Friday, 1 November 2013

Alhamdulillah..(^^,)

pkul 9++ mlm td aku dah standby sign in kat yahoo mail.. n dlm kul 10++ mlm, result utk sem 5 dah kuar through email... dgn penuh kesabaran, tanpa diketahui mama aku yg duduk depan aku (mama tgh wat keja), aku pun tekan la dekat email tu...
 
bila aku tgk je result, terkedu seketika...
macam mana ni?
nak jerit kegembiraan @ kekesalan?
 
 
tp aku gembira... eh jap, sedih pun ada... hmm... xbleh jadi ni...
 
aku pun mula la tgk gred utk setiap subj.. n Alhamdulillah... aku LULUS semua..
yg sedih tu sbb FAR 300 kali ni jatuh... gembira+lega sbb.. err.. err.. ntahla, yg penting ada rasa gembira n lega... haha... pening deh...
 
okey ni result aku utk SEM 5...
FAR 300 : B
BEL 313 : B
MAF 320 : B
LAW 346 : B-
TAX 320 : B+
MKT 243 : A
(majoriti dpt B)

bila aku gtau my mum, dia pun mula mengeluarkan kata-kata nasihat yg membuatkan kepala aku jenuh nak mencari sebab2 result aku mcm tuu.. at last, aku pun guna ayat ni...
"Kakak bukan kata la kan, tapi sem ni, kakak byk tidur.. dlm kelas tidur, balik rumah pun tidur... mungkin sbb tu..."-dgnmuka xbersalah...


okeyh, now... lupakan yg dah lepas (apa2pun aku dah cuba yg terbaik n aku xmenyesal)... focus yg akan dtg.. ehh!! nanti dulu, jgn lupa terus... simpan dlm poket dulu... jdkan ia sbg pembakar semangat... lepas ni, kena focus... jgn dok tidur ja... jgn main2, kena serius.. n yg penting, jgn pandai cakap ja, kena laksanakan apa yg dirancang... Insya-Allah (^^,)...

perahan idea addinfarhani...('',)