Monday, 3 February 2014

~Pondok Pak Ya~


"Setiap yang bernyawa akan merasai mati dan sesungguhnya pahala kamu akan dibalas pada hari Khiamat."
( Surah Ali Imran ayat 185)

baru jer ptg td tgk kisah Pondok Pak Ya di channel 953...
mmg aku ternanti2kan kisah tuu...
but at the same time,
aku hampir2 terlupa akan kisah tuu..

ptg td slps tetamu dr Selangor & Pahang balik,
dlm pkul 3 mcm tu la, citer tu start...

then, lepas tgk citer tu,
aku try carik kat you tube..
but x jumpa...
aku jumpa nie je..
ni adalah antara yg terselamat dr kejadian itu..


apa yg aku tahu,
kejadian kebakaran yg berlaku pd 22 September 1989
tu telah meragut 27 org pelajar puteri
Sek. Men. (A) Taufikiah Khairiah Al-Halimiah...

*aku ada jumpa bbrp kpg gambar ttg kejadian tu,
but hati aku rasa xtenang bila aku nak save & upload gambar tuu...
ntahla.. xpernah2 aku rasa mcm ni...
aku rasa mcm sedih+rasa bersalah+kesian
dkat family2 mangsa yg terkorban dlm kejadian ni... aku terfikir,

"klu aku papar semula gambar2 tu,
mcm mana dgn perasaan famili, rakan or cikgu mangsa2 ni?
nanti klu salah seorg dr mereka terbaca post ni,
n ada plak gambar2 yg mbuatkan mereka terkenang kembali kejadian tu,
mcm mana?"

so, klu korg nak tgk gambar2 tu,
korg klik sini---> MEMOIR PONDOK PAKYA
sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kpd mangsa2 korban kebakaran itu...
~Al-Fatihah~