Friday, 22 March 2013

eh2..dah da kat umah...

he2.. hajat di hati study week nie xmau balik umah.. skali kena siapkan file PA sem nie jgak.. dah la menda2 yg nak kena ada dlm file tuu ada kat umah.. huhh.. nak kena balik nie.. by hook or by crook, kena balik jgak...

so, ari jumaat, jam 6++pagi, aku bgn n terus mandi, solat n berkemas... kali nie aku balik Jitra sorg jer... farah tak balik... dlm pukul 7.30pg, aku dah bersiap.. then aku start tepon teksi... tp malangnya hanya sorg jer yg free, tuu pun pkul 9.. xpa lah aku pi jalan dulu lah, kot2 ada teksi kosong yg 3 org, bley aku join kan,....

skali xdak teksi yg kosong.. huhu.. xpa lah aku nak booking yg td, tp bukan rezeki aku, teksi tuu pun dah da org book... hmm.. kebetulan ada satu teksi yg dok tunggu penumpang kat foodcourt uitm.. aku pi la tanya..

"pak cik, teksi ada org erk?"
"ya dik, dah da org book.."
"saya nak book lepas nie boley?"
"bukan x boley dik, tp dlm pkul 9.15 sat g baru pakcik sampai sini..."
"xpa pakcik, 9.15 pun xpa..."
"klu mcm tuu, ok ja... meh no adik, t pakcik tepon"
"ok.. 012-*******"

so, aku pun menanti kehadiran teksi pakcik td tuu dgn penuh kesabaran... dlm kepala, aku dok congak, satu teksi RM16, aku dah la naik sorg, hmmm. biarlah skali nie jer aku perabih duit....

tpt jam 9, pakcik tuu sampai.. hehe.. awal 15 minit la... n rupanya bkan aku sorg jer, ada lg 3 org yg naik skali ngan aku.. slamat duit aku.. sorg kena RM4 jer. alhamdulillah....

aku sampai kat stesen bas SP dlm kul 9.40 pg.. terus pecut gi bas no.2(klu xsilap la...).. bas gerak kul 10pg, so sempat gi nak breakfast... breakfast ari nie sepeket TWISTIES... BBQ yer... xdan 10 minit, da abis.. betapa laparnya aku.. huhu.. xper lah, bas nak gerak dah... spt biasa, bila aku naik jer bas, confirm tidor punya... hee...

kebetulan depan aku da sorg mamat nie... rupa mcm org luar, tp asanya mcm malaysian jer... ntahla.. dia pun mcm aku jgak.. tidor dlm bas,.. asal aku bgn jer, kepala dia ke kanan, aku tidor n bgn balik, kepala dia dah ke kiri.. haha...

biaq pi lah kepala dia nak ke kiri ka ke kanan ka, yg menariknya, sampai kat simpang empat a/s klu x silap aku, da sorg llk(tp dia lembut ckit), klu tgk rupa mcm org cina, naik bas tuu n dok tepi mamat dpn aku nie.. time tuu tepi aku da bdk prpn cina... may b tempat dah penuh sbb tuu arr llk td sanggup dok tepi mamat depan aku yg masih enak diulit mimpi.... asanya llk cina tuu panas kot, tgn dia asyik dok perbaik air-con jer.. nasib dia xbaik since air-con belah dia rosak, belah mamat tuu jer yg berfungsi... llk td pun dgn slamber jer bw kuar tisu dia then lap peluh2 dia... haha.. lawak gila time tuu, aku yg prpn nie pun klu berpeluh xlah lap mcm tuu skali... aku tgk makcik yg kerusi sblh tuu tgk pelik jer... time tuu mamat dpn aku nie masih xbgn lg.. dgn kepala ke kiri ke kanan, mmg lawak....

aku sampai kat shahab perdana pkul 11.45 tgh... aku terus ke kaunter MARA Liner nak tgk waktu bas since aku tgk kosong ja kat shahab time tuu.. dahla jumaat.. takut gak satg xdak bas!!... huhu.. pakcik bas tuu kata bas ke Jitra pkul 2ptg.. lepas solat Jumaat.. waaa.. nak balik.. xpalah bley pi mkn dulu.. kepala aku pun penin2 dah nie...

kebetulan time aku call umah, pakcik tuu mai tegur aku, dia kata aku bley naik bas Kangar kul 12,30 tgh sat gi... waaa.. thanks pakcik... awat aku xtpikir erk nak tanya td.. klu da bas Kangar,Changloon @ Kodiang bley ja aku naik since lalu jln yg sama... sblm tuu aku sempat gi beli ais blended Choco+strawberry and BEST+SEDAP!!.. xmcm aritu aku beli, kureng ckit rasa dia.. tp aritu aku beli kat kedai lain la.. arini aku beli kat kedai kak kecik(xtau nama kak tuu tp dia kecik ja)...

pukul 12.05 tgh, aku naik bas n tertidor lg... elok bas nak gerak aku t'jaga sampaila tiba kat depan taman.. alhamdulillah, sampai jugak aku kat umah..

*first time balik sorg2 dr UiTM Kedah>stesen bas SP>Shahab Perdana>Taman....


dr pena addinfarhani...('',)