Friday, 31 January 2014

Tumbling [新体操が、オレ達をオトコにした]


Tumbling

Sinopsis:
Azuma Wataru, a third-year student at Karasumori High School, is a devil who strikes fear in the hearts of people. One day, Azuma is told by his form teacher that he has to participate in a club activity in order to make up for the lack of second-year students. The short-tempered Azuma cannot last long in whatever he does. At that moment, he learns that Satonaka Mari, the beautiful transfer student in his class, has joined the female rhythmic sports gymnastics club. He joins the male rhythmic sports gymnastics club, a club activity with very few people under the captain, Takenaka Yuta. They are ridiculed by the coach of the female rhythmic sports gymnastics club, and others, and are also hardly allowed to use the gym. However, when a sixth boy joins the club, Yuta decides to take part in a team competition with his long-sought six members …

aku baru jer jumpa citer ni...
slps aku baca ja sinopsis citer ni, terus aku cari n download...
teringin jgak aku nak tgk gangster jd ahli gimnastik berirama...
haha..

ni lah cerita pertama yg aku tgk cara mereka berlatih dahulu sblm aku tgk drama...
drpd badan sekeras pokok kelapa samapailah badan mereka tu jadi macam getah...

antara sbb lain adalah kerna ada:
yamamoto yusuke, miura shohei, daito shunsuke, nishijima takahiro
korg tahu ke mereka yg mana satu??


hee.. namun antara keempat-empat mereka ni,
yamamoto yusuke lah penyebab aku nak tgk citer nie..
yusuke tu yg rambut merah...
dia ni berlakon dlm hanakimi, ouran school club...
n captain dlm citer ni adalah adik kpd yusuke
dlm citer Rinne No Ame-->tekan sini utk engsub

rambut kuning tu miura shohei,
dia ni plak berlakon dlm gokusen 3 n Hungry!

daito shunsuke tu dok bwh n plg kanan..
aku kenai dia ni time dia berlakon dlm citer hanakimi..

manakala nishijima takahiro tu yg dok atas,
diantara rambut merah n kuning...
aku lupa la tajuk drama dia ni berlakon..
yg penting dlm drama tu dia pandai masak,
bleh mkn bawang mentah
dan dia ada satu "pan" special milik ibu dia...
hahh!! aku dah ingat! tajuk citer tu delicious gakuin




ni aku sertakan link utk citer ni skali ngan eng subs...:
~thanks triple221 for providing the videos~

Tumbling EP1 Part1 Part2 Part3
Tumbling EP2 FULL
Tumbling EP3 FULL
Tumbling EP4 FULL
Tumbling EP5 FULL
Tumbling EP6 FULL
Tumbling EP7 FULL
Tumbling EP8 FULL
Tumbling EP9 FULL
Tumbling EP10 FULL
Tumbling EP11 FULL






statement ni pun bleh dikira penyebab aku nak tgk citer ni...

bangga jadi orang Malaysia

aku dah sampai umah..
haha.. raya cina kan?
mesti arr cuti...


hmm...
ada kelainan ckit balik rumah kali ni...
nak tahu apa bezanya?

hehe..
masih lg naik teksi+bas+jln kaki...
klu bab org ramai + bas xbyk tu normal lah...

nak tahu apa bezanya?
bezanya adalah sikap org kita...

meh aku story ckit...
spt biasa tepat jam 8.30pg,
teksi dah sedia menunggu di hdpn pintu pagar rumah sewa aku...
then smpai stesen bas dlm pkul 9pg, mcm tu laa...

dgn x bersarapan apa pun pg tu
aku, farah n tinsyu terus gi serbu kedai runcit...
farah n tinsyu gi beli mknn n minuman...
sementara aku plak dok tgk bas...

masa tu, bas nak ke alor setar dah tiba...
disebabkan line masih pjg,
aku buat derk je lah...
nak beratur, sure lmbat...

skali bila makcik jaga kedai runcit
tu bgtau yg bas xbyk hari ni,
mulalah kami kalut...

aku pi naik bas..
elok ja bayar tiket,
aku tgk tmpt dah penuh...
adalah satu dua tmpt yg kosong
but yg kosong tu sebelah je...
sebelah lg ada org n lelaki plak tu...

dlm hati aku dah merungut..
"kenapalah yg lelaki sorg ni xduduk ngan sorg lg lelaki kat belakang tuu?"

tiba2 ada sorg pakcik cina bangun,
lalu panggil aku n farah suruh duduk tmpt tu...
sementara dia plak pegi dok belakang...
 punyalah syok, kami terus gi duduk..
aku sempat says terima kasih kat pakcik tu...

bukan itu aja tau... ada lgi...
kali ni ada sorg aunty india...
dia xleh duduk since tmpt dah penuh..
ada sorg mamat melayu ni bagi tmpt duduk tu...
sementara dia plak berdiiri...

aku rasa dia mcm student..
mayb degree or master...
sbb aku tgk dia bw brg byk...
dgn fail lagi...

xlama lepas tuu,
aku tersedar ada sorg mamat melayu belakang aku
bangun n berdiri tepi aku...

since time tu aku tertidur,
aku xtau dekat siapa dia bg duduk...
aku rasa dia bg dekat perempuan india n anak kecik perempuan tu duduk...

nampak tak kat situ?...
betapa hormatnya mereka...
tanpa mengira agama dan bangsa,
sifat bertimbang rasa still hidup di bumi Malaysia ni....
yg Cina bantu Melayu, yang Melayu bantu India...

klu ditakdirkan pakcik cina n dua mamat melayu tu baca post ni,
aku nak mereka tau yang aku tabik arr kat anda bertiga...

bukan senang nak jumpa org mcm ni...
selama aku dok kat Merbok ni,
setiap kali aku nak balik Jitra naik bas,
inilah kali pertama aku jumpa org mcm mereka bertiga...


Thursday, 16 January 2014

~Lee Gwang Soo at Malaysia~

4 Januari 2014
something special telah berlaku di M'sia...
aku nak pi...
tp xleh...
sedey...
dpt tgk gambar je pun bolehlah...
tapi!!
klu dpt pegi,
LAGI BEST!!...

ada ja video2 kat youtube..
tp LAGI BEST klu dpt tgk live...

boleh jer dgr radio,
tp LAGI BEST klu dpt dgr real...

korg tahu ke apa yg jdik??
xtau?
hmm...
aku xsalahkan korg,
klu korg xtahu...
coz aku tahu..
korg bukan fans dia...
tp xlogiklah klu fans RunningMan xtahu kan?
kecualilah korg bukan fans Running Man....



cuba mu tgk harga tiket2 tu...
adoii!!...
plg murah pun RM100++...

tu satu hal..
skrg cuba krg tgk tmpt plak...
jauh tuu cheq nak kena pi...

since skrg aku ada kat umah,
cuti sempena thaipusam n birthday Sultan Kedah,
aku terus selongkar n cari gambar mamat atas ni sepanjang fanmeet tu berlangsung...
thanks to saudara Tupai n saudara INI for the pictures...(^^,)





baki zanal, lee gwang soo
(prpn belakang tu maybe translator...)










fans ada buat video ttg lee gwang soo n dipertontonkan tika fanmeet tu...
nak tgk video tu? aku ada bg link kat bwh...




















Lee Gwang Soo with Baki Zainal


Lee Gwang Soo with Ira MohdAmin ERA FM

jam 8 mlm tuu, aku, farah, tinsyu n atir bertapa depan TV dgn harapan ada berita ttg kehadiran Gwang Soo ke M'sia.. semua channel kami tgk dr TV3 ke TV7, TV9 n last skali 8TV.. but sedih skali, xada pun... rupernya, ada di astroawani..

"...mmg kat umah sewa kami tuu ada astro lah kan??.."

Lee Gwang Soo AstroAwani~berita segenap dimensi~
Lee Gwang Soo nyanyi n main piano
Baki Zainal temuramah Gwang Soo Q&A session
Gwang Soo game session: part 1 part 2
Lee Gwang Soo nyanyi I believe
Lee Gwang Soo Opening Talk
Fans made video for Gwang Soo
~thanks elyen, kimchibluenzLKSGLOBAL n jetyong for the videos~

tgh mlm tu around jam 11 mcm tu la, farah bukak 8TV skali lg and baki Zainal ada citer ttg lee gwang soo....
time tuu jgak, baki zainal ada bg autograph lee gwang soo kpd pemanggil terpantas yg menghubunginya...

klu xsilap aku, hari ahad, di ERAFM, ada temuramah dgn lee gwang soo tp aku xpastilah tu siaran ulangan atau live... yg pasti, aku terlepas dgr coz aku dpt tau benda tu hari ahad jugak jam 3petang di library uitm Kedah... huaaaa!!!

~kan best klu RunningMan boleh dtg Malaysia~

perahan idea addinfarhani...('',)

Thursday, 9 January 2014

~clean-up box 3 pattern~


tq byk2 atir...
haha...

bru minggu lepas aku tataa,
hari ni aku update balik blog ni...
hehe...

bukan apa, ni sbb aku excited giler la ni....
nak tau x kenapa?
~klu korg xnak tau pun, aku nak bg tau jugak...~

Aku dpt hadiah!!
~see~ betapa excitednya aku...

okey, actually "kami" dpt hadiah....
hadiah belated birthday dr housemate aku..
athirah...


Clean-Up box


~nampak x kat situ?~
ada udang di sebalik mee tau...

"aku faham atir..."
aku faham...
huhu...
lepas ni aku akan pastikan tempat aku kemas yerr...


sampai jer umah ptg sabtu tu,
lepas maghrib bru aku perasan hadiah ni...
atir letak bwh meja, belakang storage box aku..

"mmg aku nampak lah kan...?"
of coz la bukan aku yg jumpa...
farah yg jumpa ni...



tadaa!! dah siap...
skjp jer aku buat..


amacammmm...
kemas x atir??
kemas cikit dr dulu kan...
hehe..

buat pi mcm mana skalipun,
tempat aku semak jgak..

hmmm...
rasanya nak2 dekat final nanti kowt,
baru tmpt aku kemas cikit....
haha... 

"thanks athirah for the clean-up box..."
-addinfarhani-
perahan idea addinfarhani...('',)