Thursday, 28 March 2013

SABAR2...

27/3/2013 *sapa2 yg t'baca, maaf nyer.. bhs yg digunakan agak kasar since tgh moody...

sad + marah + rasa nak tumbuk + nak jerit 
=emositakstabil

astaghfirullahal'azim.. sabar2... Allah xkan uji kita dgn benda yg xdpt kita tanggung...

skali lg hidup ini diuji...
diuji dgn sebuah kepercayaan...


klu itu yg ampa nak, buat arr ikut ska atie ampa..
aku mg ska tanggung akibat pun...
aku kan baik...

bkannya aku xmau mohon, but aku dah xlarat nak ikut telunjuk org..
mohon=tanggungjawab...
bila dah mohon, kena ikut rules+activities yg diadakan..
bley jer klu aku nak lari time kat dunia nie, tp kat akhiat nanti, apa cer??
xtau lah aku kot2 ampa xsedar lagi..

dah sah2lah kolej kita dok tuu free semata2, jgn xtau yg sbnrnya kita terikat dgn peraturan n xlupa jgak kita ada tanggungjwb...
yes.. TANGGUNGJWB sbg pelajar kolej... so, paham2 jer lah yer, apa tanggungjwb tuuu..
lari kat dunia org xtau, tp kat akhirat nanti, kita yg xtau apa akan jd...
org anggap menda nie kecik jer.. but for me, it's NOT small matter okey!! aku bkan mcm org lain, ingat tuu...

haha.. mcm lawaklah plak menda nie jd mcm nie...
xpa lah, nak jd apa pun jdlah..

aku xbley nak cakap depan2 coz aku takut xley nak control marah aku tuu.. dah la sem nie aku dok marah2 jer... sat gi kot2 menda nie b'tambah teruk...

Nobody's perfect
everybody makes mistakes
everybody has those day...
-miley cyrus-

aku cuma mintak ampa xpentingkan diri sendiri n fikir jgak ttg masalah aku, fahami diri aku jgak... tuu jer... don't judge a book by its cover...

Dear Allah,
Sometimes, it's hard for me
to understand what actually happen..
But I trust You.
I know You wll give me what's best..(^^,)


dr pena addinfarhani...('',)