Tuesday, 26 February 2013

satu hari telah pun berlalu...

hari ni mcm2 jd... first, ttg air.. kat kolej mahsuri dgrnya, air dah xdak.. ntah la betul ke x..tp klu ikut pengalaman aku mmg x mustahil.. tp xlama, skejap ja.. 2 hari mcm tuu la... harap2 masalah air nie diselesaikan secepat mungkin.. may b ada repair kat mana2 kut since aku dgr kwsn merbok nie ada ganggan air...

second, aku dpt tau td, may b dlm masa t'dekat nie akan ada "fire drill"... waa.. maunya dia panggil tgh2 mlm, xke haru namanya... elok2 siap nak tidoq, bunyi siren la plak.. mcm td pun tiba2 loceng kecemasan bunyi.. aku ingatkan dah da "firedrill" tp xmungkin kot.. mlm nie ujan n sblm loceng tuu bunyi pun mmg angin kuat...

third, aku dpt tau benda nie smlm.. rupenya da limit utk bdk2 part 4 nak ke dinner SISDA since part 4 sj da 5 kelas dgn jum. pelajar hampir 200 org.. dewan yg ditempah 300 org ja... so aku pun volunteer xmau join.. hehe...

four,aku agak t'kilan+geram ari nie.. aku pelik la ngan manusia nie.. apa gunanya kita ada something tp xguna.. mak aku punyalah dok berleter kat aku, "kakak, klu xperlu xyah la beli..",".. laa,klu nak guna belilah..."... sampai tara tuu la aku kaat umah.. tp yg aku pelik tuu da juga yg ska beli n wat hiasan kat bilik.. hmm.. duit byk sgt gamaknya... tuu yg dia sanggup beli tp xguna.. sdgkan benda tuu penting kot...

apa2pun, alhamdulillah, satu hari terbaik aku tlh b'lalu..(^^,)

dr pena addinfarhani...('',)