Friday, 25 October 2013

CN BLUE

 
CN BLUE
[Code Name BLUE]
 
B-Burning (jonghyun)
L-Lovely (minhyuk)
U-Untouchable (jungshin)
E-Emotion (yonghwa)

xperlu kowt aku nak 2lis intro pjg2 about CN BLUE ni kan... since klu search ja kat MR.Google, anda-anda akan jumpa berlambak-lambak benda yg sama yg diulang2 ttg group ni...

start suka group ni, erm... time aku baru dpt tahu yg jungshin sbnrnya ada part nyanyi n xgarang!! haha... bunyi mcm pelik kan? but, Yes... itu jwpnnya bila aku start ska CNBLUE...

sblm ni aku just dgr2 mcm tu jer lagu CNBLUE n aku ska bila CNBLUE yonghwa jd guest runningman... tu je...

actually, time aku dpt tau tuu, aku sbnrnya tgh dok dgr yonghwa nyanyi lagu 'love girl'... masa tu, aku ada di umah sewa n kat tepi2 aku masa tu ada farah n tinsyu, but budak berdua tu buat kerja la, aku je yg bersuka ria lagi.. then tiba-tiba aku baru perasan, rupanya dlm video - LOVE GIRL, ada part jungshin nyanyi..

riuh jgak la time tu aku dok kalut tanya tinsyu sbb sblm ni aku xperasan la plak ada part jungshin nyanyi... lgpun sblm ni, aku ingatkan jungshin jenis berlagak(tgk gambar dia jarang senyum...) dr situ aku start search video ttg Jungshin n mula dr situ jugaklah aku start like CNBLUE...



Jeong Yong Hwa (정용화)
Guitar, Vocal, Rap, & Leader
Japanese Name: チョン・ヨンファ
Specialty: Playing the clarinet, Beat boxing,
Writer and Composer for CN BLUE's albums
Birthdate: 1989.06.22


Lee Jong Hyun (이종현)
Guitar & Vocal
Japanese Name: イ・ジョンヒョン
Specialty: Judo
In the second Japanese album, VOICE, he wrote and
composed the song 'Never Too Late' and others
Birthdate: May 15th, 1990

 
Kang Min Hyuk (강민혁)
Drums
Japanese Name: カン・ミンヒョク
Specialty: Playing the flute
Birthdate: 1991.06.28

 
Lee Jung Shin (이정신)
Bass & Rap
Japanese Name: イ・ジョンシン
Specialty: Rap, Playing the bass
Birthdate: 1991.09.15

 





 
DRAMA and VARIETY SHOW

~YONGHWA
a) You're Beautiful as Kang Shin Woo







b) Heartstrings as Lee Shin


c) A Gentleman's Dignity (cameo ep 13)


d) Marry Him If You Dare as Park Se-Joo


e) Running Man Variety Show as Guest for several times





f) We Got Married with SeoHyun


g) Strong Heart

h) Let's Go Dream Team! Season 2
and more variety show

~Lee Jong Hyun
a) A Gentleman's Dignity as Colin




b) Drama Special - Adolescence Medley as Yang Yeong-woong(cameo ep.3)


c) Acoustic (Bakery Attack) as Kim Seong-won



d) Running Man Variety Show as Guest for several times


with Yong Hwa


~Min Hyuk
a) It's Ok, Daddy's girl as Hwang Yeon Doo


b) Heartstrings as Yeo Joon Hee


c) My Husband Got a Family/Unexpected You as Cha Se-kwang

 
d) The Inheritors as Yoon Chan Young
 

 
e) Acoustic (Bakery Attack) as Kim Hae Won
 

 
 ~Jung Shin
a) cameo in My Husband Got a Family/Unexpected You as Mal-sook's blind date


b) My Daughter Seo-young as Kang Sung-jae


jungshin n 'his father' in drama


c) The Blade and Patal as Shin Woo




 
 
CN BLUE 
 

in Japanese magazine

dr pena addinfarhani...('',)