Wednesday, 20 April 2016

nilai sebuah kemaafan


"...memaafkan xakan mengubah masa lalu,
tapi akan memudahkan masa depan..."

~pic credit to rightful owner~

dgr dr satu radio nie,
xingat radio apa, but aku suka ayat atas ni...

frankly speaking, ramai org bermuka talam dua tiga muka,
kononnya memaafkan tetapi pada hakikatnya
rasa dendam tu still ada walaupun sebesar zarah....
even aku sendiri pun kodang2 mcm tu jgak...

so acer na tuu??
(0-0)

so sorry....
aku bukan org yg layak nak jawab that soalan,
but I do want to share something
yg mayb boleh dijadikan jwpn utk soalan atas ni...

just fikir yg kita hanya manusia biasa,
yg xlari daripada melakukan kesalahan...
nobody perfect kannn...
hari ni kwn kita buat salah,
mayb esok turn kita plak yg buat salah...

hidup di dunia ni umpama menghadiri kelas,
dimana ketika berjaga, kita seolah2
sedang belajar ttg kehidupan realiti,
and masa tidur, kita seolah2 pulang ke rumah...

problems solved, ukhwah xterputus...
= memaafkan lebih baik...
sedangkan Nabi pun memaafkan org yg menghinanya...(^^,)