Saturday, 21 January 2017

~1st interview~

alhamdulillah...
dah lepas satu interview...
actually interview tu minggu lepas,
but baru skrg sempat nak update...

iv, interview

serius xsangka bleh dapat interview tu... haha..
sbb mintak pown last minute...
so, the date was on 16th Jan 2017...
haha.. mmg agak terkejut arr coz
on that day aku ada paper-FAR600...
terus aku mintak tukar ke 17th Jan 2017...
and lucky me they willing to postpone my session
to 17th Jan at 10am...

so, elok jer abis paper on 16th tu,
aku terus balik Jitra...
haha... since next paper aku is on 19th,
aku rasa mayb aku boleh guna satu hari tu
utk settlekan aku punya interview...

aku sampai rumah dalam pkul 9/10 pm mcm tu....
terus aku prepare my documents....
print resume segala bagai...
then aku tertiduq...
mmg letih since dr pagi duk studi utk
exam yg start 2.15 ptg,
pastu abis jer exam 5.15 ptg,
terus amik bas balik Jitra....
sampai jer dekat alor setar,
baru parents dtg amik...
but xterus balik rumah...
kita makan dulu... hehe...

okeyh... aku smpi dekat company tu
lebih kurg jam 9.40 pg...
dlm pkul 9.50 pg mcm tu, aku pun geraklah...
kecik jer company tu...
and xbyk beza pun dgn tmpt aku practical...
*still prpn yg conquer...
then aku kena isi dulu Application Form...
lepas tu terus proceed utk interview...

my session is about 1/2 jam...
so mmg kecut perut...
and mostly Q's is about
account debit/credit...
since jawatan yg aku mohon
pun mmg bhgn tu...

aku xpasti but lepas jer abis session
tu, aku happy...
bukan sbb dapat.. NO..No...
ada lagi candidates yg mennti
so that company will informed me later...

aku happy sbb dah lepas satu session,
dapat gain new experience...
I admit masa interview tu mmg aku nervous,
so I tend to menjawab cepat,...
haha... but I think I'm quite not serious
when answering the Q's...
I don't know...
but I really hope that I can get the job...
Insya-Allah...

after this, I have another interview session...
I hoped everything goes well...
btw just now, one of my friends dah dapat kerja...
It is her first interview and lucky her,
she get the job.. congrats~~~
and that's end my entry....