Wednesday, 30 September 2015

ASSASSINATION CLASSROOM (with subs)

orait...
nak review satu movie ni...
addinfarhani ada story about this movie b4 ni...
but mase tuu, addinfarhani juz dgr2 cakap org jer...
xtgk pown lg...
so skrg addinfarhani dh tgk dh movie tuu..
the movie is
ASSASSINATION CLASSROOM

pic from aminoapps

those yg xsempat tgk n nak tgk,
u can comment in 'comment box'
so that i can give you the link...
it includes with subs in 4 different language...
ahah!! yup..
ada somebody kt luar sana willing utk subs this movie...
available subs for this movie are in
English, Indonesian, Malay and Vietnamese...

my comment is...
definitely it is different from i what i thought...
yup, i know it is an adaptation from a manga...
but i didn't expect it's really daebak!!!
even it use CG(computer graphic) for
Koro-Sensei; the alien that need to be killed,
but it looks so natural...

even though the students have to imagine koro-sensei's action
when they shoot the scene, but the outcome is soooo natural...

enough with that... proceed to next sub-topic...
about the movie

orait.. one alien--> Koro-Sensei had make
agreement with the government...
Koro-sensei want to become homeroom teacher for Class 3E
with one condition; koro-sensei cannot harm the students
besides that, the government announce
that the reward of 10 billion yen will be given
to those who can kill the Koro-Sensei...

so, all 3E student have much time to kill that sensei..
they had been provided by special weapons
that only harm the sensei, not the human...
but every time they tried, they failed...

the worst is,
all 3E student can accept the sensei's way in teaching...
they become close... koro-sensei also help them in studying
which resulted the increasing of end-of-terms exam grade...
ohhh!! b4 i forgot..
they are 2 transfer student from trained assassins...

love to watch how they become one in 'assassinate operation'...
they working together in completing all the traps...
they help each other in studying...
how serious they are in making up the plans...
even though other classes called the with 'class e'tudent"
but they stayed together, and keep trying...

"we can do it if we try"
Ms. Yumimura; former 3E class teacher

till the end they finally had complete the real-traps for koro-sensei...
but suddenly they feel uneasy to continue it...
since it is an order from government,
they had no choice... they launch their plans...
but again, they failed...
they just success turns koro-sensei into
round-ball-shape+24hour-crystal-protection...

at the same time,
the other party who want to kill koro-sensei in order to get the reward
want to catch koro-sensei too...
and from that moment, 3E students mission is avoiding
the other party from stealing koro-sensei...

one of the transfer student has helped the other party
since he also has same power with koro-sensei...
but, at the end they failed...
all 3E students managed to stop the other party actions,
but, they need to hand over koro-sensei to the government
who had arrived at that place at that time...

the government has come out with a planned to kill that teacher...
at first they thought they had success...
but they are wrong...
koro-sensei can escaped from that trap!!!

I have to say that
actually I hoped that the alien alive!!!
it is soo sad to watch how other people wishing koro-sensei dead
after koro-sensei had done so much things towards 3E students...
and I like the ending!! so touching...
my mata mmg masuk habu+mayb sbb jerebu sama kowt...
haha...

the ending is:
all 3E students xputus2 mencuba membunuh koro-sensei
even though they know koro-sensei xbleh dibunuh...
-THE END-

now i want to introduce few casts of this movie...

Voice Over Koro-sensei
pic from yomikaki
Kazunari Ninomiya
as Koro-sensei (Voice)
member of ARASHI;
Hey Say JUMP senior

Kippei Shiina
as Tadaomi Karasuma
he is from Ministry Of Defense who had became
assistant homeroom teacher...
helped student in preparing to kill Koro-sensei...

Kang Ji-Young (KARA former-member)
as Irina Jelavic
she is a professional assassination
who helped the students killing koro-sensei..
at that school, she is English teacher...

Masanobu Takashima
as Akira Takaoka
Karasuma ex-teammates of airborne brigade...
he also want to kill koro-sensei to get the reward...

Ryosuke Yamada (HeySayJUMP)
as Nagisa Shiota
member of 3E class who always take note
on Koro-sensei weakness...
he looks weak but has natural talent in assassination..

Masaki Suda
as Karuma Akabane
the strongest person in 3E class...
he saved Nagisa when Takaoka want to steal Koro-sensei..

-i dont know their name-
as Terasaka,Yoshida,Muramatsu
3 bad students in 3E class...
but I like their character...
since it is assassination classroom,
so they are really helpful neee...

Seika Taketomi
as Rio Nakamura
outspoken in a good way...
brave...

Miku Uehara
as Manami Okuda
she really love science..
she had saved her classmates
as she succeeds in preparing antidote
for Takaoka' poison solution...

Maika Yamamoto
as Kaede Kayano
her place in the classroom is beside Nagisa...
the one that suggest to call that alien as Koro-Sensei...
(Nagisa had use her name in order to save himself
from being caught by Nakamura)

transfer student from trained assassins:

Seishiro Kato
as Itona Horibe
he claimed that he is strongest than Koro-Sensei...
help Takaoka in stealing Koro-Sensei...
but at the end, he has changed and can get along
with 3E students...

Kanna Hashimoto
as Ritsu
an intelligence-equipped robot who has switch herself into an apps
so that she can get along with 3E students...
she also help 3E students in studying...









so that's all for movie review...
really happy since finally I can watch this movie...
thanks for those who are willing to subs it...
its really helped all tobikko a lot...
and also those who watch this movie...

*can't wait to watch sequel from this movie that will be release on 2016...

b4 I ended this post,
here the pic of the 3E students...
pic from HERE...


Saturday, 26 September 2015

@Tupah

meh sini meh...
addinfarhani nak story about her activity last week[18/9/15]...

on that day, aku and mykawan mmg mati kutu....
xtau nak buat apa... xdak kerja nak dibuat,ehh silapp...
kerja mmg byk but xdak mood nak buat...
so, kami decide nak pergi makan2 n bermandi-manda
at Tupah...



mmg xrancang pun nak pergi Tupah...
coz b4 this, org dok bising about kencing tikus...
but, disbbkan that day is the-only-day hujan xturun,
so we though it's okey sbb air mengalir, not bertakung...
takot la jgk kan, klu pegi situ, tgk2 air xdak+bertakung...

memandangkan cuaca on that day mendung cerah gituu,
terus kami decide nak lunch kt Tupah...

around 12++, kami berempat with motor bertolak ke Tupah...
sblm pergi tu, sempatlah kami tapau nasi ayam kat 
kedai makcik depan taman kami tuu..
xdak maknanya kami nak masak sendiri nasi ayam...
dah nama pun malaih+xdak mood kan...
haha...(^^,)

since hari tu is hari Jumaat, mmg org xramai pun...
hanya ada 3@4 family jer yg berpiknik with their family...
sampai saja kt bhgn atas skali tu,
terus kami cari port baik punya...
but ada part kureng best ckit.... hmmm...
situ ada sekor kera ni,
dok jalan sana sini, lompat sana sini, gayut sana sini...
namun we ignore it coz perut dah berdondang-sayang...
and kebetulan on that time kera td pi mana ntah...
terus kami makan xtgk kiri kanan dah...



berbekalkan suara alam+kaki rendam dlm air,
kami lunch dgn berselera skali...haha..
even the menu is just nasi ayam bungkus[--,']...


elok jer kmi abis makan,
kera tu dtg lagi terus dia kebas sampah2 tu...
kami ni yg terketaq lutut hanya mampu melihat saja
that kera dgn slamba bdak jalan ke arah kami...
elok jer that kera amik bekas sampah yg berisi polisterin mknn,
dia terus blah mcm tu jer...

kami still terkedu tgk dia bwk lari plastik tu
and at the same time, feel kesian coz
mmg polisterin tu licin+kosong+mmg xdak isi dah...
or in other words, mmg langkah kiri laa kera tuu...
so, moral of the story, abis jer mkn,
terus buang sampah yer...

-soo sooorry-

then, apa lagi....
terus arr kami buat the main activity
which is main air....

 







ni bebudak with their family
yg turut meluangkan masa
bersebelahan port kami tuu...



nampak x air deras belakang tu...
haa!! sebab tu kmi berani sikit main air kat situ
coz cnfirm air mmg mengalir.. xbertakung....


mase ni dah nk balik...
but xbleh nk amik proper-pic coz mase tu ada
2ekor kera yg gigih 'ligan' kami...
mayb sbb kami ada bau mknn kowt... ntahla...
yg penting mase tuu mmg kami kena gelak
with other pengunjung+kami sendiri pun xabis gelak!!!

huhu... balik rumah around 3++ ptg...
terus zohor+ rehatkan badan...
sambil2 tu, kmi layan main Jenga-Blocks...


abis 4@5 round terus that
Jenga-Blocks turns to Dominoes-falling-game
haha...


and again, after maghrib,
we had our dinner at one gerai ni...
nak pi merasa kat tempat baru with the same menu as usual...
aku with my bihun tomyam,
and the other three with their
nasi paprik, nasi goreng kampung and koeteow kungfu...
not bad la, but honestly, the quantity is byk....
and it has fulfilled my checklist for 'KedaiBerbaloi2Addinfarhani'...
(--,)


the end utk hari yg penuh emosi... (^^,)
*klu xsilap aku,
malam tu ada perlawanan bola antara kedah and terengganu
where kedah menang 5-0!!!
kedah pantang kalah!!!
-tetibe jer masuk pasai bola-

Friday, 18 September 2015

GIVE AWAY by BUDAK KACAMATA : JANGAN BACA NOVEL NI


 photo GIVE BY bkm_zpshkz0u4oi.png


orait...
next GA!!!
kali ni, GA from BudakKacaMata...
jom meriahkan this GA...
click HERE klu nk join...

the prize is _ _ _ e _
haha.. klu nak tahu,
try ler completekan perkatan tu...
* 2 vocal, 3 consonant...
satu vocal dah diberitahu which is 'e'..

xtau ker??
hee.. click ini klu nak tau...(^^,)
btw due date is on 23Sept2015

addinfarhani nak tag:
F.Hana
CikEN
stnrsyfh

Thursday, 17 September 2015

Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1


jom meriahkan GA CikYanie (^^,)
cepat2!!
due date is on 18 Sept 2015...
click HERE klu nak join...

Sunday, 13 September 2015

~precious natural treasures~

seminggu dah pun berlalu...
means that dah seminggu kelas start...
buat masa ni, semua lect aku dh jumpa...
but xsemua yg dh start mengajar
since class clash dgn budak diploma...
so, starting next week,
akan ada temporary schedule-utk class yg clash...
no alasan utk cancel class huhu(--',)

since tinggal aku and sorg housemate ja at rumah sewa,
mmg mati kutulah kami... xtau nak buat apa...
bgn tiduq, bukak tv, makan...
tu jer yg kami buat from hari khamis...
so, hari jumaat aritu,
we decide nak keluar melangkah melihat dunia luar...
ahah... jalan2 tanpa tujuan...

and, tetiba aku terasa nak pi satu tmpt ni...
b4 this aku dah pernah pegi masa diploma dulu...
cuma, kali ni nak pegi skali lg
coz dgr kata kat situ boleh naik bot...
xpasti la plak aku sama ada just pusing2 kat situ
or boleh smpi ke tanjung dawai...

nama tempat tu is
Kompleks Pelancongan Jeti Semeling...
dekat Merbok, Sg. Petani....
 

smpi saja kat situ,
tiba2 aku jd teragak2...
bukan sbb xada org,
ada ja family/couple yg jalan2 kat situ..
but yg buat aku teragak2 is,
tmpt tu dh lain bebenor...
dh xdak kedai makan mcm aku pi time dip dulu...
org pun xramai mcm dulu...

even tmpt tu nampak mcm xterurus,
but aku rasa mcm ada org yg tengokkan tmpt tu...
sbb tmpt tu xberdebu@kotor....
mcm ada org yg bersihkan tempat tu..

so walaupun perkhidmatan kat situ totally-dead..
tutup-Closed, but kwsn kat situ still terjaga...
ada ja org yg singgah situ,
cuma xseramai dulu...

mmg lah rasa sayang coz bgnn2 yg menelan belanja
berpuluh2 ribu or berjuta juz terbiar kat situ
but at least pengunjung still boleh masuk,
jalan2 and ada org g bersihkan tempat tuu...

masa kami smpi situ,
kami jumpa sorg pakcik ni
jual aiskrim... masa tu dia tgh mengemas
nak pegi tmpt lain..


but aku suruh dia stop skjp
coz aku nak beli ais krim even masa tu
perut mmg dah full coz
baru ja abis picnic KFC at Taman Jubli...

~b4 smpi kat jeti tu~

sambil tunggu pakcik tu siapkan aiskrim,
sempatlah aku berbual dgn dia...
dia kata, mmg tmpt tu dah lain... xmcm dulu...

then aku tanya pula ttg service naik bot jalan2 kat kwsn tu...
pakcik tu kata, dulu2 mmg ada service tu,
tp skrg ni, dlm seminggu ada bbrp kali jer service bot tu...
xkerap mcm dulu...
pakcik tu kata lg, klu nak tahu jadual bot tu,
kena tanya pusat info tempat tu,
sbb dia pun xpasti sama ada wujud lagi ke x service tu...

since masa kmi smpi situ dh jam 6ptg,
so we decide nak pegi jalan2 dulu...
nak meronda kwsn2 tu...
nanti2lah aku tanya...

jalan punya jalan,
tiba2 aku tersedar something....

yup, mmg kwsn tu nmpk mcm terbiar...
ada bgnn2 tapi xdak function...
ada ja kwsn utk berniaga tp xdpt sambutan...
tapi ada something yg org xsedar...
something yg actually menguntungkan...

what's that??
kehidupan ekosistem kwsn tuuu...

burung2 bangau yg bertenggek di tepi2 pokok bakau...
biawak2 yg tenang berenang di tepi2 kaki sungai...
ketam2 yg berusaha berjalan lurus dari satu lubang ke lubang lain...
ular2 kecil yang bebas menjalar di bwh2 bgnn...
belacak2 yg happy bergerak ke sana sini disamping ketam2 tu...
pokok2 bakau yg gagah mencengkam tanah
sesekali disapa lembut air sungai...
angin pula xjemu menghibirukan para pengunjung...
and matahari pula seolah2 segan utk tukar shift dgn bulan...

that's the khazanah utk kwsn tuu...
still 'hidup' lg...

"...I don't think people have chance
to experience all those things
if kwsn tu dibangunkan..."
~addinfarhani~

nampak kejam kan ayat aku tuu...
orait, aku nak ubah ckit ayat aku tuu..
if kwsn tu dibangunankan, people still can experince it,
but only up to 70%... not more than that...
I can guarantee it... why aku kata mcm tu??

I don't know...
but that's apa yg aku rasa...

aku rasa, biarlah tmpt itu mcm tu,
as long as ada org yg terus menjaga tmpt tu,
its okey!!...
xperlu membayar lebih untuk mendapatkan yg terbaik...
just improve in providing the service, it's enough...

para pengunjung plak,
jgnlah buat2 xreti...
tau nak nmpk bersih, nampak elok jer,
but sampah sendiri buang merata...
bukannya xdisediakan tong sampah...
ada ja tong sampah kat situ...
diri tu jer yg pemalas nak melangkah ke tong sampah...

ishh3... malulah ckit...
pakai baju punyalah lip lap sana sini...
lilit tudung sampai x tahu style apa yg dipakainya,
tp perangai hampeh... selamba badak buang sampah yer...
apa kau ingat sbb kau masuk free,
kau bebas nak buat apa saja??
dah lama hidup ke kat bumi ni...
dah berjasa sgt dah???

xsalahkan if kita sama2 jaga kebersihan kwsn tu...
nnti2 lepas ni if dikenakan bayaran,
mulalah nak komplen, sdgnkan asalnya,
it is from our own mistake jgk...
(^^,)
here aku jamu ckit pics yg aku smpt amik...














cer tgk betoi2... ada ular2 kecik dlm pic atas ni...





perasan x ada sekor biawak kat dlm pic atas ni....

ketam2 tu dok jalan2 kat lubang2 tu lah...



"...people would not appreciate something until they lost it...
and I won't allow myself to be included in that 'people'..."
addinfarhani

one of my emo-post... sedikit pjg but yeahh...
I habiskan my precious-hours hanyalah utk finishkan this post post...
my point is--> I'm not art-students but I do appreciate all-kind-of things...