Tuesday, 1 September 2015

sepetang @tasik darulaman

ptg kelmarin!!
haha... saja jer cakap dgn my mum nak pegi tasik...
and yup... ptg tu mmg kami ke tasik...

aku ni nama ja dok Jitra,
but Tasik Darulaman tu baru bbrp kali je jejak...
aku rasa drpd tasik tu dibuka,
xsampai sepuluh kali kowt aku pi...

jumlah kiraan tu xtermasuk time
sekolah buat merentas desa laa kan..
klu masuk kiraan, mmg dh lebih sepuluh kali aku pi...

mmg rasa semangat jer mase merentas desa dulu,
since route larian tu include tasik darulaman
and garisan mula/tamat mmg dlm kawasan tasik...
xmenang pun xpa...
jalan mcm siput sbb angin sepoi2 dok tampar muka...



oh ya.. kat sini ada tempat utk solat...
~surau~
dekat2 dgn taman mainan+toilet....


cheq nak naik kuda tu
satu kuda putih n satu gi kuda koko...
aku tgk ramai je tunggu turn...
xpastilah tunggu turn nak naik kuda
or nak amik pic...
huhu...



ada Mr.Clown...
hajat hati nak jgak beratur sekali,
tunggu turn but bila tengok sekeliling,
rasa mcm xsesuaiii la plak...
semuanya budak2,
xkan aku nak pi join kan... so dpt tgk jerr...


pekena cendol pulut dulu!!!
I like as dlm tu xbyk benda2 asing...
its save my time nak asing benda2 tu..
heee..(^^,)


pic ataih ni benda yg aku pilih...
Tuna Samurai, Cheese...aku xingat nama... and Hot Sausage...

antara mknn lain yg ada,
bihun sup
laksa, laksam,
nasi ayam, nasi goreng,
jagung, waffle, ais kacang
keropok lekor...

ada ja aktiviti lain at tasik tu..
sape2 nak joging, nak jalan2,
nak duduk2 sambil picnic...
nak main skate or roller blade pun boley...
nak naik bot pun ada... tp kena dtg awai lah cikit....
atau klu nak naik apa nama ntah kereta tu...
ermm.. kereta golf tu laa... haaa yg tu pun ada...

but since kmi keluar rumah pun dah jam 6ptg,
mmg just pegi mkn tepi tasik je la...
then lebih kurg 7.15++, kami balik rumah...
dh nama pun santai petang kan,
so dah nk malam, kena balik lah...
huhu...