Saturday, 20 January 2018

2018 dah~~~~

first entry in 2018...
haha... busy bebenor smpi xsempat nak tgk blog dah....

okey...
what I want to say is,
despite having hard times now,
I am truly ... really ...  hontouni ... feels grateful
for what I'm going through now....

sound weird isn't it?
having a hard times yet feel grateful???

sedar xsedar,
dlm kita merana nak meneruskan hidup di zaman
yg tersgtlah mencabar,
kadang2 kita lupa yg kita telah dikurniakan
pelbagai pertolongan.....
baik pertolongan kecil mahupun yg besar,
sememangnya pertolongan sentiasa ada buat yg memerlukan...

cuma kita ja xsedar yg urusan kita dipermudahkan...
and masa tu mulalah nak menuding jari menuduh
org tu org ni yg menyusahkan kita....
dan kita plak xsedar yg dlm bebanyak urusan kita tu,
actually ada yg terselesai tanpa kita sedar....

so, apa yg addinfarhani nak highlight is,
pentingnya kita mengucap syukur kepada-Nya....

...Alhamdulillah.....

bersyukur di atas segala nikmat and pertolongan 
yg sentiasa hadir dlm hidup kita...
and the most important thing,
bersyukur krn masih bernafas di bumi Allah ini
utk memperbnyakkan amalan
utk dijadikan bekalan di akhirat kelak....
~InSyaAllah~

so semua...
don't stress2...
ingat, stress mana pun kita,
ada lagi yg stress dari kita...
keep calm, sabar and face it!
DIA xakan bebankan kita dgn UJIAN yg kita xmampu nak hadap...
*psst... ni dah kira jwpn bocor ni, sbb at the end mesti akan best ending lah...
bcoz prob tu kita mampu utk selesaikannya*