Wednesday, 18 March 2015

Cara nak buang iklan yang kacau di blog/website

cari punya cari,
akhirnya jumpa jgak caranya...

actually, aku mmg dah agak
tp xberani xtekan...
now, berpandukan that reference,
aku berjaya jgak buang benda2 alah tu...


1) bukak setting kat chrome tu...
then click kat extension... yg mcm dlm kotak tu...

in case klu xjumpa jgak,
korang tgk bhgn tools, click extension situ...


2) nampak x icon tong sampah tu??
haa... korg tekan jer icon tong sampah
yg korg rasa mcm xberguna...
yg mana rasa berguna tu,
jgnlah buang...

*PENTING
pastikan korg make sure dulu
benda tu MEMANG TAK BERGUNA,
baru tekan icon tong sampah tu yer...

aku xkan bertanggungjwb
if ada apa2 masalah berlaku
since aku dah ingatkan korg
utk make sure terlebih dahulu

mcm gambaq atas ni,
aku tinggalkan dua2 tu coz
aku rasa mcm xpatut jer buang
or dlm bahasa mudahnya is
aku takut nk delete kot2 benda tu penting...
haha...

3) refresh blog semula and
klu iklan tu xmuncul korang dah berjaya!! (^^,)

gudluck (^^,)
*thanks negotalian for the info