Sunday, 24 March 2013

BEL 312: I like (^^,)

semester 4 nie byk assignment kena wat... hehe, x byk pun yg sbnornya, utk BEL ja... da 4 assignment; 2 individu(INV), 2 group(G)

[INV] assign 1: pilih satu listed company at BursaMalaysia, then present about that company+products
[G] assign 2: lakonan about problems at workplace
[INV] assign 3: pilih satu listed company at BursaMalaysia(tp boley ja klu nak guna company yg dah pilih time assign 1), then present about the strategies taken by that company to boost their profit n about their financial performance
[G] assign 4: make one proposal to make something that can give benefits to the employees

yes, mmg byk assgn yg kena wat tp utk subj nie xdak final paper... mark given based on assign... so nak xnak kena wat...

alhamdulillah, utk subj nie Mdm Bawani Selvaraj yg handle class aku... n serius aku cakap walaupun kdg2 beliau cerewet(berkenaan ngan draft, slide utk presentation, n kehadiran ke kelas... hahh!! satu gi, beliau amat punctual) but aku tau beliau wat semua nie utk kami jgak... supaya time kami kerja nanti, kami dah biasa tiba awal n bila kena wat presentation @ proposal, kami dah tau apa yg perlu n yg xperlu ada time nak present...

meh aku citer ckit apa yg aku wat:

assign 1: aku pilih company- AJINOMOTO(M) BERHAD since aku ska mkn n aku tau ttg product syarikat nie.. mcm mana aku nak present klu aku xphm ttg products kan???



assign 2: group aku adalah:farah,farahani,azimah n bella... kami wat ttg sorg pekerja nie yg belot ngan majikan dia, majikan dia plak caya kat dia n xsedar selama nie pekerja tuu tlh m'curi resepi turun temurun keluarga dia... n inspirasi utk wat nie adalah dr citer COFFEE PRINCE(group ni peminat kpop okey!!) hehe.. yg penting mdm kata OK...

assign 3: aku pilih company FOCUS POINT HOLDING BERHAD,.. sbbnya adalah aku pakai spek, n aku tertarik ngan satu strategi syarikat nie iaitu "Food is now Focus Point", they have menubuhkan satu restoran iaitu MINORI JAPANESE RESTAURANT.. menarik kan??? stlh lebih 20 thn, kini Focus Point melebarkan sayapnya dlm industri mknn plak...



assign 4: aku punya group utk assign nie ialah fairuz, farah n ernie... since Mdm minta kami wat benda yg org xwat gi but still dpt m'untugkan pekerja, group aku pilih rooftop garden cafe... but Mdm kat idea tuu Ok cuma agak susah nak wat, so kami pilih utk wat MiniGarden on Rooftop.. inspirasi dr RUNNING MAN.. hehe... n alhamdulillah, dgn bimbingan Mdm kami berjaya siapkan proposal tuu.. da sorg gi individu yg turut menyumbang dlm proposal nie iaitu saudara Suzu.. napa ngan dia nie??
gini citer dia,... 2 hari sblm hari presentation, kami gi jumpa dia coz nak mintak tolong dia "approve"kan senarai pokok2.. tp bila kami tunjuk layout n pokok2 yg kami pilih, dia kata krg sesuai, so dgn pertolongan dialah kami ubah layout minigarden n pokok2 tuu.. thanks a lot,tuan... so, ari selasa mlm, kami lepak kat foodcourt sampai kul 10+ mlm utk siapkan proposal(farah,fairuz n ernie) tuu n jgak slide powerpoint(aku), n alhamdulillah kami sempat siapkan since esok(rabu) kena antar proposal n utk presentation,random... klu nasib baik,x kena panggil la... hehe,..
*utk pengetahuan, rabu mlm tuu kami ada lab test utk subj AIS,khamis mlm da test eco, jumaat pg da test akaun n sabtu da test costing.. bygkan betapa sibuknya kami minggu tuu...
the conclusion is, BEL sem nie best!!... bukan sj dpt perbaiki diri time present, aku dpt perbaiki diri dlm bekerja secara group n time nie jgak kita tau perangai sbnr kwn2 kita... ada yg betoi2 susah sama susah,senang sama2... n ada jgak yg selfish,...

markah utk assign 1, 2, n 3 akan diumumkan ujung minggu nie.. brapa erk agak2 markah aku?? aku takut jgak bila time present mdm kata ok, skali markah xspt yg dijangka... hmm... tawakal jer la, wat dah, usaha pun dah..(^^,)Insya-Allah....

dr pena addinfarhani...('',)