Friday, 7 April 2017

Mr. Steak House at Bandar Laguna Merbok

nk story ttg 2hari lepas...
my kawan ajak gi pekena western at Bandar Laguna Merbok...
aku nie nama ja dok Sungai Petani, hampir 5tahun kot,
but xpernah gi pun makan at laguna...
klu pegi pun, kami singgah at masjid andalusia bandar laguna merbok...
(ehh! jap... sekali jer.. itupun sbb dinner fakulti...)

so, terus bersetuju... rupernya dia nak ajak gi Mr. Steak House...
since that day aku xdak kelas, so aku pun kata, "Jommm..."


b4 kami pegi mkn situ, kami gi jejalan at CMart@AmanJaya dulu..
my kawan borong novel, & aku plak gi borong maggi!!!..

Student, Maggi

...student life without memborong maggi adalah satu kerugian...
my kawan said, "Sepatutnya iklan maggi xboleh tunjuk kasih sayang antara emak n anak... but kena tunjuk betapa pentingnya maggi utk student!!"
and mmg xtipu coz time tu ada lg 2 org ladies yg turut memborong maggi... those amik perisa kari klu xsilap... huhu... mata aku mmg cepat jer dok tgk barang org... huhu...
then aku pun balas, "why not kita buat satu video ttg student's need to live long at U... hang rakam aku bawa maggi2 nie..." 
since that time aku just pegang that maggi tanpa bawa bakul or troli, kau bayang betapa peliknya customers lain tgk aku masa kami nak gi kaunter... (^^,)

eh... ni napa plak cakap pasal maggi nie...
orait... back to the main topic... our steak....
then, after that, we pegi maghrib dulu... barulah tenang nak bersantap nanti...
kami pergi solat at masjid andalusia bandar laguna merbok...
it was my 3rd time klu xsilap singgah situ...
masjid yg mmg bersih... besar, luas, telekung2 yg utk kegunaan para muslimah pun bersih... then after that, baru lah gi pekena wertern tu...

alkisahnya, sepatutnya kami dh sampai awal dekat Mr. Steak House,
but since both of us jarang masuk kawasan laguna tu,
maka tersesat lah kami kat dlm tu...

rupanya kedai tu bersebelahan jer ngan masjid tu...
adeh!!! pusing punya la jauh... rupanya berjiran jer...
mayb sebab Mr. Steak House tu the only one yg bukak kat situ,
sbb tu la kot aku ingat xkan bukak situ kan...

Mr. Steak House

masa nie baru nak dibukak kat laguna..
aku amik this pic dari FB Mr. Steak House...
so, kedudukan kedai tu mmg di hujung sekali...

so those yg nak gi makan kat situ tp sesat mcm kami,
korg cari landmark yg ada kat situ...
1-Pusat Pakar Amanjaya yg terletak berhadapan dgn kedai tu... ataupun
2-Masjid Andalusia Bandar Laguna Merbok yg terletak bhgn belakang kedai tu...
(bderhdapan dgn bgnn di belakang kedai tu) xpun,
3- kedai nasi arab Al-Araby Mathaam, yg terletak di penjuru kedai tu dari belakang...
hah..gi mana tu? penjuru?... xkisah lah yg penting if korg jumpa landmark2 tu ,
korg mesti jumpa la kedai tu...

so, that night mmg puas kami makan!!!

Mr Steak House

Mr Steak House

my kawan mkn mixed beef + bandung cincau &chicken chop golden blue (bungkus) total is RM34 something... xsure plak harga mknn dia...
and aku plak makan chicken chop golden blue + french fries and teh o ais=RM20.40

Mr Steak House

hah... nie mknn aku...
Chicken Chop Golden Blue
*ada cheese in that chicken (^^,)
 hat putih tu cheese...

Mr Steak House

really recommend it!!! really satisfied!...
since meja kami kat luar, mmg sedap jer mkn sambil dibuai kipas angin...
haha... tempat mmg kemas, cantik.... deco ala2 koboi gitu...
mknn mmg thumbs up!... servis ok...
time kami nak gi bayar tu, malu2 jer cashier tu...
harga yg dikenakan pun mmg berpatutan la...
bila addinfarhani kata harga patut means harga murah laa...

Mr Steak House

...alhamdulillah... licin kan??
haha...

oh... lupa plak.. kat situ ada menu lain jgak...
ada spaghetti, sizzling, lamb, fish n chip, salmon, mixed, combo mcm2 lah..
nak cuci mata tgk menu, try pegi sini...pics dari FB Mr Steak House...
& that's will end my entry (^^,)

~selamat mencuci mata(^^,)~
 jgn salahkan addinfarhani klu tetiba korg terliur tgk gambar2 tu