Saturday, 7 March 2015

Jalan2 telan angin

puas dah jln2 smlm,
so today nak update new story...
and it is about kelmarin...


so, spt yg dirancang,
we keluar ke Amanjaya around 11 am...

hajat hati masa tu, just nak beli itu, ini
and jln2 cuci mata
sambil melabur using baucer buku...
last2, pkul 7 pm bru smpi rumah...
haha...

serius xterasa pun masa berlalu,
kaki pun gagah ja melangkah,
xkenal erti lenguh+sakit tumit...
tp, bila smpi ja rumah
mmg lenguh satu badan laa..

okeyh, apa ja yg aku borong smlm?
smpi 8jam dok merayau...

b4 that, kelmarin jgak kmi dpt tau
ada satu produk yg gila2 terbaikk+hebat+selamat than
iron gosok baju yg biasa kita gunakan...

its like iron wap tu, but utk produk yg aku tgk tu,
kecik jer saiz dia...
budak2 kecik pun bleh guna,
coz klu terjatuh dlm air pun xpa...

n klu nak iron, just lalukan dkt baju,
automatic bhgn tu+bhgn belakang x berkedut...
really tertarik with that product but
of coz harganya pun menarik...
but since mereka tgh promo kelmarin,
so the price is around RM100++...

n smlm sempatlah diri ini
dok mengusya oppo sat


dok menge'test camera.. ecewwahhh!!


buat mcm harta sendiri plak...!!

aku ni bukanlah sj2 nak pi tgk h/p tu but
since my friend want to buy new phone...
so aku pun ikotlah skali...
at last, she decided to buy phone spt dlm gambr bwh2 ni..


i like the camera (^^,)
n tiba2 hati ni terbekenan la pulok!!!...
okeyh, tolak tepi jap citer tu...

menu lunch...
jalan punya jalan,
xsedaq dah tgh hari...
perut dah berdangdut sakan....


menu dinner:
nasi lemak ujan panas
donut
air bungkus

and thats all yg kmi borong smpi 8jam tuu..
huhu...


ni plak brg aku...
dlm 8jam, rupenya aku lebih byk memerhati dr membeli...


nak mencari that beg,
lebih dr 5 kedai aku masuk...
sbnrnya xlah aku ni xlah memilih sgt,
but i just want to buy beg that ada bukak tutup mcm tu,
and luckily, at the last shop aku pergi,
aku jumpa beg tu....


keadaan muka bumi,
economy level of penduduk setempat,
pendapatan setahun penduduk setempat
and lokasi really memainkan peranan dlm business...

apa yg aku nk cakap kat sini is, klu di Jitra,
maggi brand MyKuali perisa White Curry Penang
(yg color putih antara Bika n Marigold perisa Soya)
dijual dgn harga RM7++ oleh one kedai ni...
but you know what,
kelmarin aku jumpa maggi tu dijual kat sini dgn harga
just RM4.99... so, kira RM5 la...
can you see the difference!!!
aku terus arr amik...
mcm jakun la plak aku ni [--']


sekian sj utk entry kali ini...
sesungguhnya otak dh blank+blurr...
xtau nak tlis apa...
hilang idea...

apa2pun mmg cuci mata betullah smlm...
masuk kedai tu, masuk kedai ni,
tp xbeli2 pun...
apa org kata, buat survey?? haha...
-tgh mencari corak casing lenovoS820 yg ala2 lukisan...

even dok jalan2 8jam,
but still ada ja brg yg lupa nak beli...
hmmm... mmg xdak rezekilah tuhhh...
huhhu [--',]