Monday, 8 April 2013

yeahhh!!! BEST!!!

__AHAD___7/4/2013___10.40pg__
 
arie nie keja dok jalan jer...
jalan2.. mkn2..
window shopping.. haha..
wat mcm exam dah abis...
biar la..
ada aku kisah??
xkisah pun.. hee..

edit by: Dik Net
sbnrnya aku gi AMANJAYA MALL ngan farah, filzah n athirah...
dah hampir 2thn blajaq kat bumi merbok nie, nie la first time kuar ngan depa..
who's depa?? filzah n athirah ler...
I mean, keluar kita2 jer, bkn sbb ikut rombongan ke apa...

kami pi sana dlm kul 10.40pg, nak teksi pak cik Man,
satu teksi=RM18,
okey la kut, dah x reti bwk kereta, kira ok la kan...

actually, aku nak pi tuu coz nak gi MPH, nak beli fail, n nak jln2, nak mkn2... tu jer..
n kami rancang nak pi tuu time bengkel far...

bila dah sampai, mmg betoi punya window shopping la.. sumer kedai kami serbu, beli xpun.. haha..

cuma kat MPH, lama ckit kami kat situ... time kat MPH, aku,farah n filzah jer dok lama kat situ.. athirah dah jln2 kat kedai2 lain.. asalnya pegang buku nak ke kaunter, ada la dlm 3 buah novel+fail.. tp time bayar, aku decide beli satu jer novel n fail.. huhu.. xley beli byk2, coz ada gi kedai yg kami x jelajah... filzah ada beli 3 novel english n farah plak satu novel english+fail....

roti tuu aku beli kat c-mart..

kat kedai runcit kolej xjual/dah abis jenis nie..
kempunan sih (ceh, ayat over dowh..).. hehe..
yg bwh nie plak novel yg aku beli=RM29
aku pun xpersan yg sbnrnya ada 2 citer dlm novel tuu...
nie novel motivasi keluaran PTS O.N.E.



then lepas kami kuar MPH, terserempak ngan JALWA n ULA with 2 lg kwn mereka, aku xkenai tp tuu roomates depa kut... depa ajak gi mkn kat Marrybrown.. bila dah jumpa athirah kat c-mart, kami pun gi Mb, tp xmkn pun, pi jumpa jalwa n ula ja.. kami mkn kat foodcourt...


kat foodcourt, aku n filzah nak mkn spagetti, tp xdak rezeki coz spagetti xdak lg... so, inilah menu kami utk tgh tuu:

FARAH: mee sizzling+air limau ais

FILZAH: nasi goreng cina(kut)+air limau ais

ATHIRAH: nasi n tomyam+teh o ais

AKU: nasi paprik ayam+sirap bandung
sumer mknn aku dpt rasa.. kongsi2 gitu... hee.. klu da org nampak, mmg depa gelak arr.. tgh2 org ramai, bleh plak main tukar2 pinggan.. hehe.. alhamdulillah, mmg kenyang...
time tuu dah pkul 1 lebih dah.. lepas nie kami gi solat zuhur..



time solat, terserempak plak ngan Net, Shila, n 2 gi komander.. sowi yer, xtau nama, tp tau muka.. huhu...n depa nie gi tgk wayang..

lepas nie, kami gi tgk baju plak... athirah da beli satu t-shirt sblm solat td.. n aku pun klu ikut dah nak beli dah cardigan but aku nak tgk dulu kat kedai2 len.. kot2 ada yg lg OK... last2, aku beli kat kedai yg first aku jumpa,.. aku ada jumpa cardigan tuu kat kedai lain, but RM45, mintak krg dpt RM40...

aku beli RM35
then, filzah gi beli popcorn utk roomates dia... lepas tuu, kami terus gi kedai bakery: Just Bread... flavours of life..


masuk ja bakery, waa... mcm nak beli semua jer.. hehe.. aku beli 2 jenis jer...

RM 5.60

ada sosej+cendawan butang

cheese!!
then, aku gi kedai yg jual pelbagai jenis kacang, keropok n kismis... aku gi ngan athirah coz kwn dia pesan beli kismis.. filzah n farah plak gi beratur bayar roti... otw nak gi kedai tu, terserempak plak ngan Aufa n her adik, Farahani, Bella...

aufa ada kata kat aku yg dia terkejut bila filzah kata dia kuar ngan kembar... coz sblm nie aku jrg kuar, klu kuar pun ngan family ja... hehe..

ntah la, aku pun xcaya gak yg aku bley pi kuar arie nie.. tp serius aku cakap, kepala aku mmg jam, angin xley nak masuk, maklumat xbley nak proses, kepala pun dah berat... so, aku pun kuar.. haha...

jam pun dah kul 3 lebih, filzah pun call pakcik man td, kami dah nak balik dah.. sementara dok tunggu aku da beli 2 Portugis Egg Tart... kami mkn sambil tunggu teksi sampai...


dlm teksi, kami xcakap byk pun, aku mmg letih+penat+kenyang... bila sampai kat uitm baru aku tersedar.. laa.. dah sampai... hee..apa2pun, best ari nie.. thanks filzah n athirah sudik kuar arie nie...










dr pena addinfarhani...('',)