Wednesday, 10 July 2013

[SEM 5]

dah lama kan aku xupdate blog ni.. hmm... since aku dah menetap di luar (bukan kolej lg), so agak sukar nak update... sbnrnya boleh ja aku nak update di library, but not proper kan... coz org lain pun nak guna jgak computer2 tu....

ok, about sem 5... hmm... lecturer2 yg aku dpt semuanya aku suka... subj.2 sem 5 ni pun amatlah susah bg aku... ada 6 subj semuanya, BEL, MKT, FAR, MAF, LAW and TAX... byk formula, byk section, byk cases.. huhhh.. jgn Tanya yer, kenape aku jrg update blog n online FB...

n seriously skrg bru aku rasa aku ni student accountancy... sbb apa? sbb baru sem ni aku rasa mcm aku tak cukup tgn buat kerja @homework yang diberi... xsempat nak buat... last2 aku sendiri campur aduk subj LAW and TAX, subj MAF dgn FAr.. haha...

sekali bg, 3-4 soklan(pastyear question)... tp aku paham why mcm tu... spt yg sedIa maklum, di uitm, masa belajar utk setiap subj, means masa dlm kelas dikurgkaN dr 4 jam ke 3 jam... so that's why kena buat latihan byk-lbih krg mcm selfstudy la... dlm kelas bincang jwpn ja... xdak terang2 dah... klu nak trg2 pun, uk soklan yg susah....

spt sem2 sebelum ni, aku harap, aku dapat mengharungi satu lagi tempoh yg sukar... diharapkan apa yg aku rancang berjalan lancar...

dr pena addinfarhani...('',)