Monday, 22 April 2013

hari ini...

mcm2 jdk ari nie... da tetamu yg xdisangka dtg, brg yg aku order dah sampai, mkn ikan talapia sambal n mkn aiskrim!! semuanya berita baikkkk!!!

dlm kul 8++ aku gi pasar ngan my mum n chaq.. tibe2 jer cik 'at yg juai ayam tuu wat lawak, dia kata kat aku  "toksah pilih dah la kentang tuuu, amik masuk plastik jer".. time tuu aku nak pilih kentang saiz sederhana jer n my mum beli ayam kat kedai sblh kedai aunty yg juai kentang tuu.. "hahhh.. xmau yg besaq2.. nak yg sederhana ja.."... t'kejut aku, coz xpernah2 aku balas bila dia melawak since selalunya aku xdengar.. kwsn tuu bising ckit sbb kwsn juai ayam kan.. mesti dgr bunyi potong2 ayam...

lepas abis borog kat pasar, then singgah sarapan n bungkus mknn utk abah ngan farah kat rumah...
sampai umah plak aku kemas2 apa yg patut then aku on9.. hee.. xtolong my mum n chaq masak pun ari nie coz klu aku join depa, cnfm lmbt masak since byk tgn yg nak masak... so aku ngan farah pun on9 sampai laa my mum panggil farah suruh tumbuk cabai nak masak talapia sambal.. aku plak amik alih cuci pinggan.. niat di hati nak wat bergedil ayam but xjd... malaih ler...

abis jer wat talapia sambal, my mum n chaq rehat2 kat dpn TV n abah gi amik fahmie dr sk... aku ngan farah da kat ruang tamu.. time tuu aku dok update blog n farah dok download citer apa ntah... aku rasa mcm da kereta berhenti dpn umah.. rupernye betoi da org mai umah..

aku suruh my mum pi tgk since aku rasa mcm nak kenai ja llk yg tekan loceng tuu.. mcm budak UiTM.. tp sangkaan aku salah... tetamu yg aku xsangka akn hadir ke rumah aku... tetamu tuu dah lama dah xmai umah n lost contact, n baru bbrp minggu lpas my parents terserempak ngan depa time nak antar aku balik uitm.. my parents dah pi dah umah tetamu tuu n skrg turn tetamu tuu plak mai umah aku...

tetamu tuu ialah.. errr.. err.. aku panggil depa Cik Pin n Cik Zah jer.. n their son, xpasti nama apa tp bunyi mcm Syukor.. Cik Pin, Cik Zah n my parents dulu sama2 b'ganding bahu wat direct selling AMWAY... time tu aku, farah, fareez, syukor kecikkk lg.. skrg syukor tuu pun dah grad, aku ngan farah pun dah masuk U... fareez dah form 4 n fahmie pun dah ada...

depa mai dlm kul 1.30 mcm tuu la... aku nak t'gelak sbnrnya time dgr Cik Pin n Cik Zah cakap,.. style still mcm dulu.. aku dok bayang Cik Pin tuu mcm amitabh bachchan sbb bila dia start cakap je, akan wat org sekeliling nak dgr apa yg dia cakap...

bila depa balik dlm kul 4, kami hidang lauk nak mkn nasik... my mum dah ajak Cik Pin, isteri n anak dia mkn skali, but depa kata xyahlaa.. depa dah mkn dah sblm mai umah aku.. depa mkn time antar kereta utj servis kat alorsetar... aku nak makan ikan talapia sambal.. sedap!!


then dlm kul 5.45 ptg, aku ikut abah gi amik fahmie dr KAFA... n kami singgah Yawata.. aku nak gi juma kwn aku nak amik brg AVON yg aku order.. n abah plak nak beli brg2 dia while fahmie nak beli aiskrim.. actually fahmie kena krgkan aiskrim, but abah kata ok jer, so aku pun suruh beli yg dlm bekas, bley mkn ramai2...kami mkn lepaih maghrib...




dlm kul 10 mlm, aku masak maggi ASAM LAKSA 3 bungkus utk 5 org mkn, n sebungkus maggi KARI utk fahmi... hee.. klu ikut mlm nie xmau mkn dah, kenyang nasi ptg td ngan aiskrim.. but at last kena mkn jgak.. lapar dowh...



dr pena addinfarhani...('',)