Saturday, 26 September 2015

@Tupah

meh sini meh...
addinfarhani nak story about her activity last week[18/9/15]...

on that day, aku and mykawan mmg mati kutu....
xtau nak buat apa... xdak kerja nak dibuat,ehh silapp...
kerja mmg byk but xdak mood nak buat...
so, kami decide nak pergi makan2 n bermandi-manda
at Tupah...



mmg xrancang pun nak pergi Tupah...
coz b4 this, org dok bising about kencing tikus...
but, disbbkan that day is the-only-day hujan xturun,
so we though it's okey sbb air mengalir, not bertakung...
takot la jgk kan, klu pegi situ, tgk2 air xdak+bertakung...

memandangkan cuaca on that day mendung cerah gituu,
terus kami decide nak lunch kt Tupah...

around 12++, kami berempat with motor bertolak ke Tupah...
sblm pergi tu, sempatlah kami tapau nasi ayam kat 
kedai makcik depan taman kami tuu..
xdak maknanya kami nak masak sendiri nasi ayam...
dah nama pun malaih+xdak mood kan...
haha...(^^,)

since hari tu is hari Jumaat, mmg org xramai pun...
hanya ada 3@4 family jer yg berpiknik with their family...
sampai saja kt bhgn atas skali tu,
terus kami cari port baik punya...
but ada part kureng best ckit.... hmmm...
situ ada sekor kera ni,
dok jalan sana sini, lompat sana sini, gayut sana sini...
namun we ignore it coz perut dah berdondang-sayang...
and kebetulan on that time kera td pi mana ntah...
terus kami makan xtgk kiri kanan dah...



berbekalkan suara alam+kaki rendam dlm air,
kami lunch dgn berselera skali...haha..
even the menu is just nasi ayam bungkus[--,']...


elok jer kmi abis makan,
kera tu dtg lagi terus dia kebas sampah2 tu...
kami ni yg terketaq lutut hanya mampu melihat saja
that kera dgn slamba bdak jalan ke arah kami...
elok jer that kera amik bekas sampah yg berisi polisterin mknn,
dia terus blah mcm tu jer...

kami still terkedu tgk dia bwk lari plastik tu
and at the same time, feel kesian coz
mmg polisterin tu licin+kosong+mmg xdak isi dah...
or in other words, mmg langkah kiri laa kera tuu...
so, moral of the story, abis jer mkn,
terus buang sampah yer...

-soo sooorry-

then, apa lagi....
terus arr kami buat the main activity
which is main air....

 







ni bebudak with their family
yg turut meluangkan masa
bersebelahan port kami tuu...



nampak x air deras belakang tu...
haa!! sebab tu kmi berani sikit main air kat situ
coz cnfirm air mmg mengalir.. xbertakung....


mase ni dah nk balik...
but xbleh nk amik proper-pic coz mase tu ada
2ekor kera yg gigih 'ligan' kami...
mayb sbb kami ada bau mknn kowt... ntahla...
yg penting mase tuu mmg kami kena gelak
with other pengunjung+kami sendiri pun xabis gelak!!!

huhu... balik rumah around 3++ ptg...
terus zohor+ rehatkan badan...
sambil2 tu, kmi layan main Jenga-Blocks...


abis 4@5 round terus that
Jenga-Blocks turns to Dominoes-falling-game
haha...


and again, after maghrib,
we had our dinner at one gerai ni...
nak pi merasa kat tempat baru with the same menu as usual...
aku with my bihun tomyam,
and the other three with their
nasi paprik, nasi goreng kampung and koeteow kungfu...
not bad la, but honestly, the quantity is byk....
and it has fulfilled my checklist for 'KedaiBerbaloi2Addinfarhani'...
(--,)


the end utk hari yg penuh emosi... (^^,)
*klu xsilap aku,
malam tu ada perlawanan bola antara kedah and terengganu
where kedah menang 5-0!!!
kedah pantang kalah!!!
-tetibe jer masuk pasai bola-