Wednesday, 19 August 2015

Story Syawal Addinfarhani

hari ni addinfarhani decide to story ckit how
she celebrate Aidilfitri with her family....
since final exam utk current sem tamat b4 raya,
so mmg raya sakannnlaa addinfarhani tahun ni...
huhu..

But!!!

actually, raya tahun ini lain bebenor...
naper?? haha?
bcoz, for the first time dlm sejarah hidup addinfarhani,
kena raya kat hospital!!...


wait2... meh sini addinfarhani story dr mula...
okeyh... actually my course antara yg abis exam palinggg lewat...
iaitu pd 12 July 2015, jam 5.15 ptg...

so, last day tu, kami teman pakguard
tutup pagarlah coz masa tu
budak diploma & other degree students dah start cuti raya...
that's why lah, ptg tu jgak, aku balik rumah...
(^^,)

masa tu ada lebih kurg seminggu lg nak raya...
kiranya aku sempatlah berbuka/bersahur dgn my family...(^^,)
masa aku jejak rumah, my twin and bro xsmpi rumah lg...
~aku smpi rumah paling awai~

orait... ni masa berbuka... and the menu is
AyamPercikMadu+KentangSosLadaHitam+salad



okeyh.. yg bawah ni plak, klu xsilap,
mmg dah lengkap satu family,
on that day, my twin & younger bro baru jejak rumah...


actually, aku n my twin kempunan gila ngan durian...
and it's our rezeki bcoz on that day,
ada someone ni bg buah durian...(^^,)
~thanks CikTOh~

orait.. next pics are masa kmi berbuka di luar...
I don't know the exact name of that kedai,
but we called it as Kedai Bola...
or maybe Marvellous...something...

me and my twin

that my youngest bro
~ikan steamed~ 

~telur bistik & ayam halia~

next...
actually, satu malam tu,
we keluar jalan2 at bazar ramadhan...
xjauh pun bazar tu... depan taman aku ja...
so mmg jln kaki jelah...
sbb mmg confirm 100% xkan ada parking kosong...
and nasib baiklah this year mereka asingkan
gerai2 mknn dgn gerai2 yg jual brg raya
(baju raya/kuih raya/songkok/others)

lepaih penat2 jalan,
we decide nk gi mkn burger plak...
masa tu dah jam 12 tgh malam...
and our destination is, ChaqOwnBurger
yg xjauh dr bazar tu...

~pic from ChaqOwnBurger~

yg plg dekat tu benjo special...
yg jauh tu Twister...



yg ni plak apa aku order--> Twister... I like it (^^,)...
style Twister from ChaqOwnBurger lain ckit...
roti burger tu dipotong kecik2 and rangup... bukan roti ja rangup,
dgn sayur2 (bawang,tomato,salad,timun) semuanya rangup..
all of it digaul dgn daging burger yg dipotong kecik2,
then ada ckit kacang panggang+sos cili+mayonis....

haa ni dia gambar dr tuan kedai burger tuuu...

~Twister: pic credit to owner~
kot aku xpernah mcm tu xtau lah kan.. (--',)

then, ptg esok tu kami bertolak balik KL...
balik rumah nenek sebelah ayah...
spjg perjalanan mmg aku tidoq...
maunya xtidoq...
boleh dikatakan dlm tempoh seminggu tu,
aku and my mum dok kalut buat tu buat ni...
buat apa ja?

~rendang daging~

~ketupat palas~

ni plak baju raya kami utk thn ni...
aku n my twin iron siap2 baju raya as
kami bajet smpi KL b4 Subuh pg raya...
sonang kerja kan?? xlah kalut pg2 raya...


tiba2 masa ada kt highway tu,
my bro yg plg kecik ponatlah plak...

letak vicks, letak minyak angin,
sedut inhaler, makan ubat...
semuanya dia buat...
alhamdulillah, lega lah ckit...

around 2a.m. kami smpi KL...
sampi ja rumah nenek,
terus jer kami punggah brg....
then terus tidor.. haha...

I guess I tidor matilah kot coz pg tu
bila aku jaga, aku tgk,
my dad and my mum dah xdak kt tmpt tidor..
mereka bw adik aku p hospital...

then bila mereka balik dr hospital tu,
adik aku tu legalah ckit...
tp around 6.30 ++pg mcm tu la,
adik aku kata dia penat lg...

then terus la my dad nak bw dia pi hospital td...
lama jgk la kt situ,suddenly nurse kata ada probs ckit
(since pg raya la kan-doktor xda...
tp yg kami pelik tu, doktor tu non-Islam
hmm.. xperlah mayb ada hal kot doktor tu...)
which then nurse advise kami bw gi Ampang Puteri...
smpi ja Ampang Puteri masa tu dah jam8 lebih dah...
~mmg confm arr kt situ ada Doc~
that chinese-ER-Doctor really nice+peramah...
even my adik dok bising tgk tgn dia kena cucuk with many wires,
but dia still layannn jer...

when my adik dah dipindahkan ke bilik,
I dpt tahu yg the one that treat my adik
was an-indian-Doctor...
yeahh... sedikit tegas, since dia doktor kann...

maka starting that day,
berkampunglah kami kat AmpangPuteri
selama 3hari2malam...


masa ni time raya pertama...
setiap 2jam, kena guna mesin tu...
then, on raya ke-2,
setiap 4jam my adik kena guna that mesin...
and on raya-3, dia dh xperlu guna dah that mesin...

bwh ni plak masa raya ke-3...
nk balik dah..(^^,)



itu lah story utk syawal tahun ni...
kita hanya mampu merancang namun Allah S.W.T
jua yg menentukan...
~Addinfarhani~
*even dah 22thn, but still dpt gi duit raya..
haha..(^^,)

spjg adik aku dok 3D2N at hospital,
aku n my mum yg teman dia...
I realize that I can learned many things...
starting from ER unit until dibawa ke bilik..

mcm2 jenis perangai org aku jumpa..
mcm2 jenis situation aku alami...

my adik duduk bilik 2 org...
org yg dok sebelah adik aku tu
discharged on raya kedua...
sempatlah kami berbual ckit2..
b4 org sebelah adik aku keluar,
kmi dpt buah tgn from them...
~thanks yer~

one more thing, I meet Arab-family...
~tgn anak dia patah~
more specific, mereka duduk skali dlm bilik tu..
mereka masuk masa raya ke-3..
which is hari yg kami nak balik Kedah...
yeahh ada la ckit prob...
it is language barriers...
they can't speak english at all...
luckily they can settle it by using Google Translate...
haha...

itu jer aku nak story..
actually byk benda lg aku nak citer,
but it can't be express by typing here..
haha... it's complicated ckit...
as conclusion is,
we are hanya insan yg lemah...
sentiasalah bersyukurlah dgn apa yg ada...
ingat, sesusah mana pun kita, ada lg yg susah...(^^,)