Friday, 2 November 2012

my saud...

first time nie aku nak kenalkan korg sumer ngan my saud... hehe... jgn mare.. saud tuu kucing mak aku.. even mak aku bela, but aku xpernah pegang dia... hee.. bukan takut, geli jer...


saud

atas keta mak aku..


satu ari tuu, saud masuk dlm bilik aku... n tidur atas katil aku.. aku jerit suruh adik2 aku bw keluar dia coz aku nak baca novel time tuu.. tapi sorg pun xmai.. huhu.. last2, aku yg keluar dr bilik tu.. aku bg dia tidur atas katil ngan kipas t'pasang... baik kan aku.. hehe.. my parents pi tgk bilik aku then depa gelak kat aku.. biarlah, mayb kucing tuu sakit bdn kot tidur atas simen kat luar tiap2 mlm.. hehe..

ari nie, sbnrnya aku nak 2lis ttg something.. korg tau kan kucing tuu haiwan kesayangan nabi.. so, jika da diantara awak2 sumer terjumpa kucing yg mintak mknn time mkn2 kat luar ( mkn dikedai), jgn la pi halau... awak2 mkn dulu ayam,ikan,udang yg da dlm pinggan awak2 then tulang2 n kepala udang tuu bg la kat kucing yg mintak tuu... ciankan kucing tuu...


klu tokey kedai tuu arah, awak2 marah la blik.. coz mknn tu kita bayar, so??? bkan kita x bayar.. n satu gi jgn la lempar jauh2 mknn tuu time bg kat kucing.. letak jer kat bwh meja, then kucing tuu akan mkn bwh meja.. senang keja tokey kedai nak bersihkan klu still da sisa mknn.. tu la pasal tokey kedai kdg2 marah if kita bg mknn kat kucing.. dia xlarat nak kemas...

sbbnya, ti di akhirat, tuhan akan tanya naper kita x bg mknn kat kucing sdgkan da lebihan?? klu kita kata geli,takut,.. xlogik.. coz kita bukan nyer kena gi suapkan... just letak n kucing tuu akan mknn sendiri.. nak kata kita alah ngan kucing, bley jer kan klu kita letak ayam or ikan dalam pinggan n letak kat satu tpt.. then panggil jer la dr jauh suruh kucing tuu mkn.. xpun suruh adik2,  kakak2, abg2, mak ayah tlg bg... pikir la brapa byk pun alasan, but sbnrnya X DAK halangan utk kita X BAGI  mknn kat kucing..

ikan goreng sekor pun cukup..

klu rajin, gaul la ckit ngan nasi sepinggan..


wat mcm family aku.. diaorang patah2kan ikan n gaul ngan nasik, then adik2, mak atau mak cik yg p bg kat saud..aku tgk jer...hehe.. *baik x aku.. hee..

cer tgk.. aiskrim pun mak aku bg kat si saud nie..

*xrugi pun kita bg mknn kat kucing coz arie akhirat ti, mereka nie akan tlg kita... drpd m'bazir, mkn xabis, lebih baik sedekah kat kucing...

dr pena addinfarhani...('',)