Thursday, 11 April 2013

kisah di suatu ptg

stlh hampir 6jam bertapa di library bg menyelesaikan segala kesulitan, kepayahan ttg cashflow+publish a/c b'sama2 ngan mizal, izzul, kak amalia n kak nadya, akhirnya aku, farah n fairuz memutuskan utk mencari ketenangan..
dimana??

hee.. xjauh pun.. kat tasik foodcourt ja...

tgk cuaca mcm nak ujan ja... huhu.. xpa2.. sempat gi nih...
kul 6 ptg kami bertiga mulai melangkah menuju ke destinasiii... sambil bw bekal.. hee.. bukan bekal kami but utk ikan2 kat tasik.. haha.. tuu fairuz yg bwk!!!

saat kaki menapak setapak demi setapak, awan mendung mulai tiba.. tp org ramai gi kat situ... so kami pun pi la duduk.. sambl2 dok bg ikan mkn, aku amik gambar ngan handset fairuz n farah... skali ada satu group nie(1 prpn 3 llk) join kami tp depa dok jauh ckit la...



aku heran laa awat yg group tuu mcm gelak2.. rupanya dah dtg dah pemangsa... pemangsa?? sapa?? SI BIAWAK!!!

mujuq depa baling batu, klu x krn percikan air dsbbkan batu tuu, aku pun xnampak biawak tuu.. aku nak amik gambar biawak tuu tp xdpt... geli dowh!! huhu..

tiba2, kedengaran bunyi mcm air jatuh... lebat!! tp xhujan lg kat tasik time tuu... aku pun berusaha lg xmau lari.. aku still duduk nak amik gambar biawak gigit ikan.. tp xdpt!!! lalu hujan pun turun...

huhu.. kami pun beransur pulang n aku plak masuk ja bilik terus on laptop dan mula menyusun ayat utk post ttg kisah di suatu ptg...


dr pena addinfarhani...('',)