Friday, 28 December 2012

sk aku dulu.. da b'ubah dowh..(^^,)

SK SULTAN AHMAD TAJUDDIN, 06000 JITRA, KEDAH

nie arr nama sk rendah aku dulu.. waa... lama dah xpi sana.. rindu ngan suasana time tuu...
time rehat, gi kantin mkn nasi lemak ikan bilis RM 0.50 n segelas air sirap RM 0.50 ... murah jer kan, la ni mana nak carik nasik sepinggan n air segelas RM 0.50.. x dak dah...

merangkumi semua kwsn sksat...
lepas mkn dlm 5 minit, cepat2 gi library, nak pinjam buku cerita penyiasatan.. aku ingat gi, buku tuu buku SIRI SALMA... da byk tajuk buku tuu..



tp sekarang, panorama SKSAT dah byk berubah... aku rindu ngan suasana sk time dolu2..

jln nak ke pejabat sk...

aku ska tpt nie.. dr dulu sampai la, xberubah..
jubin dia still color biru n air pancut still berfungsi...

nie surau..

nie plak dataran sk, tpt perhimpunan

nie plak tepi dewan terbuka.. kat tingkat atas,
bilik darjah 5 n 6

dlm byk2 tpt, tpt nie ja aku xingat ka mana..
waa.. cikgu tlg!! nie kat mana nie???

tpt nie plak dekat ngan pintu pagar.. dolu2 time ujan,
tpt nie akan bertakung n aku ngan adik aku slalu
gak la men air kat situ.. tuu pun klu ujan n
klu parents aku amik time ptg...
time aku darjah 6 (thn 2005), semua tpt2 tuu dah dinaiktaraf.. jd, aku dpt rasa dua2 suasana.. suasana lama n baru...

nie aku nak kenalkan guru besar, pk pentadbiran n pk koku sk aku dulu... nie time aku la...

guru besar aku dulu prpn...
time sk menengah, guru besar aku tuu da wat class tuition BI (PMR) free kt sk aku... n yg seronok tuu, dia INGAT kat aku n kemabar!!! waa.. terharu gila habaq kat hang!!...

cikgu fatimah n nur ameera faiz

nie plak cikgu fatimah.. cikgu nie pernah bg aku n kembar aku tumpang keta dia.. dulu, setiap ptg, aku ngan kembar da tuisyen kat bgnn TNB, dekat ja ngan sk.. so, kami x balik umah slps waktu sk, kami stay sampai kul 5 then terus gi tusyen.. kiranya sk aku dulu umah ke-2 aku la... mkn, solat semua aku wat kat sk... tpt lepak kami, da 3 tpt,... kat surau, kat pondok tunggu parents n gerai burger depan sk.. hehe.. time dok jln tu la, aku terserempak ngan cikgu fatimah n dia offer nak antar kami.. haa.. start dr situ laa, aku xtakut dah ngan cikgu tuu.. dia garang tau but baik hati.. thanks cikgu...

nur ameera faiz tuu plak classmate aku.. aku xpasti start darjah berapa, but time darjah 5 n 6, mmg sekelas.. dia nie pemidato.. waa, klu dgr dia podato, mmg terpegun lah... dia berjaya memenangi byk pertandingan n salah satunya ialah TOKOH PEMBACA NILAM KEBANGSAAN kategori sk rendah..



mereka nie sebaya la ngan aku, cuma kembar aku lebih kenai depa as dia sekelas ngan depa.. start darjah 5 baru aku kenai tuu pun coz aku tukar kelas ke kelas kembar aku... BANGGA aku dowh.. depa nie adalah WAKIL M'SIA KE KOREA utk PERTANDINGAN ROBOTIK...
" pd kesempatan nie, klu da cikgu2 or kwn2 aku yg baca post nie, aku nak mintak maaf klu da wat salah... n thanks byk2 coz dgn jasa cikgu2 yg mengajar, mendidik saya n kwn2 yg turut membantu, saya dpt melangkah ke uitm... "
- addinfarhani -

dr pena addinfarhani...('',)