Thursday, 24 January 2013

in the future, err.. err..

time skolah dulu2, org slalu tanya; "eh, hang nak jd apa nanti??", "nanti hang nak sambung ngaji tang mana?"... n aku slalu jwb,

"aku nak jd akauntan..."

kdg2, aku akan cakap even org xtanya, "xpa2.. nanti kakak bkak kedai buku".. xpun aku kata, "nanti kakak nak bukak cybercafe lah, siap da service photostat, printing, binding..", n yg terbaru,.. err.. xla baru sgt, dlm 2-3 bulan lepas, aku dah 'berangan' bukak cafe yg jual western food...

hmm... bila pikir balik, aku sendiri pun xtau apa yg akan jd nanti, klu org len mesti dah planning apa yg depa nak wat lpas dpt diploma... aku plak, mmg arr klu bley nak sambung degree, insya-Allah, but aku still xtau nak pilih apa...

n tiba2 td time aku tgk citer GOD OF STUDY, aku rasa mcm nak sama ja aku ngan Bong Goo... takut ngan masa depan.. hmm.. ya ka?? huh!! ntah la...


skrang aku dah sem 4, lg setahun, insya-Allah aku dpt diploma,.. then.. nak wat apa erk?? aku da sembang ngan kwn2 aku ttg rancangan depa pas ni, n ada yg betul2 dah tau nak wat apa n ada juga yg still kabur mcm aku...

cuma sejujurnya, bg aku, result bukan kunci nak berjaya pd masa depan coz aku rasa apa yg penting skali adalah sikap kita, cara kita nak bercakap depan org, cara kita bekerja ngan org, cara kita bg komiten ngan tugasan2, cara kita handle masalah, cara kita sesuaikan diri ngan prsekitaran.. tuu yg akan menjanjikan kejayan kita..

n baru aku sedar, selama 3 sem aku dok sini(sem nie xdiambil kira), even dah byk prog aku sertai, LDK pun aku xpernah miss, pernah pegang jwtn as Exco Publisiti, pernah gi kem(skali ja pun), but aku still xberani cakap ngan org ramai, gemuruh aku still xhilang2 n aku still cakap direct.. xdak lapik2 dah... coz aku rasa mcm org xpaham apa yg aku nak cakap..

aku ingat lg, time kena wat presentation, aku dah siapkan nota kecik 10 helai(tulisan besar2), tp time presentation, aku xcakap pun apa yg aku 2lis, aku ringkaskan nota 10 helai td jd 5-6 helai ja...

apa2pun, la nie, aku kena pastikan aku dpt result yg gempak agar aku still brada di landasan yg betul n dlm masa sama, aku kena cari apa yg aku minat... hmm... fighting!!

dr pena addinfarhani...('',)