Thursday, 13 November 2014

KONVOKESYEN UiTM KE-81 [TIGA]

terlewat sudah entry kali ni...
xper2... meh cheq ringkaskan...

just click sini n sini n sini,, situ...
hahaha.. okeyh2...
serius2...

so, make sure dah buat Kajian Pengesanan Graduan...
dah bayar Bil Konvo...
**i'm not sure sama ada kena bawa slip/resit bayaran or cetak bil bayaran from sistem..
so lebih baik prepared dua2 skali... sonanggg!!....
sahkan kehadiran n jgn lupa cetak borg jubah...

semua benda2 tu korg bleh tekan dari sini..


click dalam kotak tuu


make sure u dah tau kedudukan u...
make sure u settle all the bad debt2 u...
make sure benda2 yg diperlukan dah di'prepared'...
make sure u baca sebijik2 apa yg ditulis...

then, u just wait hari raptai
utk ambil jubah, pelekat sticker...

------------------------------------------------------

ada someone yg tanya aku ttg cara2 nak buat bayaran..
so, akan aku story ckit2 apa yg aku ingat...
*panduan utk buat bayaran...

pegi ke mesin atm n masukkan kad bank islam anda...
then masukkan password... check baki dulu,
sama ada cukup @ x utk bayar yuran..
klu dah cukup, click utk teruskan urusniaga,
then click lain-lain... then click yuran IPT...
click benda yg berkaitan yuran IPT hinggalah diminta utk memasukkan No.KP...

klu anda diminta utk masukkan 4 nombor kod,
anda need to tekan batal coz anda dah tersilap tekan..
buat dr mula hinggalah step b4 anda diminta masukkan 4nombor tu...

lepas masukkan no.IC,
dekat skrin akan tertera senarai yuran...
click yg tertera no. matrik lama (masa diploma)
then akan keluarlah butiran diri, n IC n matrik...
check total bayran-- make sure RM140 for diploma....

then just tekan teruskan....
ambil resit n simpan elok2..
lepaih tu, dah bley potostat yer...
itu jer... (^^,)
-harap membantu yerr... any soalan,
sila comment yer-