Tuesday, 30 October 2012

VIP2.....


hmm... sblm nie aku xpernah berpeluang untuk menemui VIP2 ternama... coz, even aku memang ska gi karnival2, tp aku still xleh nak pi klu karnival tu diadakan di tpt yg jauh dr umah aku..

tp bila dah masuk u, aku bley gi karnival,.. yer la, dah wat kat uitm kedah, xkan x p kan???... walaupun kdg2 da org kutuk akan kehadiran mereka, but aku gembira coz aku bley pi tgk.. aku nak pi teguq depa?? hehe,.. tgk dr jauh bley la... tau x kenapa...? mmg arr sblm event tuu berlangsung, mmg akan ada ramai siswa siswi yg complain, tp percayalah, mereka2 yg complain tuu la yg pi serbu karnival tuu dulu.. hehe.. ramai xtau nak habaq la...

karnival sains dan inovasi zon utara


himpunan usahawan jom niaga di uitm kedah
Perhimpunan Perdana Usahawan Belia Siswazah
time turut diadakan pelancaran myagrosis uitm kedah
 Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin
Timbalan Perdana Menteri





Datuk Mukhriz Tun Mahathir
Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri






Prof Madya Dr Haidar Dziyauddin
Rektor Uitm Kedah

hehe.. jgn xtau neh.. la ni upin ipin pun mcm
VIP jgak..hehe,...

Datuk Prof IR Dr Sahol Hamid Abu Bakar
Naib Censelor Universiti Teknology Mara (UiTM)

Chef Zam
demonstrasi masakan
-dpt bubur percuma..hee..
setakat nie jer yg aku ingat.. sbnrnya da byk gi gambaq, tp kbykkannya agak blur2 ckit....
xpalah, t klu da masa, aku update lg...

dr pena addinfarhani...('',)

SUPER JUNIOR - spy



aku ska rentak lagu nie....

dr pena addinfarhani...('',)

kartunis ADIOS ADAGIO

pernah x korg dgr nama adios adagio?? haa.. klu nak tau, dia nie kartunis...
aritu, time da karnival kat uitm kedah, dia pun join jgk.. harga yg dikenakan pun berpatutan.. sesuai dgn kami2; mahasiswa yg kekeringan tp teringin nak tgk muka masing2 dlm bentuk kartun.. hehe...

kat karnival tuu, aku jln ngan kwn aku, net n anati dan kembar aku.. mula2 depa xmau wat, tp aku yg sememangnya teringin giler nak wat, aku pun influence depa suruh wat. tp x berjaya.. xpa lah, aku suruh depa jln2 dulu sementara aku nak suruh adios lukis muka aku... but, depa still tunggu aku coz depa nak tgk cara adios tuu wat.. so, bila depa tgk muka kartun aku, depa teringin jgk.. anati ja xmau coz dia kena balik bilik... finally, kami tiga2 org melabur kat kedai adios...


lelaki tu la adios adagio...
aku tgk muka kartun aku tembam ckit, jd aku tanya la kat dia, naper tembam?? hehe.. then dia kata, kartun kena wat tembam2 ckit, baru comey.. hehe... betul ker??

xper2.. asal dia dah buat kat aku, aku dah syukur.. coz time aku pi tuu ja org x ramai, sblm2 tu, mmg ramai org.. mcm tau2 ja aku nak mai noh.. hehe...

apa2 pun.. 감사합니다 adios adagio..

dr pena addinfarhani...('',)

Monday, 29 October 2012

BIGBANG Greetings to Malaysian Fans

buat peminat2 BIGBANG terutamanya yg da kat m'sia; mcm aku.. ni dia, aku da jumpa video nie kat youtube.. even org mesti kata, BIGBANG xkenai aku, aku jer yg perasan lebih..!! ni, mai cini aku nak cakap ckit.., ada aku kisah!!!






dr pena addinfarhani...('',)

Tuesday, 23 October 2012

Big Bang at "Theme Park"

mula2 aku tgk video nie, aku ingat depa p jalan2 kat theme park.. ruper2nya,...?

hehe.. depa kena pilih antara naik "rollercoaster" n "hospital yg berhantu" yg mana tpt yg plg ngeri...?
then depa pun pilih.. tp antara mereka ada yg menipu.. siapa kah dia? betulkah mereka benar2 takut?.. hmm...





*aku tgk video nie, nak pecah perut aku gelak... huhu...

nie da satu g.. kecian daesung..



dr pena addinfarhani...('',)

BRYANT ODEN- best friends forever...

baru ja jumpa lagu nie td... hope u all enjoy n this song i want to dedicate to sapa2 yg mengenali diri ini... bg aku, xdak istilah kawan baik,kawan biasa or BFF coz sapa sj yang aku kenai, i will treat u as my friends.. even aku kenai sat ja...
 


BEST FRIENDS FOREVER

We dont always like the same things, take ice cream
We like different flavors ,
And we dont always see things the same once you
called me a name and I returned the favor..


But you are my Best friend , forever we wont ever
let that end no never
You are here for me and I am here for you
Thats what best friends do ..


We dont always see eye to eye, dont ask me why
But we dont mind it..
And we dont always get along but our friendships
strong
We can always find it..

And you are my best friend forever
we wont ever let that end no never
You are here for me and I am here for you
Thats what best friends do

We dont always fit in with the crowd but we still stand proud
and we stand together
And we dont care what other people say we go our own
true way that works a whole lot better

And you are my best friend forever we wont ever let
that end no never
You are here for me and I am here for you thats what
best friends do

You are my best friend forever we wont ever let that
end no never
You are here for me and I am here for you thats what
best friends do

Thats what best friends do
Thats what best friends do


 
 



thanks a lot coz terima aku jd kawan ampa sumer...





dr pena addinfarhani...('',)

Monday, 22 October 2012

tika bersama KELAB RPI

sem 4 nanti, aku xjd lg dah ajk KRPI(kelab rakan pusat islam)... dah 2 sem dah aku pegang jawatan tuu n utk sem depan aku nak bg peluang kat muka2 baru plak..selama aku dok ngan KRPi, mcm2 benda dpt dipelajari,mcm2 pengalaman dpt aku kutip, mcm2 masalah dpt aku tempuh,..n hah!! mcm2 "gosip" aku dpt tau..hehe...

walaupun agak sibuk, but aku gembira coz dpt kenai ngan ramai org, dpt try nak handle prog....
nie antara aktiviti yg KRPI buat....

nie time konsert islamik..
(al-mawlid n unic)

time pi lawatan ke pusat falak,
pulau pinang
siswi RPI

sblm pulang stlh 2 hari di pusat falak...

first time kena pegang bunga manggar..
tike "pertandingan perbarisan" maulud

semangat!!

kat dewan perdana..
nak tunggu result...


alhamdulillah.. even first time kami join,
but we get JOHAN utk kategori student...

presiden KRPI mewakili group KRPI



SUKANEKA RAKYAT


today is our birthday...


selain tu, aku jgak terlibat ngan KEM HALAQAH as fasilitator, KURSUS PENGURUSAN ORGANISASI(KPO),...then time Ramadhan pun, KRPI, IMAN n JPK MALINGJA bkerjasama utk prog. bukak posa, qiyamullail n tadarus al-quran....

moga2, utk sem yg akan dtg, kepimpinan baru KRPI dpt menganjurkan aktiviti yg lebih menarik n bermanfaat...

utk berdakwah, tidak semestinya perlu berceramah, berforum,.. but ianya bleh jga dilakukan melalui aktiviti2 riadah, cume apa yg perlu dititikberatkan ialah pengisian prog itu agar tidak lari dr objektif asal program itu dianjurkan....insya-Allah...

dr pena addinfarhani...('',)

Wednesday, 17 October 2012

KONSERT AL-MAWLID feat UNIC



AJK2 N ARTIS KONSERT ISLAMIK


8 sept lalu, aku berpeluang menjadi sbhgn ajk penganjur konsert islamik... penganjur dia xlen x bukan KELAB RAKAN PUSAT ISLAM... mmg pengalaman yg berharga buat aku.. bygkan dari bulan julai g, kami kena bersedia utk konsert tuu.. start dari menjual tiket hinggalah menghias pentas, bagi aku mmg memenatkan.. tp BEST SGT2!!!

sebelum konsert tuu berlangsung, aku jdik ajk publisiti.. n time konsert berlangsung aku jd ajk pentas.. time jd ajk publisiti, mmg agak penat la, coz kita nak tarik org utk pi konsert islamik bukan mudah.. anggaran penonton plak bg aku agak ramai, coz aku xpernah handle program besar2 mcm nie... tp alhamdulillah aku dah mencuba yg terbaik n aku dpt tarik just 22 org... sorry yer coz x dapt nak tarik ramai.. tp aku tabik arr kat ajk2 lain since mereka berjaya menarik orang ramai menghadiri konsert tuu..

then time konsert tu plak, kau just dok belakang pentas ja.. kena alert ngan artis mana yg kena perform.. dah la sakit tekak,selsema,batuk n xdak suara, mmg complete satu pakej aku malam tuu xsihat, cuma xpening ja.. klu aku pening asanya mlm tuu, mmg artis tuu kena ngan kau klu lewat ckit.. hehe.. tp alhamdulillah even da tersekat2 ckit time permulaan, tp akhirnya berjalan lancar..


nie farah(tudung biru),quca n aku...

cuma di sini, aku nak bg peringatan cikit, sapa2 yg kena berhubung ngan artis mcm aku time program berlangsung... klu gemuruh sgt jumpa artis depan mata skalipun, jgn terlampau berterus terang klu depa tanya tau,.. kot2 hilang mood depa nak perform.. mcm aku mlm tuu.. salah sorg artis al-mawlid tanya aku dr mana penganjur dpt zikir asma al-husna dr sami yusuf.. n aku ngan jujurnya jwb dr YOUTUBE.. aku tau la dr mana video tu, coz aku yg cari.. huhu.. tp at least kata la dr cd mana2 ka, jgn la kata dr youtube.. nampak mcm kita buat prog. ngan tergesa2 or last minute punya prog....

konsert mlm tuu mmg abis agak lewat la, coz tpt jam kul12, air-con mmg automatic tutup... mujuq time tuu, artis otw nak gi acara autograf kat lobi dewan, n penonton beransur2 nak kuar dewan.. hmmm.. mmg punctual noh...


sblm konsert bermula...

ajk2 tgh prepare.. la ni pas solat maghrib....

 konsert bermula...


UST HADI

AL-MAWLID - persembahan pertama


KE-2 - KUMP DR ART DESIGN...
PERSEMBAHN KE-3 - UNIC



PERSEMBAHAN TERAKHIR... SELAWAT...

baju kuning - mc mlm konsert islamik..


sbhgn para hadirin...

kwn aku dr ac110 3a yg turut menghadirinya...
ula n anis syahidah

nie plak ajk konsert; filzah n kwn dr ac110 3a- azimahazimah


sesi autograf




senyum noh...


gerai jualan pun ada gak...

thanks to superneena.blogspot.com n ijaandjajan.blogspot.com ..aku amik gambaq2 bwh nie dr depa arr.. - xmintak izin pu, sori neh...













lepas mkn2, artis pun dah ke rumah tamu, kami kemas balik dewan ckit2 so esok xlah erabut sgt.. dlm kul 2 pg, aku dah terpacak kat depan bilik .. hehe..penat woo but BEST GILER.. rasa puas coz ada jgak org hargai apa yang kita buat.. thankas kepada yg sudi hadir terutamanya kpd pihak AL-MAWLID n UNIC... n xlupa gak kpd PARA SISWA SISWI YG HADIR yer... apa yg baik dtg dr ALLAH n apa yg buruk adalah dr kelmahan kami sendiri sebagi penganjur...


dr pena addinfarhani...('',)