Monday, 30 June 2014

CNBLUE "Can't Stop" in Kuala Lumpur

erk?
can't stop?
huhu...
tu tajuk lagu dlm new album mereka...
haha..

okeyh!!
buat para MalaysianBOICE sekalian...
sabar yaa... sabar...
dah tersebar pun benda ni sebenarnya...
baru sekarang aku t'ingat nak post...


actually, that 4 handsome man will perform
at Stadium Negara on 9 August...


for those yg nak beli tiket, tekan sini yer....

more pics from ColorMeCNBLUE





love jungshin new hair style...
I think, short hair cut suits him well...(^^,)

Sunday, 29 June 2014

RUNNING MAN EP 201 (engsubs)

RUNNING MAN EP 201 daebak!! (engsubs)

I watch this ep at 1 a.m...
n the next day, I almost late for work (--')...

RURAL IDOLS vs CITY IDOLS

n the idols are:


aku ska opening part...
haha...

the idols started to dance!!



Rural Idols pun menari jgak...
tu pun sbb Jong Kook start dulu
n followed by Jaesuk+Gary,
then baru Haha n Kwang Soo...


"...deep in my heart I feel a little bit annoyed
when the Rural Idols always nag about the rules when they lose...
but suddenly I realize, of course lerr, this is a variety show!!..."

for this ep, I was amazed by Jaesuk and Minhyuk,
tika mereka sdg buat last mission - Rural Relay,
where ada 6 sub-misi b4 org last skali kena lari ke garisan penamat...
for Jaesuk n Minhyuk, mereka kena hidupkan api guna cara org dolu2...
guna batu...


Jaesuk yg start dulu...
coz mission Jihyo abis cepat...
since it's relay...

xlama lepas tu, Minhyuk starts...


n Minhyuk berjaya hidupkan api dulu compared to Jaesuk...


tp xlama lepas tu, Jaesuk pun b'jaya jgak...



n who's the winner...?
haha..
it depends on the last person of Rural Relay...
iaitu Gary for Rural Idols n Hoya for City idols...


n I know the winner...
nak gtau x?
huhu... mesti dah heboh kan...
lu pikirlah sendiiiiriiik!!

--daebak!!--

--(^^,)--

kita xboleh nak menilai something from the raut muka
but at least trying to put our diri dalam situasi mereka...
n when something happened, try to muhasabah diri first...

dalam kita mengerjakan sesuatu,
tanpa sedar, tanpa rela, tanpa niat...
pasti ada hati yg tercalar, terluka, tersakiti,
dgn segala kata2 & tindak-tanduk kita....

so, di bulan yg mulia ni,
diharapkan teman2 yg mengenali diri ini,
sudi utk memaafkan diri ini yg sememangnya not perfect...
*aku pun manusia juga

...Salam Ramadhan & selamat menjalani ibadah puasa...



Friday, 27 June 2014

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.....




"When the month of Ramadhan starts, the gates of the heaven are opened and the gates of Hell are closed and the devils are chained."
[Sahih Bukhari]

Selamat berpuasa ya!!(^^,)
~bile tgk anak bulan yer?~

pics credit to saudara Saffuan 9W2SFJ

TRIO TO TAIWAN

what??
really?
aku baru tau ja...
waaa!!!
(cer tgk gambar tuu)


actually mereka bertiga; Kiriyama Akito, Takaki Yuya, Nakama Junta
berpeluang ke Taiwan for the
19th annual Golden Melody Music Award...

of coz lah mereka ke sana dsbbkan mewakili Gokusen 3
as they said citer tu quite popular dkat Taiwan....


Gokusen 3's cast

dlm acara tu, mereka turut menyampaikan bbrp anugerah
n mereka turut performed 3 songs;
Oretachi No Seishun, Dreams Come True and Ultra Music Power....


okeyh...
aku dah dgr+tgk dah performance mereka...
n what could I say is,

"...since there is no backup voice, I think its great!!!
yup, mmg arr suare dia pecah2 itupun klu bukak kuat2 laa...
aku dgr with 50% volume jer...
but they performed live kowt!!!
fully live performance by 3 person!!..."

nak tgk ker?
for fully performance-- GOKUSEN TRIO
for intro+penyampaian anugerah-- INTRO+AWARD 

not bad kan?
haha...

ok..
credits time...
for the pics n info...

[UPDATE] baru jump their performance at YOUTUBE... tekan sini..

Friday, 20 June 2014

RUNNING MAN EP 200 (engsubs)

RUNNING MAN EP 200 daebak!! (engsubs)
hajat hati nak off dah laptop nie but
tgn ni gatai pi tekan Dropbox...

since dah tekan,
why not aku check whether EP 200 dah masuk or belum kan?
skali tgk dlm folder tu dah ada ep200...
DAH MASUK LA!!!!
------
terus xbley tidoq!!!









seperti yg diketahui oleh fans RM,
utk ep 200 nie, mereka telah berlepas ke INDONESIA...
bila agaknya nak sampai Malaysia erk??
*SukJin ada mention nama M'sia sblm game start..

n aku LIKE SGT2 ep kali ni...
my favourite part is Gary!!!

cer tgk muka2 kat atas tuu..
is it happy, fear or blank?

haha... xtau nak kata apa...
u can tgk sendiri erk...
n aku percaya dah ramai pun yg nontonnya..

so sesapa yg xtgk lagi,
tekan link ni yerr...



sedar x sedar dah smpi EP200...
seingat aku, aku start tgk Running Man time ep 43 kowt...
coz mase tuu aku xtgk sgt citer Korea...

lepas tgk jer ep tuu terus aku ska...
of course la gwangsoo turut mjd penyebabnya..
lepas tu, setiap mlm aku akan tgk ep2 yg tertinggal...
haha...

pics from RMGameWallpaper

"...it never fails to make me laugh..."
(^^,)



[HEY SAY JUMP] S3ART songs download

spt y  dijanjikan, all songs from S3ART dah bleh download...
in mp3 format...
thanks to Hoa Huynh, admin of Hey! Say! JUMP Lounge for providing the link...




[HEY SAY JUMP] S3ART update


yg atas ni pada 18/6 iaitu pada hari album direlease...
tp spt yg kak zarel kata, xpasti arr sama ada ianys jualan di Jepun shj or di Asia...
credit to: AllAboutHSJ

then yg bawah ni plak ialah pd 19/6...
di mana ada 7lagu baru dr album S3ART
dpt top 10 dlm Dwango Daily Chart...
credit to Ariology


*like lagu Forever,,: 

[HEY SAY JUMP] S3ART INTERVIEW (^^,)

okey...
ni aku terlebih excited dah nii...
yuya has been chosen by yamada !!!
haha..

actually, this year, semua member HSJ dah pun mencecah umur 20-an,
di mana yg plg tua-yabu n yuya berumur 24 tahun
while yg plg muda-chinen berumur 20 tahun...


so utk album ke-3 ni,
kesemuanya dah masuk category matured
n they are showing their improvement/adultness/sexiness side,
which they couldn't show before...
their songs pd kali ni lebih kpd concept rock+sexy...
that's why aku kata lagu baru mereka-Forever tu mcm lagu KATTUN...

"...if they ask me, yes, they are matured
but still have childish side...
especially chinen yuri...(^^,)..."

*edited full video with eng subs is HERE



"... do you see that outfit?...
you still a kid la chinen... 
even you're already 20 years old...
hee...(^^,)"

okey, now my ichiban's part...


gitu sih citer ya...
yuya klu bab tempah2 restaurant ni mmg keja dia lah...
since he is the one yg slalu tempah restaurant for BEST gathering after the concert...
*tu bukan aku yg kata but HSJ members sendiri yg cakap dlm satu temubual...

and siapa pula yg mjd pilihan yuya?
yamada ke? or yabu?


*I bet that was happened during he filming Gokusen 3
or may be during Shiritsu Bakaleya Koukou..(^^,)...

GOKUSEN 3

SHIRITSU BAKALEYA KOUKOU


Tuesday, 17 June 2014

[COUNTDOWN] S3ART (2)


don't ask me why...
please don't!!
I don't know why I post it....

hmm... may be aku t'lalu excited nak tunggu tanggal 18/6 kowt...
lagipun lagi bbrp minit jer pun kan...

eh!! aku dah jwb la plak soklan tuu...
btw, it's okey...
at least aku tau knape aku tergediks nak post benda ni...

*otak tgh xbetoi ckit gara2 kekenyangan stlh melantak 2pinggan nasi+ikan pari cecah air asam

nie gambar individu plak... current pics for 2014...


yabu kota


yuya takaki
kali ni, my ichiban with curly hair...
"...dah mcm arioka la plak aku tgk..."


inoo kei


hikaru yaotome


daiki arioka


keito okamoto


yuto nakajima


yamada ryosuke


chinen yuri

thanks to EverythingaboutHeySayJUMP for the pics

eh!!... rupenya bukan aku sorg jer yg dok bilang jam...
ader jgak yg sepesen ngan aku...
haha...


do you know why peminatHSJ dok bilang jam?
coz at sstgh country, ada yg dah jual album tu...





tu buktinyer... but i don't know dr negara mana...
pics credit to Jumpingtomyheart
haha... (^^,)