Tuesday, 16 April 2013

bye2 kolej MURNI 2...

hmm.. baru ja 3 hari balik umah.. dah t'ingatkan zaman dok kolej...
mcm lama ja bunyi "zaman" tuu..



meh aku citer ttg murni 2.. Kolejku...

apa yg wat aku pilih kolej nie..
dah la nun jauh di blakang..
jauh plak ngan kelas..
naper?? xcaya ka??
 
uitm merbok
nie kolej murni...
jauh kan.. bygkan klu claz kat kabin or ada exam kat dewan perdana?? fuhh!! mmg penat!!.. tuu pasal laa, klu da kelas or exam, aku kuar bilik awal 30-45 minit.. coz bila dah sampai claz bley rehat2 dulu, nak bg ilang peluh... xpun aku keluar awai 2-3jam, aku beli nasi @ mkn siap2 n stay kat surau MK4 atau di Pusat Islam... sementara tunggu tuu bely study ckit kan...

tp aku ska... sbnrnya siswi2 yg diminta pindah kolej; mcm aku dr kolej mahsuri(yg color oren gelap) bley jer pilih antara murni 1 atau murni 2...

aku menetap di kolej mahsuri time sem 1 n sem 2
sem 3 n sem 4 plak aku menetap di kolej Murni 2...

n aku pilih murni 2 coz, kedudukannya di ujung skali n mlm2 x la bising sgt.. burung pun xbyk.. klu kat murni 1, burung byk, n of course taiknya pun banyak... then, org x lalu-lalang... since bgnn nie ujung, so sapa nak pi kan?? klu murni 1 da ja org lalu lalang... klu nak ke kolej masria dr murni 2, bley jer lalu murni 1, begitu gak sebaliknya...

dr tingkat 2

surau


gelanggang badminton
klu musim assignment by group, akan ada la kt gelanggang nie kelompok2 yg bersila dlm bulatan sambil discuss, ditemani mknn ringan di tgh2nya... xpun time bulan posa, kul 2-3 pg, ada ja org main badminton @ bola, xmau bg ngantok nak tunggu sahur-slalunya ujung minggu la..

laluan depan bilik residen kolej murni 2- PN AZLIN
ni plak bilik study... first time aku jumpa bilik nie, aku ingat ni bilik TV since kat pintu 2lis bilik TV.. rupanya bukan... bilik nie ada meja bujur kat tgh2 n meja satu2 mengadap dinding.. ada 2 air-con, 2 kipas siling, n 2 lampu...

yg pelik tuu, air-con nie akan on kul 11 mlm sampai kul 2ptg ja... klu nak on kul 4ptg, mmg xkan bkak punya.. air-on nie automatic... aku ingat nak wat aduan kat pej kolej murni tp sampai sudah xpi.. hehe..




aku pernah tertidur kat bilik nie ngan farah n net coz study akaun.. kul 3pg @ 4 pg, kami terjaga n balik tidur kat bilik masing2...

bilik aku di tingkat 3, no. 25... bilik 2 org n agak terpencil... aku pun xsangka dpt bilik nie.. n BEST!! time aku daftar bilik nie kat murni 1(pendaftaran kolej), aku xpi tgk2 @ servey bilik pun.. aku tgk ruang bilik no.25 kosong n utk 2org, aku terus isi nama aku n kembar aku.. bilik tuu siap ada tikar getah lagi...


my room...

aku belah kanan, n farah kat belah kiri..
bersihkan???... time nie ptg sabtu(lepas FAR 250) n aku dah angkut semua brg keluar & dok tunggu my mum kat bwh..

time ujan
bersyukur sgt aku dpt kenai ngan leha, mizan, ecah n lain2.. mereka2 nie dok bilik2 sblh bilik aku... even aku jrg sgt cakap ngan depa(sem nie bizi ckit), but depa still mesra ngan aku.. thanks korg...

such a beautiful memories by having this room...(^^,)


dr pena addinfarhani...('',)