Wednesday, 16 August 2017

5th year in blogging

16-8-2017

addinfarhani

5th year in blogging...
addinfarhani masih terus setia with this-only-one blog...
tempat share my interest,opinion,critics
and tempat addinfarhani mencuba nasib in GiveAway;
even dah lama sebenarnya addinfarhani xjoin GA nie...

so, new header and background....

addinfarhani
New Header: a.D.D.i.n.f.a.R.H.a.n.i

addinfarhani
New Background: ...You color your own world...

----------------------------------------------------


"...You color your own world..."

ada apa2 rahsia ker yg menyebabkan
addinfarhani choose this phrase???
of coz la, klu x, xder maknanya addinfarhani abiskan
my value time utk create the background...

alright...
please lend me your eyes and keep calm while reading this...

our parents dah buat yg terbaik dlm mendidik
dan mengajar kita agar menjadi orang...
kecik2 dulu, klu buat salah sikit kena tegur dgn mak abah...
ada yg kena marah.. ada yg kena rotan...
sebab apa? sbb nk bg kita jadi ORANG....
so, skrg ni, bila dah masing2 boleh bergerak sendiri,
dah jadi giliran kita utk create our own world....

meaning?

klu baik sikapnya, baiklah hidupnya...
klu buruk sikapnya buruklah hidupnya...
xperlu nak tuding jari salahkan orang lain...

that's why la addinfarhani kata;
"... you color your own world..."

ada org sikapnya baik but hidupnya bermasalah...
and ada jgak, hidupnya senang but dirinya yg bermasalah...

kat sini, kenalah kita muhasabah diri,
pikir balik, kot2 ada kesalahan yg kita buat tanpa kita sedar...
addinfarhani yakin; hanya org yg ego sahaja
yg percaya dirinya xpernah buat salah
and xpernah nak mengaku salah...

kadang2 kita rasa kita dah treat others fairly
tapi org lain xrasa macam tu...
dia hanya perasan yg dia dah berlaku adil pada org lain,
sedangkan org lain xrasa mcm tu pun....

so, buat pembaca blog addinfarhani,
di sini addinfarhani nak nasihat sedikit,
juga buat peringatan utk diri sendiri jgak...

"...jgn pernah bangga dgn apa kesenangan yg kita miliki...
jgn pernah merungut dgn kesusahan yg kita hadapi...
jgn pernah mengata kesenangan/kesusahan org lain...
sbb kadang2 yg buruk bagi mereka adalah yg terbaik utk kita,
dan boleh jadi jugak yg terbaik utk kita sebenarnya terburuk utk mereka...
Allah lebih mengetahuinya...
so sentiasalah bersyukur dgn rezeki yg kita ada..."

fikir-fikirkanlah....
(^^,)