Wednesday, 26 August 2015

the word--> F.R.I.E.N.D

aku jumpa pics tu siang td...
(pics from ShadyDragon22)
aku dah baca comment2 kat situ..
mcm2 tafsiran... mcm2 pendapat... mcm2 comment...

ada yg OK... ada yg ntahpapa..

btw, it is their rights to express their thought...
~let them be like that... no comment)...

now, it is my turn to express my opinion... actually
I realize something when I found semua gambar2 tuu...

it's like a reflection of my attitude..
it can be in a good way also in a bad way..
it make me understand the word--> friend

-------------------------------------------------

ada ketika kita mampu menyembunyikan masalah kita...
kita mampu memaniskan muka walaupun sebenarnya
kita sedang dihimpit beribu masalah...
saat itu, kitalah pelakon yg handal...

namun sedarkah kita, dlm ramai2 kawan kita itu,
pasti akan ada seorg yg betul2 memahami kita...
pasti akan ada yg selalu memerhatikan kita,
even kita jarang berbual, jarang berjumpa dgn dia...

hakikatnya, 'seorang' rakan itulah juga
yg selalu ada untuk kita saat kita kesusahan...
saat itu, dia pasti ada utk membantu kita...

and secara automatiknya,
di depan 'seorang' rakan itu,
kita tidak mampu berlakon lg..
"pelakon handal" bukan lg milik kita....

oleh itu, dalam kita melebarkan sayap ukhwah,
usahlah dipandang harta, pangkat dan darjat...
layanlah sahabat kita seadilnya... usahlah bermuka2...

what I want to stress here is, we need to treat them fairly...
xmo lah jd mcm budak2 sk...
salah sikit, tegur cikit,
terus xmau kawan... terus cari salah mereka...
xmau.. xmau...
*it means that, mereka ada utk memperbetulkan kita...

satu lg..
biarpun mereka punya kekurangan,
xkiralah kekurangan dr segi apa pun,
itu bukanlah jaminan
kita lebih baik drpd mereka!!!...
in other words, jgn syok sendirilah(^^,)

~no more pretending... I just want to be myself.. ~
addinfarhani