Friday, 9 November 2012

bat = kelawar

tiba2 aku t'ingat satu citer nie time kwn aku, athirah fwd gambaq yg aku suruh dia tangkap.. nak kata lawak pun ya, kesian pun ya... lawak coz aku xpernah tgk kelawar n kesian coz aku xsengaja..

citer dia mcm nie.. aritu class aku mintak nak wat extra class ngan lecturer mgt coz sem nie mgt susah ckit... then aku pun pi la jgn ngan kembaq aku.. n mcm biasa kami tiba awal.. kebetulan, dewan sarjana yg class aku tempah da org so kami dok kat gazebo2 depan dewan tuu...

aku masuk ja dlm gazebo trus bkak kipas.. panas kot.. agak2 dlm 5 minit lepas tuu, tiba2 aku tdgr bunyi mcm letupan kecil.. xla kuat sgt, tp aku ngan kembar aku mmg tkejut arr.. dah la sunyi ja kwsn tu.. rupanya da kelawar jatuh kat tepi kembar aku.. n tau x apa jd kat kelawar tuu??..

dia mcm 'nazak' ja aku tgk.. coz sayap dia terputus.. aku xleh tgk sbb aku xberani.. lama jugak la dia 'nazak'.. kembaq aku tgk coz kelawar tuu dekat ja ngan dia... kembaq aku kata kelawar tuu ternganga..

aku rasa mayb kelawar tuu tidor kat kayu yg dekat ngan kipas, so bila aku on kipas siling, then mesti terkena kelawar tuu.. sori yer, xsengaja..

lepas dia xbunyi tuu, then baru aku berani tgk.. aku nak amik gambar tp x jelas.. so, aku biar jer la, aku g ke gazebo lain plak, nak kata busuk, xbusuk... tp xbrani nak dok situ...

bila aku gi gazebo lain, then kawan2 aku dtg.. athirah, tinsyu, fairuz n ina.. so, aku pun citer kat mereka2.. then mereka2 nak d tgk, tuu yg aku suruh depa amik gambaq.. hehe..


nia sayap yg terputus..



dr pena addinfarhani...('',)