Tuesday, 5 July 2016

mangkuk oh mangkuk!!

nak story something ni...
biasa arr... esok kan nak raye...
so mmg busy ckitlah hari ni..
nak prepare itu ini...

so secara tidak sengaja terjadi this conversation...

situasi:
mama suruh aku ambik mangkuk utk isi kuah rendang

aku: kakak dah ambik dah mangkuk tu..
ada kat atas kabinet tepi sinki tuu...
mama: mana dia kak long... tak ada pown...
aku: ada ja kat situ mama...
mama: tak apa lah... mama ambik yg lain...
aku: laa kat situ mangkuk .....
mama:...
aku: hahaha.... kakak bukan panggil mama mangkuk,
tp kakak nak tunjuk mangkuk tu kat mana...
adik: hang panggil mama mangkuk.. hahaha...
aku: diam arr.. kan aku kata... aku nak tunjuk mama
kat mana mangkuk tu...

***oppss.. kan dah terpanggil mama aku mangkuk..
huhu.. gomen2...
tp seriusly at that moment aku just nak tunjuk lokasi mangkuk
tuu...