Saturday, 9 February 2013

baucer buku 1 Malaysia

ari nie, ari sabtu... smlm ari jumaat, kelmarin dulu ari khamis.. so dah 2 hari aku ada kat umah..
ari nie start dah nak susun umah utk kenduri... mcm ari nie sampai ari selasa, semuanya da kenduri.. hoho.. jimat pun jimat, kenyang pun kenyang...

dlm kul 2 ptg td, aku baru balik dr umah kenduri, rehat2 n zohor, dlm kul 4++, kami keluar gi POPULAR STAR PARADE.. hehe.. ari nie ada agenda sbnrnya, nak gi tebus baucer buku 1 Malaysia...

sorg = RM250

since aku nie kembar, so total baucer yg kami dpt, adalah RM 500.. wahh!! byknya!!! hehe jgn jealous... haha.. but aku ada masalah sbnrnya; kami dpt byk sgt sampai xtau nak beli apa.. nak beli novel jer semua xleh.. hmm.. xpa2, bisa diatur semuanya...

last2, kami just tebus yg kembar aku punya ja.. yg aku punya xguna lg.. next saturday may b...
tuu pun dah byk dah buku kami beli..

buku fareez pun dah cukup set,kertas kajang n pen 3 btg, fahmie plak, just beli buku citer 2 buah n colour pencil, ayah aku beli buku sebuah n 2 btg pencil picit, aku beli pencil picit 2 btg, pen 2 btg, colour pencil, set stapler, novel 2 buah, file, kertas kajang n farah plak beli novel sebuah,file, kertas kajang, pen satu set...

pjg x resit..

cer tgk resit tuu.. yg pjg tuu yg bersamaan ngan RM 250... since kami tebus RM250, kami dpt percuma baucer RM50 n renew popular card.. yg resit kecik tuu bersamaan ngan RM50 iaitu yg baucer dpt td.. n kad merah tuu membercard yg dpt percuma....

(aku tabik arr ngan cashier td, sabar jer dia.. bygkan org tgh beratur pjg, n dia plak dok layan kami.. ngan buku yg bersusun atas kaunter, dia nak kena semak baucer satu persatu, nak cek buku lg, tenang ja dia wat kerja....)

since aku mmg member POPULAR, maka brg2 yg kami beli td pun masih ada diskaun.. so kad merah tu adalah milik farah...

tpt jam 7, kami selesai wat bayaran n terus menuju ke Mcd.. lama dowh xmkn.. n kali ni kami semua amik yg burger '2tingkat',...



sbrnya tujuan aku 2lis entry kali nie bukan sbb nak citer apa yg aku wat ari nie, mkn apa td but aku nak tegur pdgn certain2 pihak yg xtau nak bersyukur....

yes, aku tau, dah nama pun pdgn, xley nak kata pa dah la as pdgn2 tuu hak mereka, cuma aku terkilan pihak yg wat pdgn nie xpikir ttg org len n xtau nak bersyukur..

mcm yg aku gtau td, dgn baucer RM250 mcm2 bley beli, n aku sampai xtau nak beli apa dah nak bg cukup jum. baucer tuu... tp still da org kata, "eleh, RM 250 ja, nak beli apa...", "RM250 bley celah gigi ja",.. n mcm2 gi..

nie aku nak gtau, drpd ampa dok kata cikit jer baucer tuu, lebih baik ampa beli buku Yassin byk2 n sedekah atau wakafkan kat mana2 masjid or surau... lebih berfaedah...

*cubalah suatu saat, kita fikir ttg org lain yg lebih memerlukan wang, kdg2 kita kata benda tuu mcm cikit but bg certain org, benda tuu besar nilainya...

dr pena addinfarhani...('',)