Wednesday, 3 December 2014

miserable's day!!!

miserable's day!!!
waaa...
xsangka...
malu deyhh!!!
adeh...[--']

okeyh...
ni aku nak story2 ckit...
actually this week we hanya ada kelas
pd hari selasa n kamis jer...
and others class cancel as we sibuk dgn convo
but we all dah buat dah replacement class...

klu ikutkan the real jadual,
next class adalah pd hari kamis which is esok...
& for that kelas, my group need to present
next topic in chapter corporate governance,
which is corporate governance in US & UK...

tapi, lain plak jadinya....

just imagine, i just receive a call
from my friend-farhana around 11.45a.m,
& she informed me that pkul 12 tgh nanti,
we ada class and my group
need to be ready for the presentation...

dah la aku xstudy lagi bhgn yg perlu aku present...
note kecik pun xbuat lagi..
aku plak just faham ckit2 ja part tuu...
& lebih malang is,
my kwn yg aku tumpang utk ke kelas+one of my group member
--mimi balik kg for kenduri sunat her adik...

however we are still bernasib baik coz
all the slides yg berjumlah 36 tu dah prepared
and we already distribute it to our class members...
so, the main prob now is only
"how to present it?"
tgh2 dok pikiaq tu,
i just realize something...
"mcm mana aku nak gi kelas?"
[--']

can u imagined that!!!
dgn apa aku nak gi kelas??...
bas uitm dah gerak pkul 11.15 am tadi
n next route is pada jam 1.30ptg satg...

teruz aku tepon kwn aku tanya mcm mana aku nak gi kelas..
sedikit bengong masa tu sbb tu xleyh nak pikir...
xlama lepaih tu, aku matikan fon
n started utk bersiap...

soal mcm mana aku nak gi kelas,
aku postpone dulu...
yg penting aku bersiap....

masa tu aku tgk jam dah pukul 11.48 am...
-lagi 12 minit nak jam 12 tgh-
dgn tgn ketaq2 aku tarik baju kurung itam dlm almari
yg sememangnya xperlu di'iron', terus aku pakai
sekali ngan tracksuit hitam berbelang putih...
tudung plak aku amik tudung koko semalam yg
aku pakai masa pi kedai makan...

then, tanpa bedak n lipbalm,
terus aku sambar pendrive+notes
and terus keluar sambil tgn sibuk tekan fon
utk cari no. teksi..
my housemate masa tu plak xdak kat rumah
coz depa semua ada kelas pagi...

tgh2 dok cari no teksi,
aku nampak someone kt depan rumah aku....
really tq to Yus coz called Auni utk amik aku...
so, for the firsttime after 2years,
aku naik motor gi kelas...
haha...
dr rumah smpi lah ke keals,
aku xberhenti dok hingaq...
ketaq punya pasai.. haha...
sorry Auni...

masa tu,
i don't care about my appearance dah...
topi keledar senget,
terselak kain sampai nampak
tracksuit belang itam putih,
as long as aku sampai kelas,
aku dah lega+happy...

sampai je kelas,
Dr.Roshima xsampai lagi...
masuk je kelas,
aku terus gi ke komputer & cucuk pendrive
trus aku bukak my group's powerpoint slide,
lepaih tu aku sambung study notes
yg aku sempat buat b4 cuti konvo aritu...

"...it is as preparation for me
to goreng klu2 ada soklan jap g..."

xlama lepaih tu, pintu kelas dibuka,
Dr.R terus masuk n duduk kat bhgn belakang...
and we terus proceed with presentation...
since i'm the second person who will present,
so i get extra time to study lagi...

tiba jer my turn,
aku terus cakap...
cakap... cakap... cakap...
and aku xtau apa yg aku cakap...
aku tgk Dr.R angguk2,
sampai ngan aku skali ikut t'angguk2...
haha... and alhamdulillah,
I manage to answer her question
as aku ada terbaca ttg apa yg ditanya
b4 aku present td..

moral of the story:
don't tangguh kerja...
& bila dah buat kerja,
buat sampai abis...
so that we always be prepared
utksebarang kemungkinan...

it's not other's fault
if we are not ready for the presentation...
it is our fault since we failed in managing our time...
as student, it is our job to do all the assgment and submit it on time...
-pesanan ni jgak KHAS utk aku...-



-sorg lg xdpt hadir... since it is unexpected schedule, so i rasa xpa kowt-
muka2 after presentation...
lega teramat..
so after this we can focus utk group report for CRG
and individual's presentation for BEL...

today's dinner
-exclusive from pasar malam fasa5-