Wednesday, 26 August 2015

~Roti Pulau@Jitra~

see that tajuk x??
haha.. jgan xtau,
kt Jitra ada Roti Pulau yer...

orait...
those yg terlajak sampai kat Jitra ni,
jgn lupa deh pegi rasa roti pulau ni
at Mutalib Roti Canai...

lokasinya??
senang jer..
those yg xpernah smpi ke Jitra,
korg cari jer bgnn TNB...

if korg dtg dr Perlis/Changloon,
korg akan jumpa Hospital Jitra
dulu b4 jumpa bgnn TNB...

if korg dtg dr Penang/bandar Jitra,
korg akan jumpa IPD Kubang Pasu/Jitra
b4 jumpa bgnn TNB...

Pic from LamanDiHati

pokoknya, xkisahlah dr mana korg dtg,
korg akan jumpa satu Bulatan ni dulu...

pic from Jomlah-Zarina

korg lalu jer kat bulatan tu utk ke bgnn TNB...
and depan bgnn TNB tu korg akan nampak
deretan kedai makan/medan selera...
Mutalib Roti Canai tu ada di bhgn tgh2..(^^,)

apa ja yg ada kt Mutalib Roti Canai??
*xdpt nak provide the price as sblm ni,
bila pegi mkn situ, ader org tolong bayarkan... haha...

1) Roti Pulau
yg aku biasa order are: Roti Pulau Kosong,
Roti Pulau Telur and Roti Pulau Sardin...

servingnya sama ja,
iaitu telur mata sebijik and also kuah-melimpah..

yg beza is roti canai tu...
ada mcm2 jenis roti canai..
(boleh large kan pic yg kat atas td..
tgk dkt banner kedai tu.. ada mcm2 jenis roti canai...)

klu yang ni= Roti Pulau Telor

if I'm not mistaken,
that gulai/kari called as Gulai Anak Kancah...
and I like!!!.... thumbs up punya gulai...
biar kuah melimpah-limpah(^^,)
the kekuatan is at the gulai laa...
mmg kena lah bila mkn dgn roti canai tu...

2) Roti Sempoi
yg ni my adik-bongso punya favorite...
pegi jer mkn kt situ,
mesti dia order 2 set just utk diri dia...

roti sempoi = roti benggali+telurhalfcook+mayonis+soscili


3) GearBox Anak Kancah
~don't ask me the meaning of Anak Kancah,
cheq pun xtauuu~

those yg nak rasa gearbox ni,
silalah keluar rumah awal2 cikit yer...
selalu aku pi, dlm pkul 9 mcm tu,
gearbox tu dah tinggai cikit dah..
so my advice is, pegi b4 8.30pg...
haha...


harganya is based on size that tulang...
kalo besar, maka harganya pun besar..
klu kecik, maka harganya murah lah sedikit...
but its berbaloi2 coz mmg lembut daging2 tu...

okeyh... that's all...
selamat mencuba (^^,)