Friday, 3 April 2015

d'weekend (GunungJerai+PantaiMurni)

orait...
now i want to update minggu lepaih punya citer...
aku xlah sibuk mana pun, but xlah free sgt pun...
cuma xsempat nak update this story last week...

actually minggu lepas aku ikut
my classmates + their housemates to Gunung Jerai...
since ada satu gi kekosongan kan... haha...
I juz say YES!! jer la bila depa2 tu kaborkan dkt aku...

(kami pegi ber-8 but sorg tu akan join kami kat gunung...)
yup, we pergi by motor...
4 buah motor=8org

yer la... dah hampir 4 tahun aku dok Sg Petani/Merbok,
tp xpernah jejak gi gunung tu.. nanti bila dah balik Jitra,
mmg akuxkan jejak arr aku gunung tuu,
jauhh tuu...


so, that pg Jumaat,
kami bertolak lebih kurg jam 8++pg...
since aku sendiri pun xpernah pergi lg situ,
so aku juz diam ja la... haha...
tp seingat aku la,
aku pernah ja pegi kenduri
dekat2 kaki gunung jerai tu
ntah laa.. da lupa daaa..

after 45 minit mcm tu,
kami pun sampai laa...
terus ada abang tu dtg dekat kami..
rupenya ada van yg bleh bw kami naik ke atas..
satu van = RM 100 (utk 10 org)
klu kurg dr 10 org, satu van = RM60

tgh2 dok tunggu sorg lagi my sahabat yg dtg dr rumah,
ada one couple ni nak join kami & sewa satu van...
mmg kami setuju la kan sbb kami pun 8org ja..


since that couple nak pegi Telaga Tok Sheikh,
so kami pun ikut jer la...
smpi saja telaga tu,
kami pegi jalan2 kat kwsn sekitar...








with my classmates

then dr situ, kami ingat nak naik atas lagi...
rupanya dah xbleh nak naik atas dah..
huhu.. coz ataih tu kwsn tentera
(tu apa yg abg van tu cakap)
so we decided utk turun balik..
kali ni xnaik van dah...
kita jalan kaki plak...
biar berpeluh cikit...
haha...



jalan punya jalan,
sampailah kami dekat Regency Hotel...
klu xsilap aku, masa tu dah jam 10++...
really nice dia punya landskap..
I like!!! sejuk jer muka ni bila kat situ...


masa kami sampai tu
xdak org sgt...
ada la pakcik kebun dok siram poko2 bunga,
chinese/siamese xkira lelaki, perempuan, muda @ tua
tgh dok buat senaman kat situ...
yg geng melayu plak,
dok jalan2 sambil ambil gambar..haha...
oppss.. terasa pedih di situ...








and now, org dah start ramai dah... huhu...


lama jgk laa kami kat situ.. haha..
next, we decide utk cari port nak mkn breakfast+lunch...
jalan punya jalan, at last jumpa one tempat rehat yg mmg kosong..
actually kmi ingat nak mkn kat kwsn hotel tu,
since ada bwk tikar kan, but makanan luar
are not allowed la plak.. huhu..
*siap bw kicap tuu hee...
thanks for CikWan coz belanja all of us this nasi ujan panas...


elok kami abis mkn,
abg van tu lalu... kmi pun apa lg,
dah kenyang2, xkan nak jalan kan.. haha..
kami pun naik van tu n terus turun ke kaki gunung..
and masa tu klu xsilap aku dah 12++ tgh dah...

b4 balik, snap this pic pulok... (^^,)


alang2 dah ada kt luar ni,
maka dgn itu kami pun merempit ke Pantai Murni;
ikut jalan yg abg van tu bgtau...

huhu.. tgh2 rembang ni la nk pi posing pun...
~biarlah kan, ada ku kisah??~



xkan nak pi sj kan,
hehe... at least dpt cendol 1 mangkuk,
bru longkap haaa...
haha...


how the taste?? ermm.. 
kami salah masuk kedai la...
huuu... xpa, kali lain pi pantai tu,
kami nak try kedai sblh plak..
aku xkata xsedap, tp aku xkata sedap pun...
~faham2 jer lah yer~
tp aku berjaya abikan jgak except the jagung
since mmg dahaga...

lepaih ja abis minum2 tu,
kami decide nak balik..
time tu dah nak jam 2 ptg dah..
badan dok kena tibai dgn angin pantai
m'buatkan masing2 letih,...
mata pun dah rasa berat dah...
geng2 muslimin pun dah nak
balik solat jumaat dah...

smpi ja rumah dlm pkul 2.15 ptg,
aku terus bersihkan badan & zohor
coz jam 3ptg nanti ada
discussion utk International Business...

nak dijadikan cerita,
that discussion batal...
rasa ngantuk tadi tu terus hilang
aku sempat tidoq 15 minit
and yg dtg rasa lapar la plak...
since housemate aku yg sorg tu xmakan lg,
kami pun pi la cari kedai makan yg bukak hari jumaat...
n we found this kedai bihun sup yg sodap punya...


"... thanks for inviting me to join you guys...
thanks for belanja me nasi ujan panas+100plus...
sorry if ada my kelakuan yg tidak menyenangkan...
ku hanya insan biasa, xlepas dr melakukan salah silap
tambah2 gi bila dah jumpa air a.k.a pantai.. huhu..."
addinfarhani