Monday, 16 October 2017

randoms~~~

....

...no idea to write a post...
mcm2 jadi semenjak dua menjak ni...
penat??? bohong arr klu xpenat...

...

...

..


tapi kan...
klu dipikir kan balik...
semua orang penat...

klu student, penat belajar...
klu pekerja, penat bekerja...
klu hat suri rumah plak, penat mengemas rumah...

semua orang penat...
so, kenapa nak mengeluh plak..
buat mcm org lain xpenat

so, nak buat apa skrg??
xkan nak give up???
malulah...
orang lain penat jgak, tp still face the problems...
xkan kita nak berhenti tgh jalan...

bak kata someone,
"...kau penat study kat m***** sampai 5 tahun,
xkan kerja nak dekat 2bulan dah pikir nak berhenti??"

aduhhh!!!
tertusuk jarum kat tekak den haa...

betul jgak kan...
hari2 balik, mesti bercakap benda yg sama...
jemu ahhh... mcm org nak dgr sgt apa yg kita story tu...
huhu... org lagi best layan drama 7 ptg tuu....

so, addinfarhani....
sila wake up yer...
org lain pun ada masalah,
tapi org lain xmeroyan mcm hg pun...

sbb apa?
sbb they think hard on how to adjust/make up of their mistakes....
sbb tu hari2 diorg pegi kerja,
diorg semangat...
sbb diorg dah aim nak perbetui apa yg salah,
so benda tu xkan berulang lah...
so senang arr nak fokus hari2...
apa2 pun ingat this phrase...

...setiap minit yg berlalu adalah masa pembelajaran kita...

hari2 kita hadap benda baru..
haa... kita belajar lah tu...
nk adapt dgn perubahan sekeliling...

kita dpt probs, means kita dpt -marks....
so, nak kena pulun lebih ckit yer...
then klu kita dpt siapkan kerja on time, +mark utk kita....
kira bonus utk effort kita la...

that's all nak merapu...
...sometimes, kita xbole nak ikut kata hati sgt...
sbb kadang2 ikut kata hati mati...

so, nak ikut kata sapa???

kita ada DIA...
Dia uji kita ikut kemampuan kita...
so yakin dgn Dia adalah yg terbaikkk...
(^^,)