Wednesday, 17 October 2012

KONSERT AL-MAWLID feat UNIC



AJK2 N ARTIS KONSERT ISLAMIK


8 sept lalu, aku berpeluang menjadi sbhgn ajk penganjur konsert islamik... penganjur dia xlen x bukan KELAB RAKAN PUSAT ISLAM... mmg pengalaman yg berharga buat aku.. bygkan dari bulan julai g, kami kena bersedia utk konsert tuu.. start dari menjual tiket hinggalah menghias pentas, bagi aku mmg memenatkan.. tp BEST SGT2!!!

sebelum konsert tuu berlangsung, aku jdik ajk publisiti.. n time konsert berlangsung aku jd ajk pentas.. time jd ajk publisiti, mmg agak penat la, coz kita nak tarik org utk pi konsert islamik bukan mudah.. anggaran penonton plak bg aku agak ramai, coz aku xpernah handle program besar2 mcm nie... tp alhamdulillah aku dah mencuba yg terbaik n aku dpt tarik just 22 org... sorry yer coz x dapt nak tarik ramai.. tp aku tabik arr kat ajk2 lain since mereka berjaya menarik orang ramai menghadiri konsert tuu..

then time konsert tu plak, kau just dok belakang pentas ja.. kena alert ngan artis mana yg kena perform.. dah la sakit tekak,selsema,batuk n xdak suara, mmg complete satu pakej aku malam tuu xsihat, cuma xpening ja.. klu aku pening asanya mlm tuu, mmg artis tuu kena ngan kau klu lewat ckit.. hehe.. tp alhamdulillah even da tersekat2 ckit time permulaan, tp akhirnya berjalan lancar..


nie farah(tudung biru),quca n aku...

cuma di sini, aku nak bg peringatan cikit, sapa2 yg kena berhubung ngan artis mcm aku time program berlangsung... klu gemuruh sgt jumpa artis depan mata skalipun, jgn terlampau berterus terang klu depa tanya tau,.. kot2 hilang mood depa nak perform.. mcm aku mlm tuu.. salah sorg artis al-mawlid tanya aku dr mana penganjur dpt zikir asma al-husna dr sami yusuf.. n aku ngan jujurnya jwb dr YOUTUBE.. aku tau la dr mana video tu, coz aku yg cari.. huhu.. tp at least kata la dr cd mana2 ka, jgn la kata dr youtube.. nampak mcm kita buat prog. ngan tergesa2 or last minute punya prog....

konsert mlm tuu mmg abis agak lewat la, coz tpt jam kul12, air-con mmg automatic tutup... mujuq time tuu, artis otw nak gi acara autograf kat lobi dewan, n penonton beransur2 nak kuar dewan.. hmmm.. mmg punctual noh...


sblm konsert bermula...

ajk2 tgh prepare.. la ni pas solat maghrib....

 konsert bermula...


UST HADI

AL-MAWLID - persembahan pertama


KE-2 - KUMP DR ART DESIGN...
PERSEMBAHN KE-3 - UNIC



PERSEMBAHAN TERAKHIR... SELAWAT...

baju kuning - mc mlm konsert islamik..


sbhgn para hadirin...

kwn aku dr ac110 3a yg turut menghadirinya...
ula n anis syahidah

nie plak ajk konsert; filzah n kwn dr ac110 3a- azimahazimah


sesi autograf




senyum noh...


gerai jualan pun ada gak...

thanks to superneena.blogspot.com n ijaandjajan.blogspot.com ..aku amik gambaq2 bwh nie dr depa arr.. - xmintak izin pu, sori neh...













lepas mkn2, artis pun dah ke rumah tamu, kami kemas balik dewan ckit2 so esok xlah erabut sgt.. dlm kul 2 pg, aku dah terpacak kat depan bilik .. hehe..penat woo but BEST GILER.. rasa puas coz ada jgak org hargai apa yang kita buat.. thankas kepada yg sudi hadir terutamanya kpd pihak AL-MAWLID n UNIC... n xlupa gak kpd PARA SISWA SISWI YG HADIR yer... apa yg baik dtg dr ALLAH n apa yg buruk adalah dr kelmahan kami sendiri sebagi penganjur...


dr pena addinfarhani...('',)