Thursday, 11 July 2013

Pulau Pinang -I'm coming!!!

pergi P.Pinang dgn tinsyu, athirah,filzah n farah - jumpa mak Filzah yg kerja di Hotel Hydro berhadapan dgn Pantai Miami(Batu Feringghi) - hujan, so jln2 dlm hotel sambil diiringi mak Filzah - hujan berhenti, mula melangkah ke pantai - paras air laut naik sbb hujan - mkn bekalan; sandwich sardine hasil tangan athirah n tinsyu - paras air normal, mula menjejak kaki ke pantai...
 "Aku tak kira, alang2 dah sampai, xkan nak sia2kan peluang kan,... aku pandang kanan, pandang kiri,.. line clear,... aku terus bukak kasut n terus melangkah ke arah batu2 tu... yeayyy!! Finally.. airnya sejuk,... bau masin laut n bunyi deruan ombak yg m’hempas batu tempat aku berdiri hampir2 bjaya mgoda aku utk duduk terus di atas batu tu.. tp, sebaik shj aku sedar yg aku hanya bawa sehelai seluar tracksuit, terus aku batalkan niat aku tuu..."
 
 
"... namun, apakan daya, aku hanya insan lemah.. akhirnya aku merelakan air laut itu mencecah kaki seluar aku.. amik kau!! Sampai ke lutut basah lencun!! Haha... biarlah!! Janji puas...(^^,) ..."
 

dr pena addinfarhani...('',)

Wednesday, 10 July 2013

[SEM 5]

dah lama kan aku xupdate blog ni.. hmm... since aku dah menetap di luar (bukan kolej lg), so agak sukar nak update... sbnrnya boleh ja aku nak update di library, but not proper kan... coz org lain pun nak guna jgak computer2 tu....

ok, about sem 5... hmm... lecturer2 yg aku dpt semuanya aku suka... subj.2 sem 5 ni pun amatlah susah bg aku... ada 6 subj semuanya, BEL, MKT, FAR, MAF, LAW and TAX... byk formula, byk section, byk cases.. huhhh.. jgn Tanya yer, kenape aku jrg update blog n online FB...

n seriously skrg bru aku rasa aku ni student accountancy... sbb apa? sbb baru sem ni aku rasa mcm aku tak cukup tgn buat kerja @homework yang diberi... xsempat nak buat... last2 aku sendiri campur aduk subj LAW and TAX, subj MAF dgn FAr.. haha...

sekali bg, 3-4 soklan(pastyear question)... tp aku paham why mcm tu... spt yg sedIa maklum, di uitm, masa belajar utk setiap subj, means masa dlm kelas dikurgkaN dr 4 jam ke 3 jam... so that's why kena buat latihan byk-lbih krg mcm selfstudy la... dlm kelas bincang jwpn ja... xdak terang2 dah... klu nak trg2 pun, uk soklan yg susah....

spt sem2 sebelum ni, aku harap, aku dapat mengharungi satu lagi tempoh yg sukar... diharapkan apa yg aku rancang berjalan lancar...

dr pena addinfarhani...('',)

RAMADHAN tiba lagi..(^^,)


Alhamdulillah...
kita masih berkesempatan untuk menyambut dan menikmati bulan yang mulia, bulan Ramadhan... Oleh itu... di sini, ana ingin ucapkan Salam Ramadhan n selamat berterawih buat semua yg singgah di blog ana ini... diharapkan pd Ramdhan kali ini lebih baik dr sebelumnya..

dr pena addinfarhani...('',)