Thursday, 28 March 2013

kini ku sedari....

td aku bru jer t'jumpa something yg wat aku sedar...






maafkan aku wahai teman2...
 
kadangkala diri ini alpa
tanpa disedari mungkin tlh m'gores hati teman sekalian
 
kadangkala diri ini xdpt nak control amarah
tanpa disedari tlh m'asari teman sekalian
 
kadangkala diri terlalu inginkan kesempurnaan
tanpa disedari tlh m'bebani teman sekalian
 
kadangkala diri ini tlh m'buat kesalahan tanpa disengajakan
tanpa disedari perilaku itu xdisukai teman sekalian....
 
maafkan aku...


dr pena addinfarhani...('',)

SABAR2...

27/3/2013 *sapa2 yg t'baca, maaf nyer.. bhs yg digunakan agak kasar since tgh moody...

sad + marah + rasa nak tumbuk + nak jerit 
=emositakstabil

astaghfirullahal'azim.. sabar2... Allah xkan uji kita dgn benda yg xdpt kita tanggung...

skali lg hidup ini diuji...
diuji dgn sebuah kepercayaan...


klu itu yg ampa nak, buat arr ikut ska atie ampa..
aku mg ska tanggung akibat pun...
aku kan baik...

bkannya aku xmau mohon, but aku dah xlarat nak ikut telunjuk org..
mohon=tanggungjawab...
bila dah mohon, kena ikut rules+activities yg diadakan..
bley jer klu aku nak lari time kat dunia nie, tp kat akhiat nanti, apa cer??
xtau lah aku kot2 ampa xsedar lagi..

dah sah2lah kolej kita dok tuu free semata2, jgn xtau yg sbnrnya kita terikat dgn peraturan n xlupa jgak kita ada tanggungjwb...
yes.. TANGGUNGJWB sbg pelajar kolej... so, paham2 jer lah yer, apa tanggungjwb tuuu..
lari kat dunia org xtau, tp kat akhirat nanti, kita yg xtau apa akan jd...
org anggap menda nie kecik jer.. but for me, it's NOT small matter okey!! aku bkan mcm org lain, ingat tuu...

haha.. mcm lawaklah plak menda nie jd mcm nie...
xpa lah, nak jd apa pun jdlah..

aku xbley nak cakap depan2 coz aku takut xley nak control marah aku tuu.. dah la sem nie aku dok marah2 jer... sat gi kot2 menda nie b'tambah teruk...

Nobody's perfect
everybody makes mistakes
everybody has those day...
-miley cyrus-

aku cuma mintak ampa xpentingkan diri sendiri n fikir jgak ttg masalah aku, fahami diri aku jgak... tuu jer... don't judge a book by its cover...

Dear Allah,
Sometimes, it's hard for me
to understand what actually happen..
But I trust You.
I know You wll give me what's best..(^^,)


dr pena addinfarhani...('',)

Wednesday, 27 March 2013

RUNNING MAN - love it



la nie ramai dowh yg minat running man... aku??
hehe.. lagi laa minat... klu xminat, entry nie xkan wujud der...

Ji Suk Jin
- plg tua antara mereka... mcm sorg bapa.. ska tgk depa hormat yg tua even yg tua tuu agak lemah, depa x buli.. hehe... plg ska tgk ep yg masuk thn baru.. depa tunduk hormat kat Suk Jin...
tetapi, dia slalu xbernasib baik.. hehe, slalu terkeluar awai...


alone again...


depa dok min permainan "dumpling, dumpling, dumpling"
p ditukar jd "dim sum,dim sum,dim sum" 
nie la dumpling:
dia ngan gwangsoo = easy brothers... feel, touch, cross!!



ska ep nie... JYP wat lagu "easy brothers"
 Yoo Jae Suk
- ska cara dia handle prog nie... n yg penting bila tgk balik ep RM sblm2 nie, dia byk backing Gwang soo time Gwang soo kena marah ngan Jong Kook... hehe...




MC YOO


dia ska ijau = grasshopper
n satu gi sikap dia, mcm mana nak kata erk, ermm.. hah!! ada hati perut @ jaga tingkah laku arr.. cth mcm time depa kena wat pengambaran time cuaca berangin+sejuk, waktu tuu jihyo xpakai topi n xselasa la, kebetulan jaesuk pakai topi so dia bg topi dia kat ji hyo..


cer tgk topi jaesuk (bulatan kuning)
 dah da kat jihyo(bulatan merah)..
ada satu gi, waktu tuu dia group skali ngan gwang soo n shin se kyung(ep57).. time tuu dah mlm.. since gwangsoo pandu kereta tp t'salah jln, so jaesuk amik alih pandu, n gwangsoo dok blakang... se kyung dok kat tepi pemandu. oleh krn se kyung tidor, so dia tutup lampu...


nie time da lampu, gwang soo kat blakang
 

he = jaesuk


Kim Jong Kook
- plg 'digeruni', plg alert,.. cuma kesian kat dia time kat Vietnam, kan dia cedera.. cian dia...
even digeruni, xbley blah la bila dia wat comey.. xtahan.. lawak kot.. hahaha..







Kang Gary
- aku dah start search lagu dia ngan Gil(Leessang).. n aku minat lagu "turned off the tv" n " you're the answer to a guy like me"... hahh!! satu lg, "tears"... daebak....


Leesang (Gary+Gil) n The SeeYa’s Eugene
utk lagu Tears..

leessang
Haha
- dia dah kahwin, so nampak arr perubahan dia, walau xbyk... dah xmcm dulu... kasanova n pororo dia pun dah kureng...



Haha n Byul
Song Ji Hyo
- monday couple pun xmcm dulu dah.. tp skill dia still mcm dulu.. hee.. aku tabik ngan dia coz sampai la cara dia xberubah, i mean cara pakaian dia.. cer tgk, bila da guest prpn dtg, pakaian depa kureng ckit kan, but jihyo, klu kena pakai gaun pun, still pakai seluar pjg...


ni utk majlis apa ntah, aku xpasti..

Lee Gwang Soo
- daku MINAT dia... still mcm dulu,.. lawak.. certain org akan kata dia ska wat lawak bodoh, tp sedarkah anda, dia nie p'hidup suasana ceria kat RM... aku tgk, dia nie smkn rapat ngan Jong Kook...

since dlm RM Jong Kook dok buli gwangsoo, so ramai t'tanya2 keadaan mereka in reality..
meh aku jwb, sumer dlm RM adalah saja2 jer, nak bg viewers t'hibur... in reality, mereka rapat...
klu x caya, try tgk kat sini...




ska ep nie(EP137).. gwangsoo+uee
princess n ondals



PRINCE ASIAN (^^,)

serba ringkas ttg RUNNING MAN.. aku mmg ska gwangsoo, tp bila dah lama2 nie, aku minat sumer.. cuma gwang soo first ranking la..hee..


agree with u, Cho Hyolin PD...(^^,)

dr pena addinfarhani...('',)

Tuesday, 26 March 2013

HLOVATE - who's that??

beliau adalah seorg novelis... err.. errr... tuu jer yg aku tau...hahh!!.. ada lg, karyanya BEST!!.. sebuah novel beliau pernah m'capai lebih drpd 9 cetakan...  bahasa yg digunakan rojak+santai.. diselitkan dgn nasihat, hadith n tafsir.. err... err... sekian...

yes, identiti beliau tlh m'jd satu misteri dlm kalangan peminatnya... sampai la nie xdak sapa pun tau sapa dia except ALLAH n penerbit...

nie antara novel beliau:

5 tahun 5 bulan

(first novel karya hlovate yg aku baca... time tuu aku sk menengah n klu x silap aku time form4... buku nie, bdk2 dorm aku yg kenalkan kat aku...)

kisah ttg sorg Johanna...  dikenali sbg kak Ana, mjd maid di rumah si Along,mamat serbia (gelaran yg kak ana bg)... tanpa diketahui Along, rupanya Ana hanya bekerja sementara sbg maid n akan meneruskan pelajaran di luar negara...

dlm buku nie diceritakan bagaimana seorg Johanna sblm melangkah melanjutkan pelajaran di luar negara kembali ke tanah air dgn m'bw perubahan dlm dirinya sendiri...

dr title Cik kpd Madam
dr sorg remaja mjd lebih matang
mulanya berjanji utk m'bw pulang ijazah,
tp akhirnya mbw pulang segulung ijazah n 2 sijil...

apa lg perubahan n pengalaman yg Ana dpt sehingga mbw perubahan dlm dirinya?? apa kaitan Ana n Along??



Aa + Bb

(aku ska novel nie)
kisah cinta ttg Addin Shah n Benz Alif yg x ngam sejak dr zaman sk lg.. mereka kahwin pun atas sbb tertentu....

Addin seorg Head Girl manakala Benz adalah ex-Taiko...
Addin juga seorg doktor manakala Benz adalah jurutera..

cerita yg sgt best as dlm buku nie m'ceritakan yg kita sbnrnya harus percaya akan qada' n Qadar-Nya... segala yg berlaku ada hikmahnya....



[tunas]

kehidupan Addin n Benz time sk menengah iaitu di Kolej Tunas...

diceritakan mcm mana Addin bertemu dgn Benz, mcm mana rahsia Addin n Addi terbongkar, mcm mana Addin mula membenci Benz, sejak bila Benz mula menyukai Addin, n mcm2...

juga diceritakan mcm mana wujudnya Mags 7 n mcm mana Head Girl n Mags 7 mula bekerjasama....



Rooftop Rant

kisah ttg Jade n Trisy...

Jade remaja lelaki yg minat ngan komik n lukisan.. ingin melanjutkan pelajaran dlm bidang tersebut ttp dihalang oleh ibu bapanya....

Trisy remaja prpn yg tomboi, mempunyai ibu bapa kakak n abg ttp semuanya x amik peduli ttg dirinya; hanya org gajinya shj yg melayaninya...

aku ska cerita nie... mcm mana Jade bantu Trisy sedar akan realiti, mcm mana Trisy seia ngan Jade, mcm mana Jade mengambil berat ttg Trisy, kisah Pak Usu yg turut membimbing Trisy...
aku plg ska ayat Pak Usu Trisy kat Jade time Trisy melarikan diri.....
"Kalau jaga Trisy is that a possibility?"



Contengan Jalanan

buku nie bg aku agak pelik la.. yer la, nie first time aku jumpa buku yg cover depan n blakang dia sama tp terbalik... n terbhg kpd 2 bhgn..

first- ttg Fend
pertemuan dia dgn Musalmah/Lia membw satu petanda akan berlaku perubahan yg besar atas dirinya... ttp perubahan itu adalah melalui Chad... apa yg pasti, perubahan itulah yg dicari oleh Chad n Fend... kita hanya mampu merancang ttp Allah yg menentukannya...

second- ttg K2 (k-square)
dia nie seorg drummer n ska belajar muzik tp jurusan dia sbnrnya klu xsilap aku ttg lukis2... dia mmg panda main muzik, mmg pro arr even dia bukan jurusan muzik.. tp segalanya berubah apabila kwn dia, Chad meninggal dunia... perubahan Fend yg juga sepupu Chad n kwn K2 menyebabkan K2 berfikir kembali pegangan hidupnya...
"the man who decided to change on the 12th hour dies on 11th"


Versus

AO n Minn...
asalnya mereka nie alpa akan duniawi, tp mula berubah sedikit demi sedikit...
diceritakan dlm novel nie ttg transformasi mereka untuk mjd baik,.. byk kehendak mereka t'paksa dilupakan... dlm mereka ingin berubah, rasa cinta antara mereka mula berputik... ttp perasaan itu dipendam...

perbezaan yg ketara yg dpt aku lihat melalui novel nie ialah perbezaan cinta nafsu ngan cinta islamik.. apa cinta islamik?? mcm yg AO wat.. AO mengubah dirinya terlebih dahulu sblm melahirkan rasa cintanya kpd Minn...

begitu juga dgn tindakan AO n Minn yg memutuskan utk berkahwin pd usia yg muda... disini dpt dilihat antara faktor mereka wat keputusan tuu ialah mereka nak elak fitnah n spt yg diketahui, couple itu haram...


Schubert's Serenade

citer nie da dlm buku "Gurindam Jiwa"; dimana turut dimuatkan 2 cerita lagi karya Imaen and Noor Suraya.. n of course sbb utama aku beli buku nie adalah dgn adanya karya Hlovate..

citer nie mengisahkan ttg 2 beradik tiri, Ju'a n Abang Shah, yg pd mulanya xrapat ttp disbbkan piano n biola, mereka mjd rapat... aku plg ska part nie bila depa gabungkan lagu2 jd medley... tp sblm lahirnya adik mereka, Abang Shah meninggal dunia... mulai dr saat itu, Ju'a xmau main biola since akan mengingatkannya kpd arwah...

ketika di kolej, dia bertemu dgn sorg rakan lamanya,EG; rakan sewaktu mengikuti kem muzik(asanya tp yg berkaitan ngan muzik).. di minggu orientasi pelajar boleh m'buat persembahan, oleh itu EG mengajak Ju'a m'buat persembahan ttp ditolak oleh Ju'a.. mcm2 t'jd tika EG berusaha mendesak Ju'a utk buat persembahan sehinggalah menyebabkan EG b'hijrah ke US..

............

aku ska buku2 karya HLOVATE.. tp persoalannya;
Siapakah HLOVATE?
lelaki @ perempuan?
muda atau tua?
hmm... nobody know..
BUT..
Allah knows..(^^,)

dr pena addinfarhani...('',)

Monday, 25 March 2013

khas untuk golongan darah B

meh kita nak citer ckit.. niat di hati utk berkongsi segala input berharga dgn sumer...

mlm nie aku bersemangat nak search kat mr.google about DIET, ulang skali lg; about D.I.E.T yer... jgn t'kezut, t'nganga or anything else... naper mlm nie tibe2 jer miss addinfarhani post about DIET?.. haha...

xdak sbb pun, cuma t'ingin nak jd mcm org len jer.. da sorg teman aku kata;
"x yah la diet2 nie, klu nak bg org nak kat kita, made him like us spt mana keadaan kita skrg... klu nak diet jgak, xyah pi telan pil segala bagai tuu, lebih baik kita kurgkan quantity mknn tuu n mkn ikut time... biar lambat janji badan sihat..."

so, cari punya cari t'jumpa artikel nie...

Diet Untuk Golongan Darah 'B'

Berbeza dengan individu darah jenis A, individu darah jenis B lebih fleksibel.

Teori Dr. Peter J.D'Adamo menyarankan golongan jenis darah ini menghindari makanan beku atau makanan dalam tin manakala sangat menganjurkan makanan berasaskan susu yang memiliki kandungan karbohidrat yang tinggi.

Ciri khas golongan darah B:
-Dianjurkan untuk melakukan diet dengan berbagai-bagai variasi makanan, namun perlu menghadkan pengambilan daging.
-Disarankan mengambil makanan dan minuman berasaskan susu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan.
-Olahraga yang sesuai dilakukan adalah berenang, bermain tenis, berjalan kaki dan bermeditasi.
-Untuk mengatasi stres, disarankan memiliki hobi dan aktiviti berasaskan kreativiti.

Pemilik golongan darah B sangat mudah terhadap penyakit berkaitan imunisasi dan serangan virus, mereka disarankan agar mengambil sayuran hijau yang kaya magnesium dalam kuantiti yang banyak.

Makanan yang dianjurkan adalah daging lembu, kambing kibas, arnab, ikan laut, semua produk susu kecuali 'blue chesse' dan aiskrim, telur ayam organik dan ayam kampung, minyak zaitun, beras merah, beras putih, makanan berasaskan beras dan buah-buahan.

Manakala makanan yang perlu dikurangkan pengambilannya adalah ayam, ketam, udang, kerang-kerangan, telur puyuh, telur itik, minyak bijan, minyak jagung, minyak biji matahari, minyak kacang tanah, minyak soya, kelapa, santan, soya, kacang tanah, biji bunga matahari, biji labu, bijan, kacang pistacio, tempe, tauhu, kacang merah, makanan berasaskan gandum, mi segera, beras pulut, jagung, lobak, tomato dan jagung.

Menu diet yang dianjurkan:
Sarapan: Bijirin dan buah pisang beserta segelas susu tanpa lemak
Snek: Jus anggur
Makan Tengahari: Sepotong dada ayam dan dua potong roti beserta salad dan teh herba
Snek: Jus limau/yogurt dan teh herba
Makan Malam: Sepotong ikan salai, sayur rebus, buah-buahan segar dan teh herba


*apa yg aku nak simpulkan kat sini, utk kita2 yg berdarah B, kena krgkan pengambilan ayam n lebihkan sayur ijau...


dr pena addinfarhani...('',)

selamat berjuang sahabat2ku..(^^,)

skrg nie jam menunjukkan tpt pkul 18:02... maka di saat ini, ana udah berada dlm bilik kat Murni 2... yes dah da kat uitm.. ana balik 3 hari ja...

skrang nie still studi week lg, but mood dok honeymoon lg... waduh!! gi mana sih!!... waaa... malasnya nak pegang buku, dok tgk dr td tp xpegang2 pun.. huhu... see sempat gi dok b'blog bagai...

buat shbt2 di luar sana, slamat berjuang yer.. studi2!! jgn dok jd mcm aku, mkn, tidoq, runningman.. hehe.. tuu jer la aktiviti aku...

*best bila dpt balik umah.. si montel Fahmie bertambah bulat sejak kuar hospital aritu(sbb asma).. kena diet ni cik pamie oiii...

dr pena addinfarhani...('',)

Sunday, 24 March 2013

BEL 312: I like (^^,)

semester 4 nie byk assignment kena wat... hehe, x byk pun yg sbnornya, utk BEL ja... da 4 assignment; 2 individu(INV), 2 group(G)

[INV] assign 1: pilih satu listed company at BursaMalaysia, then present about that company+products
[G] assign 2: lakonan about problems at workplace
[INV] assign 3: pilih satu listed company at BursaMalaysia(tp boley ja klu nak guna company yg dah pilih time assign 1), then present about the strategies taken by that company to boost their profit n about their financial performance
[G] assign 4: make one proposal to make something that can give benefits to the employees

yes, mmg byk assgn yg kena wat tp utk subj nie xdak final paper... mark given based on assign... so nak xnak kena wat...

alhamdulillah, utk subj nie Mdm Bawani Selvaraj yg handle class aku... n serius aku cakap walaupun kdg2 beliau cerewet(berkenaan ngan draft, slide utk presentation, n kehadiran ke kelas... hahh!! satu gi, beliau amat punctual) but aku tau beliau wat semua nie utk kami jgak... supaya time kami kerja nanti, kami dah biasa tiba awal n bila kena wat presentation @ proposal, kami dah tau apa yg perlu n yg xperlu ada time nak present...

meh aku citer ckit apa yg aku wat:

assign 1: aku pilih company- AJINOMOTO(M) BERHAD since aku ska mkn n aku tau ttg product syarikat nie.. mcm mana aku nak present klu aku xphm ttg products kan???



assign 2: group aku adalah:farah,farahani,azimah n bella... kami wat ttg sorg pekerja nie yg belot ngan majikan dia, majikan dia plak caya kat dia n xsedar selama nie pekerja tuu tlh m'curi resepi turun temurun keluarga dia... n inspirasi utk wat nie adalah dr citer COFFEE PRINCE(group ni peminat kpop okey!!) hehe.. yg penting mdm kata OK...

assign 3: aku pilih company FOCUS POINT HOLDING BERHAD,.. sbbnya adalah aku pakai spek, n aku tertarik ngan satu strategi syarikat nie iaitu "Food is now Focus Point", they have menubuhkan satu restoran iaitu MINORI JAPANESE RESTAURANT.. menarik kan??? stlh lebih 20 thn, kini Focus Point melebarkan sayapnya dlm industri mknn plak...



assign 4: aku punya group utk assign nie ialah fairuz, farah n ernie... since Mdm minta kami wat benda yg org xwat gi but still dpt m'untugkan pekerja, group aku pilih rooftop garden cafe... but Mdm kat idea tuu Ok cuma agak susah nak wat, so kami pilih utk wat MiniGarden on Rooftop.. inspirasi dr RUNNING MAN.. hehe... n alhamdulillah, dgn bimbingan Mdm kami berjaya siapkan proposal tuu.. da sorg gi individu yg turut menyumbang dlm proposal nie iaitu saudara Suzu.. napa ngan dia nie??
gini citer dia,... 2 hari sblm hari presentation, kami gi jumpa dia coz nak mintak tolong dia "approve"kan senarai pokok2.. tp bila kami tunjuk layout n pokok2 yg kami pilih, dia kata krg sesuai, so dgn pertolongan dialah kami ubah layout minigarden n pokok2 tuu.. thanks a lot,tuan... so, ari selasa mlm, kami lepak kat foodcourt sampai kul 10+ mlm utk siapkan proposal(farah,fairuz n ernie) tuu n jgak slide powerpoint(aku), n alhamdulillah kami sempat siapkan since esok(rabu) kena antar proposal n utk presentation,random... klu nasib baik,x kena panggil la... hehe,..
*utk pengetahuan, rabu mlm tuu kami ada lab test utk subj AIS,khamis mlm da test eco, jumaat pg da test akaun n sabtu da test costing.. bygkan betapa sibuknya kami minggu tuu...
the conclusion is, BEL sem nie best!!... bukan sj dpt perbaiki diri time present, aku dpt perbaiki diri dlm bekerja secara group n time nie jgak kita tau perangai sbnr kwn2 kita... ada yg betoi2 susah sama susah,senang sama2... n ada jgak yg selfish,...

markah utk assign 1, 2, n 3 akan diumumkan ujung minggu nie.. brapa erk agak2 markah aku?? aku takut jgak bila time present mdm kata ok, skali markah xspt yg dijangka... hmm... tawakal jer la, wat dah, usaha pun dah..(^^,)Insya-Allah....

dr pena addinfarhani...('',)

Friday, 22 March 2013

good luck semua!!!

musim study week dah pun bermula.. so, dgn ini, saya yg juga merupakan pelajar part 4 dip. p'akaunan nak ucap GOOD LUCK 4 d'final exam kat semua pelajar UiTM...


buat elok2, studi betoi2.. peluang xkan ada utk kali ke-2.. sementara boleh berusaha, buat betoi2.. pesanan ini utk diri aku jgak...(^^,)


dr pena addinfarhani...('',)

eh2..dah da kat umah...

he2.. hajat di hati study week nie xmau balik umah.. skali kena siapkan file PA sem nie jgak.. dah la menda2 yg nak kena ada dlm file tuu ada kat umah.. huhh.. nak kena balik nie.. by hook or by crook, kena balik jgak...

so, ari jumaat, jam 6++pagi, aku bgn n terus mandi, solat n berkemas... kali nie aku balik Jitra sorg jer... farah tak balik... dlm pukul 7.30pg, aku dah bersiap.. then aku start tepon teksi... tp malangnya hanya sorg jer yg free, tuu pun pkul 9.. xpa lah aku pi jalan dulu lah, kot2 ada teksi kosong yg 3 org, bley aku join kan,....

skali xdak teksi yg kosong.. huhu.. xpa lah aku nak booking yg td, tp bukan rezeki aku, teksi tuu pun dah da org book... hmm.. kebetulan ada satu teksi yg dok tunggu penumpang kat foodcourt uitm.. aku pi la tanya..

"pak cik, teksi ada org erk?"
"ya dik, dah da org book.."
"saya nak book lepas nie boley?"
"bukan x boley dik, tp dlm pkul 9.15 sat g baru pakcik sampai sini..."
"xpa pakcik, 9.15 pun xpa..."
"klu mcm tuu, ok ja... meh no adik, t pakcik tepon"
"ok.. 012-*******"

so, aku pun menanti kehadiran teksi pakcik td tuu dgn penuh kesabaran... dlm kepala, aku dok congak, satu teksi RM16, aku dah la naik sorg, hmmm. biarlah skali nie jer aku perabih duit....

tpt jam 9, pakcik tuu sampai.. hehe.. awal 15 minit la... n rupanya bkan aku sorg jer, ada lg 3 org yg naik skali ngan aku.. slamat duit aku.. sorg kena RM4 jer. alhamdulillah....

aku sampai kat stesen bas SP dlm kul 9.40 pg.. terus pecut gi bas no.2(klu xsilap la...).. bas gerak kul 10pg, so sempat gi nak breakfast... breakfast ari nie sepeket TWISTIES... BBQ yer... xdan 10 minit, da abis.. betapa laparnya aku.. huhu.. xper lah, bas nak gerak dah... spt biasa, bila aku naik jer bas, confirm tidor punya... hee...

kebetulan depan aku da sorg mamat nie... rupa mcm org luar, tp asanya mcm malaysian jer... ntahla.. dia pun mcm aku jgak.. tidor dlm bas,.. asal aku bgn jer, kepala dia ke kanan, aku tidor n bgn balik, kepala dia dah ke kiri.. haha...

biaq pi lah kepala dia nak ke kiri ka ke kanan ka, yg menariknya, sampai kat simpang empat a/s klu x silap aku, da sorg llk(tp dia lembut ckit), klu tgk rupa mcm org cina, naik bas tuu n dok tepi mamat dpn aku nie.. time tuu tepi aku da bdk prpn cina... may b tempat dah penuh sbb tuu arr llk td sanggup dok tepi mamat depan aku yg masih enak diulit mimpi.... asanya llk cina tuu panas kot, tgn dia asyik dok perbaik air-con jer.. nasib dia xbaik since air-con belah dia rosak, belah mamat tuu jer yg berfungsi... llk td pun dgn slamber jer bw kuar tisu dia then lap peluh2 dia... haha.. lawak gila time tuu, aku yg prpn nie pun klu berpeluh xlah lap mcm tuu skali... aku tgk makcik yg kerusi sblh tuu tgk pelik jer... time tuu mamat dpn aku nie masih xbgn lg.. dgn kepala ke kiri ke kanan, mmg lawak....

aku sampai kat shahab perdana pkul 11.45 tgh... aku terus ke kaunter MARA Liner nak tgk waktu bas since aku tgk kosong ja kat shahab time tuu.. dahla jumaat.. takut gak satg xdak bas!!... huhu.. pakcik bas tuu kata bas ke Jitra pkul 2ptg.. lepas solat Jumaat.. waaa.. nak balik.. xpalah bley pi mkn dulu.. kepala aku pun penin2 dah nie...

kebetulan time aku call umah, pakcik tuu mai tegur aku, dia kata aku bley naik bas Kangar kul 12,30 tgh sat gi... waaa.. thanks pakcik... awat aku xtpikir erk nak tanya td.. klu da bas Kangar,Changloon @ Kodiang bley ja aku naik since lalu jln yg sama... sblm tuu aku sempat gi beli ais blended Choco+strawberry and BEST+SEDAP!!.. xmcm aritu aku beli, kureng ckit rasa dia.. tp aritu aku beli kat kedai lain la.. arini aku beli kat kedai kak kecik(xtau nama kak tuu tp dia kecik ja)...

pukul 12.05 tgh, aku naik bas n tertidor lg... elok bas nak gerak aku t'jaga sampaila tiba kat depan taman.. alhamdulillah, sampai jugak aku kat umah..

*first time balik sorg2 dr UiTM Kedah>stesen bas SP>Shahab Perdana>Taman....


dr pena addinfarhani...('',)

Monday, 11 March 2013

Nostalgia SISDA dinner


2 March 2013
Cinta Sayang Resort
Pre-Graduation Night and Academic Talk
Theme: Nostalgia






yg pegang mic tuu lecturer AIS, sblh tuu mc utk persembahan part 1
waa... aku xtau mcm mana aku bley kata "Ya..." utk hadir dinner SISDA kali nie... apa2pun, alhamdulillah...best!!! x rugi aku pi...

thanks to Jalwa n Fudzla yg telah m'influencekan aku utk pi... sememangnya xdak apa yg perlu aku "malu" utk pi dinner tuu.. apa yg terjadi tlh pun berlalu  so apa sbb aku perlu ingat lg kan... hmm...
mula2 aku ingat nak pakai bj kurung ja.. tuu pun kira nostalgia jgak kan...

but last2 minit iaitu pd hari jumaat, pkul 11 mlm aku 2kaq fikiran utk pakai kemeja kotak2 colour pink+polkadot warna-warni.. haa.. amik kau!!.. dlm dok xmau pi, jd colourful aku mlm dinner tuu...
mlm sabtu tu jgak, tinsyu n atin da idea nak bg kami; siswi 4A nampak sama since kami pkai baju berlainan, depa suggest nak pakai cekak da reben... hehe.. xpernah2 aku pakai cekak reben2 nie, but aku ska, cantik color dia... tp x sumer setuju la, siswi 4A yg pi 11 org, yg pakai 6 ja(semangat gituuu)...

dinner nie sbnrnya batch kami(SISDA sem4) yg handle... sem 4 ada 5 kelas, so tugas2 dibhg mengikut kelas.. mcm aku, kelas A n aku jaga pendaftaran ja...

Kelas A: kena handle pendaftaran n kutip bayaran dinner setiap part
Kelas B: tempah dewan n katering
Kelas C: dekorasi dewan, pentas n hal2 berkaitan
Kelas D: naikkan poster, design kad jemputan, buku program/brochure(tentatif)
Kelas E: hadiah n cenderahati

pengangkutan nak ke CINTA SAYANG RESORT disediakan ttp hanya utk pelajar kolej... n kenderaannya xlain xbukan; bas uitm... tp utk kami 8 org(aku,farah,quca n 5 lg siswi class B), special ckit.. VVIP punya kenderaan... haha... kami naik van... time pi jer la... huhu, nak naik lagi..!!!
dah lama dah x naik van.. last skali aku naik van, time pi kenduri kat merbok dgn family Cik Ed...



aku sampai ke destinasi dlm pkul 6 ptg... since aku dah solat asar sblm bertolak td, so kami pun melilau laa tanpa tujuan... last2 sesat!! haha.. xla sampai sesat, but sampai sudah aku xjumpa surau... mesti arr kena cari surau, sat gi time maghrib nak solat kat mana yer dak.. dewan Rajawali n Changing Room mmg dah jumpa, surau jer xtau kat mana... rupa-rupanya surau berdekatan ngan changing room, pintu surau llk n prpn ada satu jer... hmm.. patut la payah nak jumpa... apa2pun dah settle satu masalah...


lepas tuu aku terus gi cup meja makan.. aku pilih meja bhg tgh; meja sblm meja terakhir...
part 6 kena dok depan, part 1&2 dok tgh n part 4 bhgn belakang...



then, aku pi prepare keperluan utk pendaftaran; senarai nama,kupon,cenderahati...
aku n quca handle senarai nama part 6,fairuz handle senarai part 2&4 n tinsyu handle utk part 1... handle part 6 senang jer, bg jer mereka sign, bg cenderahati n suruh depa masuk.. klu part 1,2&4 kena pastikan mereka bayar baru suruh sign, bg cnderahati n baru bley masuk...




bincang apa tuu??



theme nostalgia tuu utk part1 hingga part5 ja, utk part 6 theme adalah bebas....
da satu benda yg buat aku teringat ttg dinner tuu.. hmm.. tgh2 dok jaga p'daftaran, tiba2 da org mai tanya aku, "wei, k*****, dgr citer hang g**** ngan p*** *?"... dgn ayat tuu jer, wat aku terkedu, t;kejut, xsangka n yg penting wat aku teringat kembali sbb apa aku xmau pi dinner kali nie..

nampaknya aku t'paksa m'jwb lg ttg hal itu... so aku pun jelaskan yg apa yg dah jd tuu biarlah ianya berlalu.. benda dah jd, klu aku cakap berbuih mulut pun, masa xkan berulang n yg penting aku xmau lah org judge apa2 kat KAMI yg t'libat ngan prob tuu... biarlah ianya titik di situ jgak... nak kata t'gantung mmg gantung pun tp klu nak tau jln penyelsaiannya, 2 pihak kena dok bincang n bincang bkan sbb org suruh, but dr kehendak diri sendiri...

cuma yg wat aku terkilan, satu lagu pun xdak melambangkan nostalgia... bila org dgr ja p'kataan nostalgia, org akan terpikir nama2 mcm P.Ramlee, Sudirman, Saloma.. cuma, mlm tuu yg menarik perhatian pun lagu POP yea yea(ntah betul ke x aku eja)... yg aku perasan pun yg menepati tema ialah lagu Malam pesta muda-mudi.. yg tuu jer... n aku agak t'kejut bila dr.roshimah sendiri kata persembhan2 tuu mcm tema pop yea yea... xke lari tema dah..?? tiba2 aku terfikir klu aku berpeluang handle budak2 tuu, mesti mereka akan m'dpt pujian(bukan lah pujian semata2, at least kena ngan tema....) since lagu2 yg aku sendiri mintak mereka bw time dinner kebykkannya dr filem p.ramlee sendiri.. mcm bujang lapok, do re mi... nak wat mcm mana, dah xdak rezeki nak handle budak2 tuu,.. yg penting mereka happy dgn persembahan mereka.. dr apa yg aku dgr, satu dua group jer yg dpt perhatian, yg lain kena gelak jer.. hmm... xtau lah....

but aku hargai korang2 yg sokong aku, cuma klu kita ja semangat nak selesaikan masalah tuu, pihak satu lg wat selamba badak, benda nie xkan selesai....

berbalik kpd citer ttg dinner... Ust Nizam telah dipanggil utk m'hadiri/m'bimbing slot "academic talk".. ttp disbbkan beliau lewat coz ada saudaranya yg baru shj meninggal dunia pd ptg kot klu xsilap, para pelajar diminta makan dahulu... thanks ustaz krn sudi hadir jgak ke majlis kami walaupun ustaz ada hal penting... mlm tuu ustaz sempat cover ttg cara bertayamum... yup, bertayamum... tgh2 dok bercerita, tiba2 ustaz meminta seorg drpd para pelajar iaitu Tapai(since dia pakai mcm pengantin) utk wat demo ttg bertayamum.. haha...

mujur lah time tuu meja p'daftaran dah tutup.. sambil2 makan, kami dihiburkan ngan persembahan part 1... hanya tuhan sj yg tahu betapa berdebarnya hati aku time tuu nak tgk bekas2 bdk part 1 yg aku handle... hmm.. mcm manalah agakya erk bdk2 tuu...??






menu: nasi, ayam berempah,ayam masak merah,
ikan celup tepung, sayur, telur hancur,acar
menu sampingan: laksa, cendol, buah tembikai
minuman: oren n air suam
cenderahati:cawan


prom king n queen
habis jer persembahan n cabutan bertuah, diadakan plak acara penyampaian hadiah utk senior2 part6 yg dinobatkan sbg prom king n queen... yg king dpt kat suffian, queen plak dpt kat nadiya (sori klu salah eja)... mlm tuu jgak ada tayangan video utk part 6 yg menggambarkan perjalanan perjuangan mereka spjg 3thn di uitm merbok.. mereka jgak diminta buat persembahan pd mlm tuu.. bygkan dgn xbersedia, xdak latihan, on the spot mereka kena wat persembahan.. mujur mc kata tunngu lepas persembahan part 1 abis, baru seinor wat persembahan...
semua part 6 naik ke pentas n nyanyi lagu "kenangan terindah dr sixth sense".... best sgt time tuu!! waaa.. mcm aku la plak yg gi nyanyi... haha...

meh kita layan gambar plak.. thank tirah bg gambar2 nie...









tgh practice

cantikkk kannn...


mc pd hari tuu.. ni utk slot academic talk...










presiden SISDA











meja lecturer AC110





abis jer dinner, kami kuar dewan... nak bergambar plak kat luar.... dlm kul 12:05 tgh mlm, kami pun mula beredar naik bas.. hee... kena naik cepat2, ti xdak tpt duduk..hee...

PART 6








best sgt arie tuu... perut kenyang hati pun senang... hee..
ti time aku tema apa erk?? bollywood, arabic, chinese, klasik??? hmmm...(^^,)

dr pena addinfarhani...('',)