Friday, 30 November 2012

QUNUT NAZILAH

 
 



dr pena addinfarhani...('',)

SAVE GAZA SAVE PALESTINE









" Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..
 
InshaAllah… InshaAllah…
InshaAllah… Ada Jalannya…
InshaAllah… InshaAllah…
InshaAllah… Ada Jalannya… "
 
- maher zain (insya-allah) -
 

 
Ya Allah!! Sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepadamu Ya Allah... turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang-orang Islam di Lebanon/Palestin, hancurkanlah rejim zionis.. amin...
 
Lalu bacalah surah Al-Fil/membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan izin Allah
 
A'lam tara kayfa fa'ala rabbuka bi as-hab al-fil
"A'lam ya'jal kaydahum fi tadlil Wa arsala alayhim tayran ababil 'Tarmihim bi hijaratin min sijjil Fa ja'ala hum ka asfin ma;kul"
 
 
 


dr pena addinfarhani...('',)

Wednesday, 28 November 2012

[medley] BIGBANG SONGS

aku mmg teringin nak wat medley utk BIGABNG.. so, t'jd lah video nie... ni jgak hasil tgn aku sblm aku daftar utk sem 4 kat uitm kedah 1hb nanti...

lagu2 yg da dlm video nie mmg favourite aku n yg aku wat tanda smile tuu mmg aku minat giler2 punya.. hehe...

*for a better quality, set to 480p


*my favourite songs - (^^,)

1) lalala
2) bad boy
3) tonight-(^^,)
4) lies
5) fantastic baby
6) love song
7) haru haru-(^^,)
8) monster
9) last farewell
10)heartbreaker by G DRAGON
11)act like nothing happened by TOP
12)wedding dress by TAEYANG
13)big hit by DAESUNG
14)what can i do by SEUNGRI
15)only one person (nineteen the movie) by SEUNGRI-(^^,)
16)knock out by GD & TOP
17)because ( OST 19 the movie) by TOP & SEUNGRI
18)oh yeah by GD & TOP ft PARK BOM 2NE1-(^^,)




dr pena addinfarhani...('',)

Tuesday, 27 November 2012

Ukraine's got talent very cute children performance (english subtitles)



uihh.... badan lembut giler!!! mcm xdak tulang...

dr pena addinfarhani...('',)

Britains Got Talent 2011 Olivia Binfield



sblm adik tuu perform, bila org tanya apa dlm kotak, dia xgtau gi.. tp bila dah nak start perform, then baru dia gi amik "brg" dia.. rupernya ular!!.. berani giler... tp kesian la jgak... time dia nak abiskan persembhn dia, ular tuu mcm dah nak belit dia dah.. dah la dia kecik jer, n ular tuu plak besarrr...

tp, aku tabik arr.. berani!! dia bw ular coz dia nak 'match'kan ngan poem dia.. try hayati poem dia...

dr pena addinfarhani...('',)

because-TOP&seungri[engsub]



dr pena addinfarhani...('',)

Monday, 26 November 2012

nak tahu tak???

SEBELUM tidur, Rasulullah SAW pernah berpesan kepada Saidatina Aisyah :

“Ya Aisyah, jangan engkau tidur, sebelum melakukan 4 perkara iaitu :

1.Khatam Al Qur’an
2.Membuatkan para nabi memberi syafaat kepadamu di hari akhirat
3.Membuatkan para muslim meredhai kamu
4.Melaksanakan ibadat haji dan umrah.

Bertanya Aisyah :

“Ya Rasulullah, bagaimanakah aku dapat melaksanakan 4 perkara dalam satu masa?”

Rasulullah tersenyum sambil bersabda :

Jika engkau tidur bacalah Surah Al -Ikhlas 3 kali, (maka ia seolah-olah kau mengkhatamkan Al Qur’an).

Dan Bacalah selawat untukKu dan para nabi sebelumku, (maka kami semua akan memberi syafaat kpdmu di hari kiamat).

Dan Beristighfarlah untuk para muslimin (maka mereka semua akan meredhai kamu).

Dan perbanyakkanlah bertasbih, bertahmid, bertahlil, dan bertakbir (maka ia seolah-olah kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah)”

- MAFHUM DARI HADIS



dr pena addinfarhani...('',)

Sunday, 25 November 2012

we shall overcome - my name is khan[eng sub]



nie plak dr movie "my name is khan".. huhu.. citer nie sedih.. n first time aku dgr lagu nie, aku t'sentuh... time tuu aku dok da discussion ttg presentation mgt(sem3).. dgr jer lagu nie dr TV kat lobi, terus aku gi tgk.. hehe...

dr pena addinfarhani...('',)

my dream - go eun ah & kwak yonghwan [eng sub]



nie salah satu lau yg da dlm citer "the strongest kpop idol"...
n lagu nie best!!! klu da sapa2 yg ada/tau piano cover utk lagu nie, mesti lg best!!!

dr pena addinfarhani...('',)

Saturday, 24 November 2012

only one person - seungri (BIGBANG)



cut from nineteen the movie with eng sub...
"nineteen the movie brought me to this song... and even though that was my first time hear it, but i LIKE this song so much(^^,)"

such a sad songs.. lirik yg ringkas but menyentuh perasaan


dr pena addinfarhani...('',)

Thursday, 22 November 2012

PASPORT EKSPRES



*know this movie from jalwa aimie rozi...and i like it..!(^^,)

Ali wants to be a filmmaker but he is feeling uninspired and pressured with other things that distracts him from pursuing his dreams. He decided to go back to his hometown, Perlis on a break which took him on a surreal time travel journey when he meets a fellow train passenger named Umar Ghazi who loves collecting vintage items. Will Ali get his mojo back in Arau and what is the connection with Umar, UFOs and Ahmad Jais?
A short film written & directed by Rewan Ishak for Astro My Hometown Channel to celebrate his hometown, Perlis this Merdeka Day.

PRODUCED BY RED FILMS.

IEDIL PUTRA as ALI
JOSIAH HOGAN as UMAR GHAZI
TUAN FAISAL as ROSLAN MAHMUD

DIRECTOR / WRITER: Rewan Ishak
EXECUTIVE PRODUCER: Lina Tan
PRODUCER: Idora Al-Habshi
D.O.P: Saifuddin Musa
EDITOR: Rewan Ishak
GRAPHICS / VISUAL FX / COLOURIST: Rewan Ishak
AUDIOMAN: Aween Adly
ASSISTANT DIRECTOR: Faliq Sharif
PRODUCTION MANAGER: Krip Zulkarnain
CONTI / MAKE UP: Mariana Shahira
PRODUCTION ASSISTAN: Jay Tan
2nd UNIT CAMERA: Rafiq Ghazali & Rohaizudden Abdul Hamid


*kan best klu bley mjerit mcm tu...

dr pena addinfarhani...('',)

71 into fire [eng sub]



sbnrnya aku bru jer jumpa movie nie.. tuu pun coz BIGBANG TOP yg berlakon.. hehe..

ianya ttg seorg llk yg xpernah jd ketua dilantik secara bidan terjun (tp org yg melantik tuu mmg yakin ngan keupayaan llk td mjd ketua) utk mjd ketua m'bimbing 70 anak buahnya m'perthnkan Pohang dr serangan musuh.. peperangan nie antara korea selatan ngan korea utara... ntahla, aku xtau sgt ttg perang2 nie but yg pasti tentera bwh pimpinan llk td mmg terbaik arr!! walaupun mereka soldier students, mentah gi, but mereka berani.. mmg patriotik!!

time aku dok tgk movie nie, aku dpt bygkan mcm mana payahnya askar, tentera n org dolu2 menuntut kemerdekaan.. klu kat korea sekurangnya da mcm2 jenis senjata but kat Tanah Melayu asanya xbyk kan senjata2 (klu xsilap la.. klu salah maap ya, ana masih belajar..)..

so, kita sbg belia negara, generasi muda, bakal pemimpin masa hadapan harus meneruskan perjuangan org dolu2 memperthnkan kemerdekaan n keamanan negara.. biar hidup dlm masyarakat majmuk but sentiasa dlm keadaan aman n harmoni.. da masalah jer, bincang elok2, xyah dok salah kan sapa2.. yg penting cari jln penyelesaian..(^^,)

dr pena addinfarhani...('',)

Wednesday, 21 November 2012

SENARIO HARI INI....

senario hari ini..

kdg2 aku rasa sedih coz kena jalan jauh ke kelas, dah la panas...
kdg2 aku rimas coz berpeluh time gi kelas...
kdg2 aku rasa jemu coz mkn ayam jer tiap2 hari, hari ni ayam, esok pun ayam.. xdak lauk lain ker??!!

TAPI aku lupa!!... aku sepatutnya bersyukur dgn apa yg aku dpt... coz

walaupun aku kena jalan jauh ke kelas, at least aku masih bley study dlm kelas...
walaupun aku berpeluh, at least bila sampai kat kelas, masih ada air-con...


kanak2 di sana masih hadir ke sk utk menuntut ilmu
even keadaan kat sana x sekondusif spt kita di sini..

walaupun negara mereka dihujani bom, ttp mereka tetap ke sk...



cuba kita bandingkan ngan m'sia.. walaupun negara kita aman, pergi ke sk pun kdg2 parents yg antar, xpun bley naik bas @ basikal @ motor.. tuu pun ramai yg merungut... jln sesak lah.. hujan, xleh pi sk..

kat luar negara sana, mereka tetap ke sk, even kena jln kaki, pi sk pun bkan guna jln raya, lalu kat tepi2 runtuhan bgunan lagi... betapa kuatnya semangat mereka...

walaupun aku jemu mkn ayam arie2, at least aku masih berpeluang mkn ayam, xyah dok ikat perut..


cuba kita lihat gambar di ats,.. satu dulang tuu saja, mereka kongsi seramai 7 org.. kita kat sini, sebungkus nasi utk kita sorg jer.. n walaupun kita just hadap lauk ayam jerr, at least kita bley cekik sorg2...


APA YG AKU NAK CAKAP SEBENARNYA IALAH SEPATUTNYA KITA BERSYUKUR DGN APA YG KITA PEROLEH; NEGARA YG AMAN, KESIHATAN YG BAIK N KEMUDAHAN PELAJARAN YG KITA DPT NIKMATI SEKARANG.. jika kita rasa apa yg kita lalui sekarang susah, ingatlah ada lg org yg xbernasib baik spt kita... sentiasalah berfikiran positif...(^^,)

dr pena addinfarhani...('',)

M2 JUNIOR - STAND UP ENG SUB



from " the strongest kpop idol"
i made this video coz i like this drama..
* aku adalah satu drpd ribuan peminat citer ni(^^,)...


dr pena addinfarhani...('',)

Big Bang - Tonight [Piano Cover]



dr pena addinfarhani...('',)

2NE1 - Ugly [Piano Cover]



dr pena addinfarhani...('',)

2Ne1 - Ugly [Drum Cover]



dr pena addinfarhani...('',)

Big Bang - Haru Haru [Piano Cover]



dr pena addinfarhani...('',)

adele - Set Fire to the Rain [Violin Cover]



dr pena addinfarhani...('',)

FT ISLAND - Severely [Violin Cover]



dr pena addinfarhani...('',)

Winter Sonata - From The Beginning Untill Now [Piano cover]



dr pena addinfarhani...('',)

BIGBANG - BLUE [violin cover]



dr pena addinfarhani...('',)

westlife - You Raise Me Up [ Violin & guitar Cover ]



dr pena addinfarhani...('',)

Cn Blue - i'm a loner [guitar cover]



dr pena addinfarhani...('',)

Monday, 19 November 2012

DOA QUNUT

retrived from: gudangdoa.blogspot.com


terjemahan:

retrived from: amalan-harian.blogspot.com


dr pena addinfarhani...('',)

Sunday, 18 November 2012

ini cara kami sambut merdeka 2012


sbnrnya dah lama aku nak kongsi bender nie.. tp baru skrang berkesempatan menaip...

gini arr cara kami warga UiTM Kedah sambut merdeka kali nie.. buat julung kalinya, MUNAJAT AMBANG MERDEKA dianjurkan di uitm kedah.. thanks to penganjur krn berjaya menganjurkan prog nie even da org2 dok complain...

program nie start kul 7 mlm.. tp time siangnya dah da prog but tu utk staff...
kul 7 kami dah kena gerak ke dewan perdana utk solat maghrib berjemaah.. then sementara tunggu isya', akan ada tazkirah dr Imam Muda Hafiz.. walaupun tazkirah tuu mula agak lewat, tapi beliau ttp hadirkan diri ke uitm kedah even lewat.. slps tazkirah kami solat isya' b'jemaah dan diikuti solat sunat hajat (mohon agar negara terus aman)..



alhamdulillah.. aku berpeluang utk
berada dlm kalangan jemaah tersebut...
nie bhgn muslimah.. ramaikah??
hehe,..X RAMAI  coz sbnrnya da lg muslimah yg xhadir...
slps solat, kami dihidangkan dgn bbrp persembahan, antaranya dr brassband uitm kedah, rektor uitm kedah, juara adik-adikku musim 2, n student uitm kedah...

nak start dah!!

time persembahan nak start jer, tiba2 lampu dewan ditutup.. fuh!! agak suspense la ckit coz time tuu aku xtau persembahan apa yg akan muncul.. rupe-rupernya...

group brassband..
bg aku, mmg terbaik arr...satu perkataan jer yg bley m'gambarkan persembahan mereka iaitu AWESOME!!...(^^,)

then diikuti persembahan oleh adik MUNIR; juara ADIK-ADIKKU musim kedua...

adik munir

aku tabik arr kat dia.. kecik2 gi dah berani bercakap kat depan org ramai,.. persembahan adik MUNIR dimulakan ngan bacaan al-fatihah n nasyid "Ya-Taiba"... then dia bercerita ttg saat2 kewafatan junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. ...

ramai la jgak yg insaf tambah2 gi bila golongan muda menasihati kami golongan belia.. spjg dia bercakap kat atas pentas, meremang jer bulu roma aku... tp aku xleh lupa time dia tanya kat kami satu soalan dimana time tuu jwpn yg kami bg mmg agak gila2 ckit n aku rasa adik MUNIR pun xsangka kami akan jwb mcm tuu... dia tanya:

"abang2, kakak2.. Munir nak tanya.. siapa idola akak2 n abg2?...
bergema satu dewan perdana mlm tuu m'jwb" ADIK MUNIR!!"

haha.. aku pun time tuu xsangka satu dewan jwb mcm tuu.. aku gelak jer...hehe..
then, REKTOR UiTM KEDAH plak yg wat persembahan.. aku ingat mc saja2 jer, rupernya betoi.. sporting giler.. siap prepare skrip lg.. bersemangat tu!!


sambil diiringi student yg meniup seruling...

hehe.. rektor mendeklamasikan sajak sempena hari kemerdekaan.. aku ingat gi, beliau mendeklamasikan dua buah sajak but aku lupa tajuk dia.. sblm beliau start, beliau da nyatakan rasa dukacitanya dgn reaksi student uitm kedah bila dwajibkan utk ke prog kali nie.. bkan suruh gi menari ker, mjerit ker but suruh pi solat!! aku sependapat ngan rektor!!
xper, ti aku ulas gi apa yg yg aku sependapat ngan rektor..

selepas tuu persembahan akustik dr student uitm kedah.. da 2 buah lagu yg dinyanyikan.. lagu ella (standing in the eyes) n m-nasir (salam dunia).. BEST!! aku tau dua2 lagu nie, so, aku pun join nyanyi skali.. haha...



akhirnya kami dah tiba ke acara kemunak iaitu countdown n percikan bunga api.. tp sblm tiba acara tuu, da lg acara yg menarik terjadi iatu acara "mencari kasut".. haha.. bygkan dahla beratus2 org yg dok dlm dewan, then keluar plak serentak, nak cari kasut gi, nak kena pakai lagi.. hehe.. mmg lawakla.. time org smkn nak berkurg baru aku jumpa kasut aku.. hehe..

*aku jumpa kasut aku xla jauh sgt ngan tpt asal yg aku letak sblm prog td...




serentak ngan laungan merdeka, maka langit pd mlm itu pun bermandikan cahaya warna-warni yg m'buat mulut para srudent terbuka.. waa... khabarnya mlm tuu da 400 percikan bunga api.. aku pun xpasti sama ada betul ker x.. coz aku xsempat nak kira.. hehe..

mlm tuu jgk ada bbrp jualan yg diadakan di luar dewan n of course mestilah jualan mknn.. hehe..
lapar sih!!..

.....................................................................................................................................................................

k.. skrang aku nak ulas ckit apa yg aku sependpt ngan rektor..
sbnrnya aku geram ngan mereka2 yg mengutuk prog nie coz alasan mereka2 ialah nak balik umah.. sampai da yg sanggup ponteng koku ptg khamis tuu.. n ada jgk siswi yg sanggup sembunyi dlm lori roti nak elak jumpa pak guard... ntahla.. aku pun hairan ngan sikap mereka2 nie.. buat mcm kena kuarantin sebulan!! sdgkan keesokan pg tpt jm kul 8, pintu UiTM Kedah yg ditutup start ptg 30 hb Ogos 2012 terbuka luas!!! so balikla sapa2 yg nak balik sgt tuu!!

hehe.. bila pikir balik mcm lawak la plak.. sampaikan da antara mereka2 call parents suruh amik bw blik.. xker menyusahkan parents plak.. n parents pun satu, dgq sgt cakap anak2.. owg wajibkan anak2 gi dewan perdana suruh solat jemaah, bukan wajibkan ke dewan perdana utk menari.. hehe.. pelikla, nak wat pahala pun xbg, pi konsert bleh plak!!!

tp aku nak BERTERIMA KASIH SGT2 KAT KORG yg sembunyi dlm bilik, or kat mana2 tempat spjg prog tuu berlangsung.. coz DGN KETIDAKHADIRAN ANDA, AKU BERPELUANG DUDUK SAF DEPAN..xlah depan sgt.. saf 5 kot.. N KETIDAKHADIRAN ANDA JUGA M'BUATKAN DEWAN X BERTAMBAH SESAK.. mereka2 x hadir pun dewan dah sesak, bygkan klu betoi semua hadir, mesti lg sesak!!!

aku ingat gi pesan rektor time beliau wat persembahan:

" hargailah perjuangan org2 dahulu yg berusaha menegakkan keamanan &
berjuang menuntut kemerdekaan negara..."
" kini, sudah tiba masanya bagi kita generasi muda utk mempertahankan keamanan,
kemakmuran n kemerdekaan negara hasil titik peluh org2 dahulu..."
* nie ayat aku sendiri arr.. bukan lah sebijik2 mcm rektor cakap...

apa yg aku nak cakap kat sini lah kan, "sedangkan program yg baik pun org xmau hadir mcm mana kita rakyat m'sia nak bersatu padu mengekalkan keamanan negara.. disiplin dah zero, undang2 dah langgar.. perkara yg owg suruh wat xmau wat.. kecualilah benda tuu xelok.. xyahla wat. nie benda yg xelok tuu la yg gatai nak wat!!!"

to sapa2 yg hadir pd mlm tuu, aku tabik arr kat ampa.. even ampa pi coz nak dpt kupon extra mark utk kesatria, but korg still ikut peraturan kan..('',)


dr pena addinfarhani...('',)

Tuesday, 13 November 2012

BIG BANG - Haru Haru (day by day)

Min Young had cancer, so TOP go to see her and ask her to leave GD. but, GD misunderstood and thought that TOP actually had affair with that girl.

TOP and the girl were PRETENDING to be together because she didn't want GD to know that SHE was dying from cancer. GD kept getting angry and upset and jealous cause he thinks that TOP just stole his girlfriend.

In the end, while she's in the hospital about to go in for surgery, Taeyang calls up GD to tell him the truth, that SHE has cancer (he decided at the last minute that GD should know, as he trying to give GD a chance to say goodbye)... but he was too late. GD rushes to the hospital, but she ended up dying.

 
*It's doesn't mean that they didn't want to told GD but, she told them not to tell GD.



dr pena addinfarhani...('',)

NULLZ - ALINA [juara Pertandingan Cipta Lirik UiTM Kedah 2012]

nie la juara Pertandingan Cipta Lirik UiTM Kedah 2012.. kumpulan NULLZ tp aku xtgk time nie..
aku tgk time depa perform kat dewan perdana, last night utk KASA 2012.. mmg best arr.. even mlm tuu mood aku kureng ckit, but time depa perform, satu dewan ceria jer; tmasuk aku.. then penonton2 ikut depa nyanyi coz lirik tuu senang nak hafal n ulang2.. best!!
mlm kat dewan perdana, depa da nyanyi 2 lagu, but lagu nie paling best...



dr pena addinfarhani...('',)

Saturday, 10 November 2012

nineteen the Movie

it's about friendship, trust, dreams, maturity, hard work, courage...
"19-Nineteen" is a co-production between South Korea and Japan...
kisah 3 remaja yg b'umur 19 tahun yg dituduh melakukan pembunuhan remaja perempuan b'umur 19 thn.. 3 remaja itu yg bertemu tanpa disengajakan tika sdg disoal siasat bertindak utk melarikan diri bersama, belajar utk mempercayai antara satu sama lain n pada masa yg sama mencari kebenaran disebalik pembunuhan itu.. berjayakah mereka m'buktikan bhw mereka xb'salah??





seung ri(BIGBANG), heo e-jea, TOP (BIGBANG)




"its sad.. we didn't kill her but we didn't help save her neither"
" we should do something... let's meet that man"
" he's not like that"
 
 

 
"you pay me back every last cent of the money I gave you...you got that?"

 



 



TOP (BIGBANG)

HEO E-JEA


 
SEUNG RI (BIGBANG)

KIM YEONG-HO


dr pena addinfarhani...('',)

thanks...(^^,)

entry kali nie aku nak ucapkan thank you sooo much for those who help me selama kita kenal... yg bagi pinjam laptop, yg tolong aku dlm bab study2 nie n kpd sapa2 ja sudi jd kwn aku...




meh aku nak senaraikan yer.. hehe.. tgh semangat nie..

thanks to fairuz, asma, mizal, net,  hasif, fatin eka, athirah, tin syu, hamizah, khadijah, salehuddin, farah nad, ernie, ina, farahiyah(ara) n kpd semuanya yg turut mbantu sama ada secara langsung atau tidak langsung... thanks a lot.. apa yg buruk adalah dr sikap aku sendiri, n apa yg baik anugerah dr-Nya..

*aku doakan kita semua dipermudahkan perjalanan di dlm usaha kita menggapai cita masing dgn lindungan dari-Nya.. insya-Allah..

dr pena addinfarhani...('',)

BigBang - Tonight



dr pena addinfarhani...('',)

Friday, 9 November 2012

Big Bang Alive Tour in Malaysia 2012


 




aritu BIGBANG ada dtg malaysia utk Big Bang Alive GALAXY Tour 2012..
aku p?? hehe,.. aku xpi la.. konsert nie diadakan di stadium merdeka, 27 oct 2012...

ska concept bigbang kali nie...

 


ni ticket yg dibeli dr sorg peminat BIGBANG...
aku dpt gambar dr dia... DeLia 엘리아 (^.^)V  (dia beratur 4jam bg mdptkan tiket nie...)


retrieved from :
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7v3scnjz61qgdsx5o1_500.jpg

nie ada bbrp video yg aku dpt dr yotube utk dikongsi...



*aku ska lagu nie... ska cara GD duduk n cara dia ajak VIPs nyanyi skali ngan depa...




nie time ending...


dlm byk2 comment, komen nie yg menarik bg aku...
I think there were a few reasons why they seemed to enjoy themselves during the Kuala Lumpur concert. (1) It was the last tour for Southeast Asia (2) It was an outdoor stadium n the sea of yellow looked stunning from e stage (3) they were touched that fans stood in the rain waiting for e concert to start and (4) Malaysians are just awesome :D   -suziemclean

then, aku terjumpa page nie.. nie time VIP2 nak eli ticket...



Record-breaking 3,500 fans queue for the BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia ticket launch; tickets 95% sold out
28 Jul 2012 (Kuala Lumpur, Malaysia) – Proving the massive popularity of BIGBANG, a record-breaking crowd of an estimated 3,500 started queuing for their first-ever concert in Malaysia – BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 – from as early as 22 hours before tickets launched for sale at 10.30am today at fahrenheit88. As of 6.00pm today, 95% of the total 12,000 tickets up for sale were sold out, with only Category 5-8 tickets currently available for sale (RM 288, RM 198, RM 188, RM 98).

A total of over 600 tickets in the highest tier category (RM 688 = US$ 218) sold out the quickest in a mere 30 minutes, while Category 2 (RM 588 = US$ 185), Category 3 (RM 488 = US$ 154) and Category 4 (RM 388 = US$ 123) sold out within an hour. A total of over 11,000 tickets were sold today, making this the largest number of tickets sold within a day for any K-Pop concert in Malaysia.

“We expected a huge turnout as we know the huge pull BIGBANG has in Malaysia, but it was the community spirit of all the fans that touched us, as they helped each other out in the queue and on Twitter and Facebook. It was also very beautiful to see fans of all ages, races and demographics come together; proving that music is truly a universal language. We are certain that the show will not disappoint and will promise fans a great concert on 27 October”, said Wendy Ng, Executive Producer of Running Into The Sun, the organizer of the concert.

BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia is set to be the concert of the year with a massive RM 4 million (US$ 1.2 million) production show, in a one-night only concert at Stadium Merdeka on 27 Oct 2012. BIGBANG, consisting of five K-pop heroes G-Dragon, Taeyang, TOP, Seungri and Daesung, will perform the Malaysia leg of the BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 in their very first concert in Malaysia. BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia will be the first outdoor concert across Asia.

BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia is sponsored by Samsung Galaxy, presented by YG Entertainment and Livenation, and organized by Running Into The Sun with official partner PMP.

Read more: http://bigbangupdates.com/2012/07/record-breaking-3500-fans-queue-for-big-bangs-alive-tour-in-malaysia-ticket-launch.html#ixzz2BhTuML5b


dr pena addinfarhani...('',)

mood = gembira (^^,)

ari nie aku nak update gi ttg result yg keluar start pg td kul 2++ pg..

pg td kul 10 aku on9 fb, aku terasa sedey la jgak coz ramai kwn2 aku result depa meningkat..
tp xpa coz aku lega sgt2.. aku xkena repeat...

sem 3 aritu mmg aku sibuk.. time management pun dah xbetul.. study plak, jgn kata arr!!.. mmg last minit punya studi.. thanks for helping me my friends.. t'utamanya NET & MIZAL... thanks both of u...

mesti ada yg kata apa yg aku 2lis nie just utk sedapkan atie aku.. but this is real.. aku LEGA!!! xdpt nak aku jelaskan dlm bentuk perbuatan hatta melalui pkataan skalipun..

my comment about the result:
aku t'kejut tgk result LAW coz aku LULUS.. aku dok byg kena repeat.. time slps exam law dulu pun aku g jumpa lecturer, then aku jelaskan kat beliau ttg apa yg aku jwb.. then dia kata dia akan mark semua n jgn risau.. yg mana betul akan ada markah.. but aku rasa lecturer nie yg 2long aku byk.. thanks mdm noorsaliza...

tp, aku lg terperanjat tgk result AKAUN n COSTING coz aku dpt A- utk Akaun n A utk Costing.. sdgkan time jwb aritu, aku buat ja.. n serius kali nie akaun aku x imbang.. hehe.. but alhamdulillah.. MGT aku yakin ckit coz aku mmg goreng habis-habisan cuma xtau hangit ker x.. sbb xdan nak check balik jwpn.. utk mgt, thanks to athirah n tinsyu coz ajak aku join extra class ngan mdm rosliza even sbnrnya class tuu utk part 1... tp apa yg part 1 blajar, kami baru belajar.. coz depa part 1 course lain...

utk BEL aku mmg kureng ckit, aku dpt B.. cuma aku t'kilan ngan CTU coz aku dpt B+...
haha.. yg paling best, KESATRIA aku dpt A+.. yg nie jer yg menepati ramalan.. hehe... tp aku mmg yakin group aku mmg ramai dpt A+.. cikgu shahbudin mmg ada kata dia akan tlg kami cuma ada syaratnya; kehadiran kena penuh, pakai pakaian ikut sahsiah(pakai bj yg ditetapkan) n kawad dgn betul.. xkan kawad basic xleh kan.. kena usaha... then time ujian, biar nampak mcm xreti kawad asal kawad kita time ujian ada peningkatan coz peningkatan tuu yg menunjukkan kita usaha...

apa2pun alhamdulillah.. rasa gembira aku kali nie xmcm time dpt result sem 2... even kali nie aku bkan dean list(anugerah dekan) but aku puas hati... coz kali nie aku dah wat sehabis baik(hehe,.. nak dekat study week baru pulun...)

bila difikir2kan balik, aku xpernah lg buat revision 'serajin' sem3.. sumer subj. aku wat pastyear kecuali ctu coz xsempat.. even kesatria pun aku wat extra class ngan komander2 floor 4 kat kolej aku.. thanks to athirah n net n xlupa gak kwn2 net (lupa la nama depa but yg penting geng komander).. klu bukan sbb ampa mmg kami x revise balik kawad2 tuu.. pg tuu dahla da kelas, then tgh hari wat ulangkaji kawad ngan komander n kul 3 dah da ujian... klu athirah x ajak aku jumpa net, cnfm aku tidoq!!

thanks u all!!! khas utk teman2 yg tlh mbantu....

dr pena addinfarhani...('',)

alhamdulillah..('',)

alhamdulillah..

aku xkena repeat.. cuma tu la, aku dah xlayak utk anugerah naib caunselor.. gembira pun ya, sedey pun ya.. BUT aku gembira coz aku LULUS!!! xdak yg kena repeat..

mcm nak nagis pun ya jgak.. tp bkan sbb sedey, tp aku ingatkan dah nak kena repeat 2 sub.. subj LAW n MGT.. ehh, x!! LAW n AKAUN.. tp MGT pun susah jgak.. COSTING lg.. hmm yg penting aku mcm nak nangis coz xsangka aku lulus sumer subjek..

la jam dah pukul 3.04 pg.. aku xtidur coz x sabaq nak tgk.. parents n kembaq aku pun xtau yg result dah kuar.. aku check kut yahoo email.. bkan kat student portal lg...

ALHAMDULILLAH ya allah..!!!aku bersyukur sgt2...


dr pena addinfarhani...('',)