Saturday, 18 October 2014

Miracle in Cell No.7 (eng subs)

MIRACLE IN CELL NO 7

really the interesting story…
never thought this kind of story;
or may it just me yg xpernah tgk jalan citer
yg macam ni punya sedey…

…bercucuran air mata mengalir membasahi pipi…


it’s about relationship between a father n his daughter…
si ayah ni syndrome down yg jujur
si anak ni plak cerdik, pandai…

biasalah… budak2 kan ska benda yg kartun2…
nak naruto lah… ultraman lah..
but dlm citer ni, si anak nak satu beg sekolah sailor moon

so, si ayah ni berjanji - bila si ayah ni dpt jer gaji,
terus arr nak gi beli… malangnya, beg yg si anak
ni nak sgt tu dah abis stok,
n yg terakhir dah pun dibeli satu family ni..

si ayah ni pun merayu2 kat parents ni
mengatakan beg tu anak dia punya..
mmg xdapatlah kan!!…
huhu… but after si ayah ni dpt gaji,
budak perempuan yg beli beg sailormoon terakhir tu gi jumpa si ayah…
dia nak tunjuk satu kedai ni yg ada stok beg tu…

si ayah ni pun sambil terlompat2 gi ikut budak perempuan tuu…
but something happened di tengah jalan...
tiba2 ja budak peerempuan tu mati
n si ayah dituduh rogol+bunuh budak tuu…

time di penjara,
si ayah ni berjaya melembutkan hati semua
n ketua polis penjara kat situ dgn sikap dia yg xberapa betul..

its not like that he dpt berkawan baik dgn semua banduan kat situ
but he manage make them thinking why a man xberapa betul mcm dia dituduh
dgn jenayah yg bleh bawa hukuman mati??

u know, it really menyentuh hati when u see how merana
si loving father miss her daughter…
sgt2 sedey melihat si anak yg sgt rindukan ayah dia…

just imagine, budak prpn yg berumur under 12 years old,
yg xfaham apa salah ayah dia…
yg tahu ayah dia xberapa betul…
tiba2 dpt tau ayah dia ditahan polis…

n can u imagine again,
how the banduan2 seludup si anak ni kedlm penjara,
semata2 nak bg jumpa dgn si ayah..
n you know what,
I think the polis2 kat situ turut xpercaya
akan tuduhan yg dikenakan ke atas si ayah…
bcoz even ketua penjara tu pun tolong seludup si anak
masuk jail nak bg jumpa ayah dia....

biasalah, when anak VIP yg kena,
org yg xsalah pun salah kan…
(based on citer nil lerr)
Bcoz si si anak tu siap ajar banduan2
yg se’jail’ dgn si ayah ABC…

hee.. nak tahu kesudahan this movie??
click this link--> Miracle In Cell No.7 engsubs