Friday, 28 February 2014

don't judge me like that!!!


everybody has right to give out their opinion...
but from that opinion,
they cannot easily judge others based on their perception...

beringatlah sblm berbicara...
jgnlah pula disebabkan lidah badan 'ter'binasa...
jika keadaan itu berlaku, jgn salahkan org lain pula...
kerana tak semestinya diri kita aje yg sentiasa betul yerrr...

dalam hidup ini,
ada byk dugaan dan cabaran...
setiap yg berlaku,
merupakan sebuah ujian untuk diri kita...
oleh itu, apa2pun terjadi,
jgn sesekali kita menyesal...

kerna, jika kita mula berasa menyesal,
it could give us a tendency to blame others...
and when we start to blame the others,
it shows that we have lower internal locus of control...

*sapa2 yg amik course business, account
akan tau maksud internal locus of control...

~~~~~~~~~

"... i love blogging coz i want to share the memoir
with my friends, ex-classmate...
juga ingin berkonsi benda2 yg patut..
mcm FB la jgak...
bukan utk promote diri
or any alasan yg xmasuk akal tuuu...

klu merasakan insan yg bernama addinfarhani
ni mempromotekan diri,
ermm.. ermm...
i don't know what to say laa...
juz want to wish you gud luck n happy always
dgn gaya hidup n pemikiran sebegitu..."
#moodgeramtahapbabuntercekiktulangKFC

Baucer Buku 1 Malaysia

Baucer Buku 1 Malaysia
dah bleh amik dah!!!
yeayyy...


klu tgk dr web UiTM KEDAH,
student UiTM Kedah dah bleh tuntut dr 27/2/14 hingga 31/7/14...

student bleh tuntut di kaunter kewangan,
yg terletak di bangunan pentadbiran...

masa first time dulu, kami kena beratur di Courtyard ikut course masing2...
second time, aku kena gi amik di Dewan Mini coz waktu tu,
kaunter dibuka di dewan mini...

*jgn lupa bawak kad matrik and IC yer adiks2...

"...jangan boros berbelanja yer..."

Wednesday, 26 February 2014

CNBLUE [CAN'T STOP]

thanks a lot Ina coz bg I pinjam you punya broadband...
and
tadaaa!!!

Can't Stop by CNBLUE


ni aku nak bg link..

utk MV + eng , romanization+hangul sub - CNBLUE Can't Stop subs
and utk senarai lagu dlm 5th album Can't Stop - 5TH ALBUM

*utk lagu yg lain, aku xjumpa lg... huhu...

Sunday, 23 February 2014

Hero&Heroin Drama PIlihan [Drama Festival KL]


Hero&Heroin Drama Pilihan
yeayyy!!!...
xlain xbukan...
Azlee Khairi & Zara Zya
from Love You Mr. Arrogant..
hee... suke2..
Eh2... aku plak terlebih ska...


Saturday, 22 February 2014

[PENTING] Pelajar Diploma Uitm Kedah

aku baru ja bkak web uitm kedah,
n terus ternampak benda bawah ni...


so, buat student yg akan hadapi final exam Mac ni, like me..
jgn lupa check no. meja dulu yer...

penat mu nak berlari dr Dewan Perdana (tempat exam)
ke tempat2 yg 4 tu... dek terlupa nak tgk no. meja...
itupun kalu lari la...
tp klu naik motor or kereta cepat jer sampai...

so, GOOD LUCK semua for the final exam...
buat yg terbaik!!!


**[TERBARU] student UITM KEDAH boleh mendapatkan
kedudukan nombor meja masing-masing mulai/pd 12 MAC 2014

TEKAN SINI untuk JADUAL PEPERIKSAAN AKHIR MAC 2014

PRE-GRADUATION NIGHT & DEAN'S AWARD

PRE-GRADUATION NIGHT & DEAN'S AWARD
DIPLOMA IN ACCOUNTANCY
UITM KEDAH


okey2...
since this semester is my last semester (insya-Allah),
aku bercadang nak joinlah...
but utk sem ni, aku hanya layak utk PRE-GRADUATION NIGHT jer...
utk DEAN'S AWARD, aku xlayak maaa...
hehe... toksah dok tanya kenapa!!...

so, my the-only-one mission for this dinner is makan!!!
actually, sepanjang 6sem aku di sini, aku hanya pegi 2 kali ja...

first,
masa aku sem 1 dimana semua part1 student wajib pegi...
tema: padang pasir...

n second,
masa aku sem 4 coz mase tu batch aku yg handle...
tema: nostalgia...
aku pegi juz nak bg sokongan jer...

klu ada rezeki, aku akan pergi dinner sem6 ni , insya-Allah...
n dinner tu akan jd dinner ke-3 aku join sepanjang di bumi merbok...

istimewa dinner sem6 ni satu jer...
xperlu bayar coz ditanggung oleh kelab+student part lain...
hehe...
tu tandanya mcm nak meraikan kamilah;
para senior yg akan grad n meninggalkan dunia diploma...
(^^,)

Hey Say Jump [Aino Arika]


(^^,)
like this song...
firsttime dgr jer terus ska...
apa yg menariknya dlm PV ni adalah, lagu ni diiringi orchestra...
n of coz yg membuatkan
aku tertarik menarik kau mmg debooommm!!
adalah pd color mereka...
u know..
its RED!!!
my fav color...
(^^,)

*gambar2 ni dr sini...










HEY SAY JUMP PV [Aino Arika]

Friday, 21 February 2014

akan ku tunggu... (^^,)

akan ku tunggu...
akan ku nantikan...
akan ku...
err..
err..
waiting??
apapajerlah...

pokoknya...
can't wait this coming "EP 186 RUNNING MAN"...

nape?
why?

CNBLUE 5th Mini Album ~Can't Stop~


5th Mini Album
[Can't Stop]
release date : 24 Feb 2014
*2NE1 [Crush] and Girls Generation [Mr.Mr]
will release their album on the same date too...
aku tau dr sini...

Tuesday, 18 February 2014

AIMST UNIVERSITY: STAGE 1~completo!!

AIMST UNIVERSITY: STAGE 1 completo!!
[actually, aku ada test speaking MUET kat Aimst ni...]

aku pun xtau mcm mana bleh dpt sini...
yg aku tau hanya aku n Filzah;
classmate aku yg tercampak kat sini....
tp ok gak dpt sini...
at least pernah jgak jejak AIMST...



Monday, 17 February 2014

hepi birthday Ina!!! (^^,)

oppss.. salah laa tajuk tuu...
sepatutnya "hepi belated birthday Ina!! (^^,)"
hee...


Tuesday, 11 February 2014

heppi birthday Athirah...(^^,)

"awainya i update..(^^,)
hehe... inipun sbb xbleh nak tidurlah..."
addinfarhani

apa2pun....
HEPPI BIRTHDAY!!! [11/2]


~another friend yg sudah menginjak ke usia 21 tahun...~

kali ni preparation yg dibuat simple jer...
but bermakna... hee...

Monday, 10 February 2014

coursemate-ku pelakon???


hari ni, 10 feb 2014....
baru aku perasan member a.k.a coursemate aku turut berlakon dlm telefilem "Pondok PakYa"...
yg mana satu dia?
yg tinggi skali tuuu...

klik sini utk "Pondok PakYa"

Tuesday, 4 February 2014

Happy birthday!! (^^,)


happy birthday kak!!
[25/jan] dah 21 erk...(^^,)
abaikan pisau2 tu yerrrr...
(prop2 import dr 213 fasa 1)

alhamdulillah segalanya berjalan lancar...
walaupun ada kelas ganti...

Monday, 3 February 2014

HUNGRY!


japanese drama...
food...
music...
friendship...
HUNGRY!!

band+menyanyi @ chef+memasak


~Pondok Pak Ya~


"Setiap yang bernyawa akan merasai mati dan sesungguhnya pahala kamu akan dibalas pada hari Khiamat."
( Surah Ali Imran ayat 185)

baru jer ptg td tgk kisah Pondok Pak Ya di channel 953...
mmg aku ternanti2kan kisah tuu...
but at the same time,
aku hampir2 terlupa akan kisah tuu..

ptg td slps tetamu dr Selangor & Pahang balik,
dlm pkul 3 mcm tu la, citer tu start...

then, lepas tgk citer tu,
aku try carik kat you tube..
but x jumpa...
aku jumpa nie je..
ni adalah antara yg terselamat dr kejadian itu..


apa yg aku tahu,
kejadian kebakaran yg berlaku pd 22 September 1989
tu telah meragut 27 org pelajar puteri
Sek. Men. (A) Taufikiah Khairiah Al-Halimiah...

*aku ada jumpa bbrp kpg gambar ttg kejadian tu,
but hati aku rasa xtenang bila aku nak save & upload gambar tuu...
ntahla.. xpernah2 aku rasa mcm ni...
aku rasa mcm sedih+rasa bersalah+kesian
dkat family2 mangsa yg terkorban dlm kejadian ni... aku terfikir,

"klu aku papar semula gambar2 tu,
mcm mana dgn perasaan famili, rakan or cikgu mangsa2 ni?
nanti klu salah seorg dr mereka terbaca post ni,
n ada plak gambar2 yg mbuatkan mereka terkenang kembali kejadian tu,
mcm mana?"

so, klu korg nak tgk gambar2 tu,
korg klik sini---> MEMOIR PONDOK PAKYA
sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kpd mangsa2 korban kebakaran itu...
~Al-Fatihah~

Saturday, 1 February 2014

nak nasi... xmau bubur..!!!

Rezeki jgn ditolak...
Musuh jgn dicari...
Berkawan biar beribu...
Berkasih biar satu...
Jodoh di tangan tuhan...
Maut tak mengenal usia...

Klu dulu, tika salah seorg ahli kump. Raihan (nasyid fav aku) meninggal dunia,
aku sedar bhw hidup di dunia hanya sementara...

Kemudian, apabila maut menjemput nenek n tokwan aku,
aku sedar kini di kampungku hanya tinggal generasi baya mak aku n aku ja....

Then, bbrp hari lepas apabila adik salah seorg classmate aku
meninggal dunia dsbbkan lemas (takziah),
aku sedar maut tidak mengenal usia...

Cuaca tak menentu...
Maksiat yg semakin bertambah...
Perkara haram dihalalkan...
Malu untuk berbuat baik...

Apalagi bukti yg kita mahukan?
Semuanya petanda akhir zaman...

Jgn pertikaikan bhw “aku” belum diberi hidayah dr-Nya...
Kerna hidayah takkan diberi klu di hati kita tak terdetik
walau sebesar zarah utk berubah kearah kebaikan...

Yes, aku bukan org baik..
Tp aku juga bukan org jahat...
Aku sedar aku xlayak utk memberI nasihat,
Dek kerna diri in juga punya beribu kekurangan..

Tapi, xsalah kan utk aku membuat baik; memberi peringatan?
Kita memperbaiki diri masing-masing...
Nasihat itu juga utk diriku yg masih mencari jln lurus...

Ingatlah, teman2 semua..
Teman2 yg mengenali diri ini..
Teman2 yg berpegang atas agama Islam...

"Bumi dah tua...
Dunia dah nak kiamat...
Ubahlah diri kearah kebaikan,
Sementara masih ada masa...
Jnganlah pula nyawa di hujung tanduk,
baru hendak menyesal..
Masa itu, nasi dah pun jd bubur..."
~addinfarhani~


~Happy Chinese New Year 2014~



atas dasar hidup dalam masyarakat majmuk
di bumi bertuah Malaysia,
saya dgn ini ingin mengucapkan...
HAPPY CHINESE NEW YEAR 2014
to all masyarakat cina...
"Gong Xi Fa Cai.."
(^^,)