Saturday, 22 December 2012

BEST arie nie!!! (^^,)

arie nie BEST sgt.. haha.. bkan sbb apa, arie nie aku dpt mkn2... mmg keja aku dok mkn ja arie ni...

awal2 pg gi lpas subuh, aku dah mkn roti yg disapu tuna... mmg lapaq arr time tuu... then dlm kul 8, aku makan cekodok... mkn cicah ngan sos cili... abih ja telan 5-6 biji cekodok, aku gi bukak kerepek plak... n dok lepak kat ruang tamu ngan farah, mak aku n chaq sambil mkn kerepek...

beli kat karnival (kat napoh) smlm slps
mkn bihun sup... hehe...
lepas tuu, aku, adik2 mak aku n chaq bersiap2 nak gi beli brg sk adik2.. sambil2 tuu aku pun menyulam la brg2 aku.. hee..

kul 2 ptg, aku, adik2 n mak aku serta Tam Na gi kenduri kahwin kat kg aku...

menu:
nasi putih
gulai daging+btg pisang
ayam masak merah
masak lemak ikan masin
ulam2 n cabai tumbuk
laksa
ais krim

keseluruhannya, aku amik nasik x la byk sgt, n semua lauk tuu aku amik except masak lemak.. masak lemak aku amik kuah ja... laksa plak aku mkn lpas mkn nasik.. hehe.. walaupun aku nie bkan lah penggemar laksa but ari nie ja aku dah abiskan laksa 2 mangkuk kecil... ntahla.. kali nie, laksa tuu mmg kena ngan selera aku.. tp mak aku kata laksa tuu xrasa garam.. hehe.. xtau la.. bg aku ok ja...

sambil nak jln balik umah, kami 4 org (adik2 aku yg 2 org tuu dah balik dah) gi amik aiskrim yg sememangnya diberi percuma kat semua para jemputan.. n nasib kami mmg baik ari nie coz kami la org last yg dpt.. haha.. aiskrim dah abis la.. time tuu baru ja kul 3 ptg...

hee.. caya x?? nie first time nie aku
mkn aiskrim 'palet' ssejak aku sk rendah... n sblm nie
single-cup ja but kali nie triple.. haha..

mak aku...


tgh dok jln nak balik umah nenek...

sampai ja kat umah nenek aku, kami dok kumpul kat bwh umah.. penat, semuanya ada.. tp dsbbkan cuaca berangin sepoi2 bhs, penat tu hilang.. sambil sok duduk sembang2 kosong, da 2 ekor kucing but yg sekor kucing ni mmg comey.. nie kucing Tam Na yg bela.. mak aku dok men ngan dia.. aku?? hehe.. aku tgk ja..





 sambil2 dok sembang, tiba2 Cik Hat panggil kami aku ngan farah.. rupenya, dia nak bg "something"..(",)

klu x silap aku, dlm bulan disember nie, dia gi Sabah coz da kenduri sblh family dia... dia pi ngan anak bongsu dia, Kak Chik... then dia da beli bbrp kerongsang utk kami org2 kedah n dia suruh kami pilih sendiri...

aku amik yg warna itam n bentuk di mcm anggur n farah color putih bentuk mcm segi2 ckit... naper aku pilih yg nie?? hehe.. coz klu aku pi beli sendiri kat mana2 skalipun, even kat a/s, pdg besar or tpt lain, aku akan pilih yg biasa2 ja.. xpun aku akan amik bentuk kumbang.. jarang arr aku amik yg berbentuk gugus mcm nie...

cantik x?? mcm anggur kan...
lepas tuu, dia panggil lg... kali nie, dia nak kait rambutan.. n aku ngan farah gi kumpul masuk dlm baldi..BALDI?? yes, dlm baldi.. mmg byk.. merah2 n manissss..... sedap!!!


aku ada bwk balik umah ckit utk abah aku.. dia keja arie ni...
kata ja utk abah aku, but aku yg dok perabih...
dlm kul 6 ptg, kami pun beransur pulang.. cuma chaq ja b'mlm kat kg, kami... sblm balik umah, kami singgah kat kedai mkn dpan taman dulu utk mkn mlm...
kali nie aku nak try BIHUN KUNG FU plak.. sblm nie farah ja dok mkn kungfu nie.. hehe..

bihun kung fu
byk kan.. mcm nak 'melimpah' ja kuah dia but aku ska... sedap!!.. sotong byk, udang byk, sayur LAGI byk... haha..

sedap, but kena mkn pelan2.. panas!!
lepas mkn, kami balik umah.. sampai umah, sambil tunggu turn nak mandi, aku kupas rambutan yg aku bwk balik td.. aku nak letak dlm peti ais.. sat gi bley terus mkn... hee..

haa.. nie da 51 bijik.. siap kira tau...
lepas isya', aku, farah n mak aku dok kat ruang tamu sambil bkak laptop.. mak aku dok wat keja, farah dok layan korea n aku dok update blog.. hehe.. sambil2 tuu mak aku pasang ceramah Ustaz Azhar Idrus... hee.. mak aku nak elak bg ngantuk.. hehe.. tiba2 mak aku kata chaq da kirim kek Kurma, aku terus gi potong.. teringin gak nak rasa... sedap ke x??

x dinafikan mmg sedap... aku ska...
sambil mkn kek nie, aku sulam ngan rambutan td yg dah sejuk n kerepek yg mak aku beli kt pdg besaq...

conclusion is ari nie mmg berat aku bertambah!!!

dr pena addinfarhani...('',)