Friday, 1 February 2013

siapakah diri ini ???

kenapa tiba2 aku rasa diri ini keseorangan
realiti, mimpi @ hanya satu dugaan

adakah aku brlagak hanya dsbbkan aku wat xtau jer ngan keadaan sekeliling...
as aku tau klu campur @ amik tau pasai tuu, akan da lg masalah yg timbul..
bukannya aku nak berlagak but just nak elakkan menda yg berulang dr berlaku skali lg...
n aku bukanlah xtau apa menda tuu, but aku malas nak 'korek' apa bnda tuu...

kerna diri ini terasa keseorgn, maka byk lah fikiran2 negatif yg melintasi daya imaginasiku dimana daya imaginasiku pernah mdpt pujian teman2ku... aku jgak sbnrnya tgh berusaha m'hlg firiran2 tuu dr terus menyerang imaginasiku agar aku xdikatakan berfikiran buruk...

aku dah jahit mulut aku ngan benang lutsinar...

that's why aku jrg sgt bercakap dm kelas, even ngan kwn2 pun aku xska dah nak sembang2 kosong; I mean mcm dolu2, time masa free nie la, aku dok pi korek citer2 sensasi, but la nie aku prefer 'jahit'kan mulut n dgr jer klu org nak citer, then balik bilik, aku curahkan segala persoalan dgn Miss diary aku...

It's better than bercakap ngan org coz klu menda tuu xbetul, ianya bley mdtgkan fitnah... so,aku curahkan ke Miss Diary, n citer tuu sbnrnya xbetul, at least aku xdikatakan menabur fitnah...

n satu lg aku xpaham, dolu bley jer aku terima kritikan n aku jdkan sbg panduan utk aku agar kwn2 terima aku, but naper sekarang nie seolah2 terbalik yerr??

bukan trbalik jer but skrang aku senang jer nak terasa atie, as aku mmg prefer org terus trg ngan aku, but klu benda tuu mengguris atie aku, aku akan jd "down" thp giga punya... n aku sering terfikir;

"adakah aku patut ubah diri aku hanya semata2 nak kwn ngan mereka??
bukankah mereka perlu terima diri ini seadanya??
egokah aku??

adakah hanya disbbkan aku nak kwn ngan mereka aku perlu ubah diri ini even aku perlu berpura2 yg diri ini sporting, at last aku yg merana as aku bukanlah seorg yg sporting spt "kwn" yg mereka nak..

aku lebih kpd seorg mahasiswa yg sentiasa punctual pada masanya, mematuhi peraturan, xreti senyum, ska mkn, n krg ska wat presentation @ sbrg aktiviti yg memerlukan aku bercakap depan org as my kelemahan is gemuruh time depan org ramai...
*definisi org ramai bg aku adalah 2 org keatas...

xboleyka mereka terima jer aku seadanya... bukan lebih senang begitu?? tiba satu saat, aku pasti akan berubah jgak coz xlama lg aku akan tempuh satu lg dunia yg lebih m'cabar dr saat ini... dunia yg penuh hasutan, rasuah,dengki, n mcm2 lg...

tp apa yg aku coretkan ini bukanlah bermakna aku xperlu berubah.. aku tau ada antara kwn2 aku amik berat pasai aku n mereka nie lah yg dok tegur aku.. aku hargai korg cuma utk aku melakukan perubahan tuu amik masa ckit since aku dah 20 thn sebati ngan perangai ni... berdoalah aku sentiasa istiqamah melakukan perubahan.. Insya-Allah...

so,addinfarhani fokus kat studi.. biarkan benda tuu berlalu coz skrang masanya utk studi tingkatkan CGPA anda...

dr pena addinfarhani...('',)