Friday, 14 August 2015

SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

orait...
kali ni addinfarhani nak join segmen raya
organized by Mamamyja...

this segmen berlangsung from 30 July 2015 - 31 August 2015...
so ada masa lg la bg sapa2 yg nk join...

senang jer rules utk segmen raya ni...
just put photos (xkisah, seorg diri or with family)
yg lengkap berbaju raya... and story ckit about baju raya...
sapa2 nak join, you can click here..

meh sini nak story ckit about raya addinfarhani tahun nii...


raya tahun ni,
addinfarhani pakai baju bunga biru+koko+grey...

actually rancangnya tuh sih nak pakai jubah...
color turquoise gituu...
addinfarhani ni bukannya tingi pown
so mmg nk kena potong la kan bhgn bawah tuu..

dah siap potong dah,
but last2 terpaksa tukar plan,...
kena pakai baju kurung la plak...

sbbnya??... hmm.. hmm..
ada sedikit problem masa potong bhgn bawah jubah tuu..
haha jgn dok tanya lah, prob apa??
but conclusionnya mmg kena pkai baju kurung...
(--',)
so at the end,
addinfarhani and her twin gi kedai nak beli baju...

ingat gi, masa tu dh tgh hari...
and klu xsilap, lagi 2 hari nak raya...
nasib baiklah kt kedai tu still ada lg saiz...
and nasib baik jgak ada corak+warna yg sama...

setiap tahun, my family akan buat tema,
and selalunya kami beli corak+warna yg sama...
but nampaknya tahun ni lain ckit lah kot..
haha...

so, this is baju raya my family untuk tahun 2015 ni...
(hehe... ada gambar baju jer)


yg bhgn belakang tu, baju melayu my dad and my 2 bros,
my mum wore baju kurung yg sama color dgn baju melayu...
and my twin and I wore that baju kurung bunga2 biru...

gambaq tu time sehari sblm raya...
since malam tu kmi akan balik ke KL,
mmg kmi seterika siap2 lah...
takut xsempat plak nak iron pg esok...

so that's all about my baju raya...
hmmm... raya tahun depan
nak warna apa plak erk???
(^^,)