Friday, 28 September 2012

masalah???yer ker tu 'masalah'??

hmmm...masalah...klu nak kata masalah kitala yg plg besaq,silap arr...ingat, time kita dok merungut masalah kita nia besaq, da lg org yang menanggung masalah yg lebih besar dr kita..sampaikan kdg2 tuu, kita sendiri x terpikir yg masalah tuu wujud...

so, klu kita nak kata kita xleh p discussion sbb ujan+angin kuat (masalah besar lar sgt!!!), kena la pikir ckit.. klu dah nampak taik ujan, keluar la bilik tuu awai cikit.. nie x, janji pkul 3 ptg, 2.55ptg baru nak kuar bilik.. dah tau cuaca x menentu, xreti2 g nak kuar awai... ish3...

kalu nak kata rugi keluar awai, bawalah buku apa2 n studyla kat library..apa susah!!! even klu kita xkuar awai pun, dlm bilik, confirm 100% ka kita study??? bley percayer ker???

hmm..renung2kan lah yer.. aku xper nak tunggu2 org coz selain tugas aku jdik student perakaunan, aku mmg ska wat part time tunggu org.. xper, nak kena tunggu sejam ker,2 jam ker, aku x kisah tp korg kena ingat la, klu dah time blajaq nie pun ska mungkir janji (janji kul 3ptg, dtg 3.45ptg), mcm mana time kerja nanti..so, bih baik time2 dok blajaq nie, kita try ubah diri kita..bukan rugi pun...

dr pena addinfarhani...('',)